Review

Aladdin: je kijkt je ogen uit!

Disney’s Aladdin van Stage Entertainment is inmiddels al bijna een jaar te zien in het Circustheater in Scheveningen. Hoog tijd voor ons om de musical eens een bezoekje te brengen!

Het verhaal

De grote Broadway-musical over de charmante straatdief Aladdin en de prachtige prinses Jasmine is al jaren een daverend succes in internationale theaters. Een wervelende show vol humor, kleurrijke kostuums en special effecten die de harten steelt van het publiek.

Spring op het vliegende tapijt en ga mee met Aladdin op avontuur in een heel nieuwe wereld. In een duizelingwekkend tempo word je meegenomen in het overweldigende verhaal over romantiek, vriendschap en verraad. Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef hiervoor de beroemde muziek met hits zoals ‘A Whole New World’, ‘Friend Like Me’ en ‘Arabian Nights’.

Aladdin maakt indruk

Disney’s Aladdin maakt op vele manieren indruk. De kostuums zijn prachtig en kleurrijk. Ook het decor is groots en imponerend. Less is more gaat hier duidelijk niet op. Als publiek is er elke seconde van de voorstelling iets te zien waarover je je opnieuw kunt verwonderen.

Ook de cast laat zien dat ze het een feestje vinden om onderdeel te zijn van deze voorstelling. Je ziet ze met volle teugen genieten en dat maakt dat je zelf nog een tandje extra geniet van deze show.

©quinty.musical

Nigel Brown: een gedroomde Geest

De show krijgt pas echt vleugels, wanneer Nigel Brown het podium betreedt als de Geest. Nigel is cover Geest, maar zou wat ons betreft onderdeel mogen zijn van de eerste cast. Deze man heeft een talent waar je u tegen zegt.

Dat Nigel goed kan zingen, heeft hij al meerdere keren bewezen in andere musicalproducties. Maar ook het toneelspelen heeft hij volledig in de vingers. Hij is 110% overtuigend als de gekke, extraverte Geest. Hij is geestig (pun intented) en laat de zaal meermaals lachen. 

Wat je bij de rest van de cast ziet, zie je ook bij Nigel. Hij geniet enorm van het spelen van deze rol en stopt alle energie in het zo goed mogelijk neerzetten van zijn karakter. Daar slaagt hij volledig in, want ondanks dat het maar een gek poppetje is, die Geest, zou je bijna de eerste beste lamp gaan oppoetsen. Hopend dat Nigel als Geest jouw drie wensen gaat vervullen. 

Voorspelbare verhaallijn

Het nadeel van een Disney klassieker, is dat het verhaal allesbehalve verrassend is. De meesten hebben de film al één of meerdere keren gezien, vooral nu er ook een Live Action Movie van gemaakt is. Zeker een verhaal als Aladdin, waarin magie een grote rol speelt, komt dan niet overal even lekker uit de verf op het toneel. 

Enkele choreografieën versterken dit gevoel. Sommigen voelen namelijk wel erg nep en gemaakt aan, met name de scenes waarin met zwaarden wordt gevochten. Gelukkig wordt dit ruimschoots gecompenseerd door de energie en passie van de castleden.

©Deen van Meer

Vriendschap als belangrijk thema

Het liefdesverhaal tussen Aladdin en prinses Jasmine voelt wat cringe. Gelukkig bevat deze show ook een goeie dosis vriendschap. Niet alleen tussen Aladdin en de Geest, maar ook bij het vriendengroepje Aladdin, Babkak, Kassim en Omar. De scene waarin deze vier arme stakkers dansen om geld te verdienen, is één van de hoogtepunten van de show. 

Een andere opvallende ‘vriendschap’, is die van bad guy Jafar en zijn companion Iago. Roberto de Groot en Darren van der Lek zijn goed op elkaar ingespeeld. Extra complimenten voor Darren, die gedurende de gehele voorstelling ontzettend goed in zijn rol blijft. 

Koop kaartjes

Heb je Aladdin nog niet gezien? Dan raden wij het zeker aan om de reis naar Scheveningen af te leggen. Tickets en meer informatie vind je hier!

Header: ©Deen van Meer

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *