Spot the Week 14
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 14

Het musicalnieuws van week 14. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

WEST SIDE STORY keert terug naar Nederland!

Voor het eerst sinds 1996 keert de Nederlandstalige versie van WEST SIDE STORY terug naar Nederland. Producent De Graaf & Cornelissen Entertainment is enorm blij dat ze na Les Misérables ook deze imposante productie, met een nog groter live orkest, naar het publiek toe kunnen brengen.

WEST SIDE STORY, het aangrijpende liefdesverhaal, los gebaseerd op Romeo & Julia van Shakespeare. Tweemaal verfilmd, tweemaal Oscar-winnend. Onder andere door Steven Spielberg in 2021.
Over de ‘onmogelijke’ liefde van Tony en Maria, die behoren bij de rivaliserende bendes de Jets (Amerikaans) en de Sharks (Puerto Ricaans). Met wereldberoemde songs van Lennaert Bernstein als Maria, America, I Feel Pretty en Tonight. En een live orkest van 20 muzikanten.

WEST SIDE STORY is vanaf november 2025 te zien in 13 grote theaters in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Breda, Groningen, Apeldoorn, Enschede, Leeuwarden, Heerlen, Den Bosch, Almere en Utrecht.

De première zal plaatsvinden in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam op 
zondag 23 november 2025.

De Tocht, Soldaat van Oranje – de Musical en Mamma Mia! in Top 3 VriendenLoterij Publieksprijs Beste Musical

Deze week is de top drie voor de VriendenLoterij Publieksprijs Beste Musical bekend geworden. In de afgelopen weken is er door het publiek massaal gestemd. Meer dan tachtigduizend stemmen zijn er uitgebracht. In willekeurige volgorde hebben De Tocht, Soldaat van Oranje – de Musical en Mamma Mia! de meeste stemmen gekregen en maken zij kans op de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical.

‘’Het is voor het eerst dat er zoveel is gestemd,’’ laat voorzitter Erwin van Lambaart van de Stichting Musical Awards weten. ‘’Meer dan tachtigduizend keer is er gestemd. Dat is een record. Voor ons geeft het aan dat musical meer dan ooit bij het publiek leeft en ze graag zien dat hun favoriete voorstelling bij de top 3 eindigt. Er viel ook heel wat te kiezen. En daar heeft men gebruik van gemaakt.’’

Ook werd bekend gemaakt dat de familiemusicals De Drie Biggetjes, Pietje Bell en Rapunzel in de top 3 zijn geëindigd na het stemmen op de Eventim Publieksprijs Beste Familiemusical. In de tachtigduizend stemmen die er in totaal zijn uitgebracht, koos het publiek massaal, in willekeurige volgorde voor deze drie producties. Op 24 april wordt bekend welke familiemusical de Eventim Publieksprijs in ontvangst mag nemen.

Op woensdag 24 april wordt in het AFAS Theater Leusden tijdens de live uitzending van de Musical Awards bij de AVROTROS op NPO 1 de winnaar bekend gemaakt. De presentatie van deze avond is in handen van Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg.

Vals Alarm Op de Bühne & start kaartverkoop Edwin Drood

Op zondag 7 april geeft Vals Alarm Musicaltheater in Forum Groningen een voorproefje van hun nieuwste musical: The Mystery of Edwin Drood. Binnen het concept ‘Op de Bühne’ treedt Vals Alarm tussen 12.00 en 14.00 uur op in de centrale hal, voor de publiekstribune in het Forum. Het optreden vormt tegelijkertijd het startschot voor de kaartverkoop van de voorstellingen die van 5 t/m 8 juni gespeeld worden in het Grand Theatre. Kaarten kunnen ter plekke gekocht worden. Voor de enthousiaste bezoeker, die zeker wil zijn van een mooie plaats, is dit een unieke kans. 

In The Mystery Of Edwin Drood staat de vraag centraal: wie heeft Edwin Drood vermoord? In de vorm van een ‘Whodunit’ vertellen wij jullie dit moordmysterie van Charles Dickens. Tenminste, tot aan het moment dat dit onvoltooide verhaal vanwege het overlijden van de auteur is geschreven. Vanaf dan is het de beurt aan het publiek! Wie is de moordenaar van Drood? We presenteren jullie de feiten, de raadsels en laten jullie beslissen tussen verschillende mogelijke oplossingen in dit muzikale komediespel. Het wordt grappig, macaber, spannend en mysterieus.

Kijk voor meer informatie over Vals Alarm, The Mystery of Edwin Drood en de kaartverkoop op valsalarm.nl of facebook.com/valsalarm.

Toegang tot het optreden tijdens Op de Bühne is gratis, aanmelden is niet nodig. Wees welkom!

Musicalgroep Belcanto speelt Spamalot!

Musicalgroep Belcanto Oostzaan gaat de hilarische musical Spamalot, gebaseerd op de film ‘MontyPython and the Holy Grail’, in april op de planken brengen.

Spamalot vertelt het verhaal van Arthur, die op zoek gaat naar de heilige graal, samen met zijn trouwe dienaar Patsy en een bonte verzameling van ridders. Onderweg komen ze allerlei obstakels tegen, zoals vliegende koeien, moordlustige konijnen, Franse spotters, mooie showgirls en natuurlijk de Lady of the Lake.

Spamalot is de nieuwste productie van Belcanto Oostzaan, en belooft een geweldige show te worden. De muzikale leiding is in handen van Lars van der Meer en Niels de Mossenau heeft de regie in handen.

Spamalot is te zien op 13, 14, 20 en 21 april 2024 in het theater De KunstGreep in Oostzaan. De voorstelling begint om 20:00 uur en duurt ongeveer twee uur, inclusief pauze. Kaarten zijn hier te koop.

Cast Musicals Gone Mad 2024 bekend

De jaarlijkse musicalparodie Musicals Gone Mad heeft dit jaar als thema Maskerade. De vrolijke voorstelling staat in het teken van maskers in alle soorten en maten. Gaan ze op? Of gaan ze af? En wie zitten erachter? Bij Musicals Gone Mad zijn dat niemand minder dan Bente van den Brand, Luuk Haaze, Valerie Curlingford en Yoran de Bont.

Ook dit musicalseizoen werden de Nederlandse theaters weer bevolkt door een bizarre mengelmoes van personages: schaatsende acteurs, acterende schaatsers, chique hoe… sexwerkers, zingende onderduikers en, zoals altijd, de dames in Mamma Mia!. Dit alles wordt door het team van MGM vakkundig verdraaid, op zijn kop gezet en samengekneed tot een heerlijke Bonte Avond waarin niets lijkt wat het is.

De liedteksten zijn dit jaar geschreven door onder meer Bart Mijnster, Danny Westerweel en Aron Bruisten. Aron Bruisten heeft daarnaast ook de muzikale supervisie. Robbert van den Bergh regisseert en Marinus de Graaf tekent voor de vormgeving en productie. Verdere medewerkers zijn Jan van Dijk (geluid, Musical Award voor Titanic en dit jaar genomineerd voor Mamma Mia!), Jan Kortbeek (licht) en Marcel Alberti (pruiken).

Al met al belooft het toetje van het musicalseizoen wederom een hilarische avond te worden die je als musicalliefhebber niet mag missen!

Kaarten zijn nu in de verkoop via www.delamar.nl
Bezoek voor meer info www.musicalsgonemad.nl

B&M Entertainment presenteert The Ultimate Musical Party

B&M Entertainment organiseert op vrijdag 21 juni dé ultieme clubavond voor iedereen die gek is op musicals. Maak je klaar voor een onvergetelijke avond waar de grootste hits van Broadway en West End tot leven komen. Zing mee uit volle borst en dans tot in de late uurtjes op je favo showtunes.

Van de dramatische klanken van Les Misérables en de betoverende melodieën van Wicked, tot de krachtige ritmes van The Lion King en de revolutionaire beats van Hamilton – al met al een onvergetelijke musicalmix.

Om de avond helemaal compleet te maken zal niemand minder dan René van Kooten een gastoptreden geven.

The Ultimate Musical Party zal plaatsvinden op vrijdag 21 juni van 21:00- 03:00 uur in Club ONTHEROCKS in Zoetermeer.

Header: ©Erik Jaap, ©Musicals Gone Mad, ©Belcanto

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *