musical autumn nights
Review

Musical Autumn Nights: een heerlijk muzikale avond!

De Schouwburg in Amstelveen was op woensdag 1 november the place to be om een avondje te genieten. Musical Autumn Nights was deze avond te zien en wij mochten erbij zijn. We vertellen je graag hoe we het ervaren hebben.

Het concept

De Musical Autumn Nights is een serie theaterconcerten waar musicalliedjes centraal staan. Niet alleen liedjes uit het Nederlandse musicallandschap komen voorbij, maar ook krakers uit Broadway musicals zoals Waitress en Hamilton passeren de revue. Kortom: voor ieder wat wils.

De concertserie kent per locatie andere solisten die bijgestaan worden door een lokale musicalvereniging. Deze avond waren de solisten niemand minder dan: Nigel Brown, Esmée Dekker, Magtel de Laat, Tristan van der Lingen en Linda Verstraten. Zij werden muzikaal ondersteund door OVA Musicals.

Deze musicalgroep staat volgend jaar juni zelf ook in de schouwburg van Amstelveen met hun eigen versie van de musical Petticoat. Wij kregen hier alvast een sneak preview van. De hoofdrolspeelster zong het nummer “Jij en dat deed ze niet onverdienstelijk.

Tot slot was er deze avond nog een gastoptreden van een fantastisch talent. Ruben Philips was onderdeel van de kindercast van Les Misérables en trakteerde ons op een prachtige vertolking van het nummer “Heel alleen”. Prachtig mooi!

Nigel Brown

Na een gezamenlijke opening was Nigel Brown de eerste die een solonummer ten gehore mocht brengen. Hij begon met het mooie “Can’t take my eyes off you” uit Jersey Boys. En dat was een hele prettige opening.

Sowieso vonden we Nigel echt de sfeermaker van de avond. Hij stimuleerde het publiek om lekker mee te zingen, gooide hier en daar zijn dansmoves in de strijd en zijn versie van “Vriend als ik“ uit Aladdin was enorm energiek.

Maar buiten het energieke heeft hij ook gewoon een heerlijke stem om naar te luisteren. Hij gaf zelf aan pas in twee musicals te gespeeld te hebben en als je het ons vraagt zijn dat er veel te weinig. Wij willen meer Nigel! Alvast bedankt!

linda verstraten nigel brown
©Anniek_with_a_camera
Esmee dekker
©Anniek_with_a_camera

Esmée Dekker

Esmée was echt net twee dagen klaar met Grease toen ze bij Amstelveen als solist acte de présence gaf. Dat ze nog wat moeite had om Rizzo los te laten, gaf ze dan ook zelf toe. Gelukkig mocht ze het nummer “Het zou erger kunnen zijn“ nog één keer laten horen. En laten we eerlijk zijn. Wij snappen wel dat ze een musical award gewonnen heeft voor deze rol. Wat goed zeg!

Maar daar bleef het zeker niet bij. Ze maakte namelijk ook behoorlijk indruk met haar vertolking van het nummer “Arm Land“ uit de Lion King. Net als “Burn“ uit Hamilton en “This is me“ uit The Greatest Showman. Stuk voor stuk prachtige liedjes waar Esmée echt kan laten horen wat ze in huis heeft. Dankjewel Esmée!

Magtel de Laat

En dan Magtel. Deze meid heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt vanavond. Musicals staan erom bekend om hier en daar een liedje te hebben met een uithaal of een hoge noot. Altijd moeilijk, één van deze liedjes live op toneel te laten horen. Maar Magtel liet het niet bij eentje. Magtel ging er vol voor.

Want met Magtel op toneel vielen we van de ene verbazing in de andere. “Mijn leven is van mij“ uit Elizabeth, “She used to be mine“ uit Waitress en “Defying Gravity“ uit Wicked, allemaal moeilijke liedjes, maar ze ging de uitdaging volledig aan. En dat deed ze goed!

Maar als je het ons vraagt maakte ze de meeste indruk met haar versie van “Let it go“ uit Frozen. Die was echt fenomenaal goed. Nu weten we natuurlijk dat Frozen volgend jaar naar Nederland komt. Magtel for president! Uhm… Magtel for Queen Elsa!

Magtel de Laat
©Anniek_with_a_camera
Tristan van der lingen
©Anniek_with_a_camera

Tristan van der Lingen

Dat Tristan een krachtige stem heeft, hebben we allemaal al kunnen horen tijdens Op zoek naar en in Grease. Dat was tijdens deze Autumn Night niet anders. Zijn stemgeluid blijft enorm prettig om naar te luisteren.

Ook was het leuk om weer verschillende dingen te horen van Tristan. Zijn versie van “Dancing through life“ uit Wicked was enorm goed. Daarnaast was ook zijn duet met Nigel uit Elizabeth enorm prettig voor je oren, en was het leuk om te zien dat hij toch nog samen met Magtel een duet uit Grease kon zingen.

Echter waren er twee momenten waar we non-stop kippenvel had. Zijn “Go the distance“ uit Hercules hebben we eerder gehoord en stelt nooit teleur. Maar zijn “Bring him home“ uit Les Misérables was echt van een heel ander kaliber. Niet… te… doen! Wauw!

Linda Verstraten

En last but zeker not least is Linda. Als je het ons vraagt de grootste verrassing van de avond. Ze heeft zo een prettige podiumprésence om naar te kijken. Ze zocht zowel de connectie met het publiek als met OVA Musicals meerdere keren op en haar stem is adembenemend.

Al vanaf haar eerste solonummer (“Lets hear it for the boys“ uit Footloose) weet ze een indruk achter te laten. Maar ook in duetten en groepsnummers is ze ijzersterk. Samen met Nigel zong ze “As long as you’re mine“ uit Wicked. Zeker geen makkelijk nummer, maar het was prachtig.

Maar ook de wat minder bekende liedjes voor het Nederlandse musicalpubliek wist ze indrukwekkend over te brengen. “With you“ uit Ghost,  “Let me be your star“ uit Smash en “I won’t say I’m in love“ uit Hercules werden vlekkeloos gezongen. Bedankt Linda!

Ook een muzikale herfstavond beleven?

Wij hebben enorm genoten van deze avond. Oké, het geluid in de eerste helft was wellicht niet van dezelfde kwaliteit als het niveau van de zangers, en ja… we hadden het leuk gevonden als de solisten ook wat vaker wat stukjes verteld hadden tussen de liedjes door. Maar desondanks was het een heerlijke avond met een groot scala aan musicalliedjes.

Wil je hier zelf ook nog van genieten dan moet je snel zijn. Er zijn niet veel voorstellingen meer. Enkel nog in Spijkenisse op 9 november en op 15 november Beverwijk. Mis dit niet.

Veel plezier!

Header: ©Peggy de Haan

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *