Nieuws

Nieuwsoverzicht week 22

Het musicalnieuws van week 22. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Stage Entertainment brengt Frozen naar Nederland

Stage Entertainment gaat Frozen de Musical naar Nederland brengen. Dit blijkt uit een auditieoproep die de producent online heeft geplaatst. De musical ging op Broadway in première in het St. James Theatre op 22 maart 2019 met destijds Caissie Levy als Elsa, Patti Murin als Anna, Jelani Alladin als Kristoff en John Riddle als Hans. Op 8 september 2021 ging Frozen in première in het Drury Lane Theatre op West End waarvoor recent nog een verlenging werd aangekondigd.

Daarnaast is Frozen in het Theater an der Elbe in Hamburg te zien, ook geproduceerd door Stage Entertainment. In de Duitse versie van Frozen spelen onder andere Elindo Avastia, Janneke Ivankova, Willemijn Maandag, Owen Playfair en Bob van de Weijdeven mee. Elindo vertolkt hier de rol van Olaf, Janneke is alternate Elsa, Willemijn is alternate voor de rol van Anna, Owen is Kristoff en Bob vertolkt de rol van Hans. Benieuwd naar onze review hiervan? Of wil je het slotapplaus zien? Klik dan hier!

Wanneer Frozen de Musical dan precies te zien zal zijn in Nederland en in welk theater is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Waarschijnlijk zal de musical Aida gaan opvolgen in het Circustheater in Scheveningen waar voor Aida al andere producties van Disney waren te zien zoals Aladdin en The Lion King.

Audities: Shrek de Musical Van Hoorne Entertainment

Van Hoorne Entertainment brengt in theaterseizoen 2024 – 2025 een Nederlandstalige versie van Shrek de Musical naar de Nederlandse en Belgische theaters. Van Hoorne Entertainment is specialist op het gebied van theater-, televisie, events en park-entertainment voor de hele familie.

Shrek de Musical kenmerkt een nieuwe, grootse stap in de ontwikkeling van het bedrijf. Voor deze productie worden sterk geschoolde dansers, zangers en acteurs gezocht die met veel plezier en energie het familiepubliek een geweldige ervaring willen geven.

Gezocht worden de volgende rollen:

 • Ezel:
  Man met een speelleeftijd van 20 tot 35 jaar. Hij praat nogal graag en heeft een excellente komische timing. Hij is snel bang en opdringerig, maar ook optimistisch en warm.
  Zangbereik: hoogte B; laagte C3
 • Pinokkio:
  Man met een speelleeftijd van 20 tot 40 jaar. Hij is de leider van de sprookjesfiguren. Pinokkio heeft veel pit en een voorliefde voor liegen.
  Zangbereik: hoogte F#4; laagte E3
 • Draak:
  Vrouw met een speelleeftijd van 25 tot 45 jaar. Ze bewaakt Prinses Fiona in haar kasteel. Ze is met haar indrukwekkende verschijning opdringerig en flirterig en heeft grote vocale capaciteiten.
  Zangbereik: hoogte Eb5; laagte F3
 • Diverse Ensemblerollen M/V: Voor de rollen van de vader en de moeder van Shrek, de wolf, het Peperkoekje, de drie Biggetjes, Peter Pan, de Duloc Dansers, de Wachters en Ridders, zoeken we geschoolde performers met sterke dans-, zang- en spelkwaliteiten. De ensemblerollen kunnen eventueel gecombineerd worden met understudy voor één van de rollen.

De repetities van starten half augustus 2024. De tournee loopt van 29 september 2024 t/m juni 2025. Voorstellingen vinden voornamelijk plaats in de weekenden en schoolvakanties. Volledige beschikbaarheid in deze periode is een vereiste. De audities vinden plaats op 12, 13, 14, 15 en 16 juli 2023 aan de Polderweg- Oost 5 in Molenaarsgraaf. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 juni 2023 door middel van het sturen van een CV met recente foto naar audities@VanHoorne.com.

In het geval van te veel aanmeldingen, wordt er een voorselectie gemaakt op basis van CV. N.B. De casting voor de titelrol van Shrek en van Fiona gebeurt op persoonlijke uitnodiging.

REP Entertainment presenteert Murder on the Oriental Express

Na het succes van The Mousetrap komt nu hét plot-twist moord-mysterie van Agatha Christie, Murder on the Orient Express, naar het theater. De voorstelling wordt geproduceerd door REP Entertainment en de cast bestaat uit Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske, Ruben Brinkman, Marijn Claes, Lusanne Arts en Belle Zimmerman.

Het verhaal

Murder on the Oriental Express gaat op 26 november in première in het Zaantheater in Zaandam en is daarna te zien tot en met 24 maart volgend jaar.

Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Oriënt Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. De vraag is: zit jij op het juiste spoor?

Op een winteravond stapt de detective Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat?

De videoclip van Waar ben jij uit De Tocht

Header: ©REP Entertainment, ©Van Hoorne Entertainment

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *