Spot the Week 26
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 26

Het musicalnieuws van week 26. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Musicalgezelschap Otis uit Leiden speelt Charlie en de Chocoladefabriek

Musicalgezelschap Otis speelt als eerste Nederlandse musicalgezelschap ‘Charlie en de
Chocoladefabriek’, naar het beroemde verhaal van Roald Dahl. De kaartverkoop is deze week gestart.

De musical vertelt het verhaal van Charlie, die samen met zijn moeder en opa’s en oma’s in een klein
vervallen huisje woont. Charlie is gek op chocolade en vooral die van chocolatier Willy Wonka. Als de
chocolademaker een wedstrijd uitschrijft waarmee je een rondleiding krijgt door de fabriek, hoopt
Charlie vurig op een van de vijf felbegeerde gouden tickets. Hoe zal het zijn in de fabriek? En waarom
laat Wonka eigenlijk deze mensen toe tot zijn kamers vol uitvindingen en geheime recepten?
Musicalgezelschap Otis staat in november twee weekenden in Theater Ins Blau in Leiden, met
verschillende casts. Kaarten kosten 24 euro.

Musicalgezelschap Otis
© Anouk van Schie

Wieneke Remmers in Mamma Mia! The Party

Vandaag heeft producent Punch de laatste naam bekendgemaakt die in Mamma Mia! The Party zal spelen. Wieneke Remmers gaat de rol van Kate vertolken. De zeer ervaren musical actrice stond afgelopen seizoen in de succesvolle productie MAMMA MIA! en kent het ABBA-gevoel als geen ander. Wieneke zal de rol van Kate delen met Anouk Maas.

In Mamma Mia! The Party, bedacht en geschreven door Björn Ulvaeus, bevindt het publiek zich op het Griekse eiland Skopelos waar de flamboyante restauranteigenaar Nikos, zijn vrouw Kate, Nikos’ dochter Konstantina en Adam in diverse familieperikelen belanden. Behalve de hoofdrolspelers heeft Mamma Mia! The Party een uniek ensemble, dat de gehele avond door het publiek zingt, speelt en de gasten het vier-gangen-diner serveert. Het ensemble van Mamma Mia! The Party wordt binnenkort bekendgemaakt.

Jubileumeditie Musical All Stars in Theater de Stoep Spijkenisse

Ter ere van het 10-jarige jubileum van Theater De Stoep in Spijkenisse, kondigt Nathan Markuszower Theaterproducties met trots een exclusieve jubileumeditie van het theaterconcert aan: Musical All Stars. Deze speciale voorstelling zal plaatsvinden op 9 oktober en belooft een avond vol muzikale verrassingen en unieke momenten.

De line up bestaat uit 6-top artiesten die hun sporen in de musicalwereld ruimschoots hebben verdiend. De line up bestaat o.a. uit Anne Appelo, René van Kooten, Brigitte Heitzer, Yoran de Bont, Terence van der Loo en Sanne den Besten. Zij worden ondersteund door een live band o.l.v. Billy Maluw. De solisten brengen hits ten gehore uit wereldberoemde musicals zoals Les Misérables, Wicked, en Mamma Mia!, gezongen in zowel Engels als Nederlands. Daarnaast kent de productie een groot koor bestaande uit leden van de MusicAll Spijkenisse.

De Musical All Stars-editie in Spijkenisse is onderdeel van een tour die in september start en door heel Nederland zal reizen. Naast Spijkenisse, zullen voorstellingen plaatsvinden in Den Haag, Amstelveen, Den Bosch, Roosendaal en Veldhoven met een wisselende line up van artiesten.

Nieuwe namen voor Moulin Rouge! De Musical

Stage Entertainment heeft een nieuw castlid aangekondigd van Moulin Rouge! De Musical. Giovanni van Gom zal de rol van Toulouse-Lautrec gaan spelen in de musical. Daarnaast zal Nino Ruiter de rol van Hertog van Monroth gaan vertolken. Moulin Rouge! De Musical gaat op 19 september in première in het Beatrix Theater in Utrecht.

Musical Hercules volgend jaar naar West End

De Disney musical Hercules zal vanaf volgend jaar naar West End gaan komen. De productie zal te zien zijn vanaf de zomer in Theatre Royal Drury Lane waar momenteel nog Frozen de Musical te zien is. Frozen zal nog spelen op West End tot begin september.

De musical is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm van Disney uit 1997 met muziek van Alan Menken en met een cast bestaande uit Tate Donovan, Joshua Keaton, Roger Bart, Danny DeVito, James Woods en Susan Egan. De film had een budget van 85 miljoen dollar en ging op 27 juni 1997 in première in de Verenigde Staten. Uiteindelijk bracht Hercules 253 miljoen dollar op.

In Duitsland is sinds Hercules sinds eind maart dit jaar te zien in Hamburg. De trailer van de Duitse versie bekijk je hieronder. Wanneer Hercules op West End precies te zien zal zijn is nog niet duidelijk, ook de cast zal op een later moment worden aangekondigd.

Header: ©Musicalgezelschap Otis, ©Nathan Markuszower Theaterproducties, ©Rob Jacobs

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *