Musicalnieuws week 15
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 15

Het musicalnieuws van week 15. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Volledige cast Shrek bekend

De volledige cast van Shrek de Musical werd deze week bij Wereld Erfgoed Fort bij Rijnauwen, dat speciaal voor deze gelegenheid volledig was omgetoverd tot het moeras van Shrek, gepresenteerd. Tevens is vanmorgen de kaartverkoop voor de tournee gestart.

De cast van Shrek de Musical bestaat uit: René van Kooten, Linda Verstraten, Qshans Thode, Darren van der Lek, Isabelle Verhoeven, Winter Twilt, Maxime Karsten, Boyd de Laat, Annefleur van den Berg, Karlijn van der Linde, Marisa van der Meer, Valerie van Krimpen, Guus Boswinkel, Olivia Burleson, Juliette van Tongeren, Sem van der Hijden, Joran Fokkens, Bart Mijnster, Bibi Stolze, Elin van der Hoeven, Elise-Lotte de Bree, Jill Kranenburg, Lauren Fuijkschot en Renske Marra.

Shrek de Musical gaat op tournee door Nederland en België tussen september 2024 en juni 2025, en zal meerdere dagen te bewonderen zijn in middelgrote en grote theaters. De première zal plaatsvinden op 20 oktober in het Nieuwe Luxor Theater.

Freek Bartels, April Darby en Magtel de Laat toegevoegd aan line-up Best of Musicals

Ook Freek Bartels, April Darby en Magtel de Laat zullen te zien zijn op zaterdag 29 juni in de Ziggo Dome in Best of Musicals. Eerder was al bekend dat Willemijn Verkaik, René van Kooten, Gaia Aikman, Michel Mulder en Susanna Klibansky gaan optreden.

The Best of Musicals belooft een onvergetelijke show te worden, waar musicals en concertbeleving samenkomen in een unieke en betoverende ervaring. De grootste musicalhits komen voorbij uit klassiekers zoals The Phantom of the Opera, Les Misérables, Wicked en Frozen; pop- & rockmusicals als Sister Act, We Will Rock You, Dreamgirls en Jesus Christ Superstar. Ook zijn er exclusieve previews uit nieuwe wereldhits als Dear Evan Hansen en nog veel meer.

The Best of Musicals, met een groot live-orkest en spectaculair decor, neemt de bezoeker mee op een reis door de meest geliefde en iconische musicalnummers. Er zijn twee shows om 15:00 uur en 20:00 uur waarbij de nummers afwisselend in het Engels en Nederlands worden gezongen.

Extra audities Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern (NJMT)

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), onder andere bekend van de musicals Peter Pan: het echte verhaal, Alice in Wonderland en Robin Hood, houdt extra audities voor haar nieuwe tour Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern. Deze familievoorstelling speelt vanaf 16 november 2024 in de Nederlandse theaters.

In een hartverwarmende voorstelling over liefde voor jezelf, elkaar en moeder aarde neemt het NJMT het publiek mee in een avontuurlijke en epische zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid. Met deze verfrissende en verrassende bewerking van het klassieke sprookje gaan we terug naar de kern van het verhaal.

Ver hier vandaan, in een adembenemend wild land, groeit de prachtige pure prinses Tourmalynn op als een bijzonder meisje dat een is met de natuur. Op een dag sterft haar moeder op mysterieuze wijze, en haar vader trouwt met Alvena, een beeldschone maar kille vrouw. De nieuwe koningin heeft een magische spiegel, die haar op een dag vertelt dat Tourmalynn mooier is dan zij. Ze geeft een jageres, die van jongs af aan al Tourmalynns beste vriendin is, de opdracht de prinses te doden. Tourmalynn vlucht het magische woud in en krijgt hulp van een prins uit een naburig koninkrijk die meer weet van Alvena’s duistere geheim. Wat zoekt Alvena diep in de mijnen, en lukt het Tourmalynn om samen met haar vrienden, de prins en de mijnwerkers de boze koningin met haar allesverwoestende jaloezie te verslaan?

Het NJMT is voor diverse rollen, bijrollen en het ensemble vooral nog op zoek naar getalenteerde sociale enthousiaste acteurs/zangers/dansers van kleur, iedereen is welkom om zich aan te melden voor de audities. Er wordt veel waarde gehecht aan het samenstellen van de cast op basis van een grote diversiteit.

Wil jij ook deze unieke kans om door het hele land op te treden, je talent te ontwikkelen en ervaring op te doen in het werkveld? Ga dan naar www.njmt.nl/voorstelling/sneeuwwitje-de-musical om je aan te melden voor de audities of voor meer informatie.

De Koning van Amsterdam 1 december in première

De Koning van Amsterdam is een nieuwe musical die het ongelofelijke levensverhaal vertelt van de flamboyante Amsterdamse ondernemer Maup Caransa (1916-2009). Caransa wist zich op te werken van jochie van de straat tot multimiljonair. Een inspiratieverhaal over een man die moest leven met een groot geheim en die bewees dat in het leven niets onmogelijk is. De musical gaat in december in première in de Centrale Markthal in Amsterdam. In dit iconische handelshuis wordt tijdelijk een pop-up theater gebouwd, geheel in de eigenwijze en grootse stijl van Caransa. Niets is onmogelijk.

Caransa was een handelaar pur-sang. Hij werkte zich op van pomphouder op het Waterlooplein, handelaar in schroot en bloemen tot eigenaar van vastgoed en bekende Amsterdamse hotels, zoals het Americain en het Amstel Hotel. Hij maakte van het Amsterdamse Rembrandtplein een bruisend uitgaansgebied. Hij werd rijk door de verkoop van de grond voor de bouw van de Bijlmermeer. Het leverde hem miljoenen op. Hij droeg levenslang een groot geheim met zich mee, dat hij met niemand wilde delen. Maup werd tegen wil een dank een bekende Nederlander en zijn rijkdom viel op. Heel Nederland was in 1977 in greep van zijn ontvoering. Hij heeft zelf zijn eigen losgeld onderhandeld en kwam na 5 dagen vrij. Maup wilde van niemand afhankelijk zijn: het was zijn drijfveer om alles uit het leven te halen.

Geert Lageveen en Leopold Witte schreven het script van de musical. Belangrijke rollen in De Koning van Amsterdam zijn weggelegd voor Martijn Fischer en Hajo Bruins, zij kruipen in de huid van Maup Caransa. Margôt Ros en Anne Lamsvelt spelen Rika, de vrouw van Caransa. Sabri Saad El Hamus vertolkt de rol van Burgemeester van Hall. De muziek van de voorstelling is gecomponeerd door Henny Vrienten (1948-2022) en wordt gearrangeerd door Jeroen Sleyfer.

De musical De Koning van Amsterdam gaat op zondag 1 december in première en is tot eind februari 2025 in de verkoop.

Het was Zondag in het Zuiden stopt definitief

De producenten van Het was Zondag in het Zuiden maakten afgelopen week bekend dat de spektakelmusical over de overstromingen in Limburg deze zomer twee weken langer te zien is. Daarna stopt de musical definitief. Wegens vele verzoeken van het publiek is op zondag 7 juli een matinee toegevoegd aan de speellijst. Het was Zondag in het Zuiden -bekroond met maar liefst zeven nominaties voor de Musical Awards 2024- is van 5 juni tot en met 14 juli 2024 te zien in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Regisseur Servé Hermans: “Deze zomer is de laatste kans om Het was Zondag in het Zuiden te produceren met bijna de voltallige oorspronkelijke cast en crew. Met zeven nominaties voor de Musical Awards op zak -waaronder een nominatie voor Beste Grote Musical- en de grote belangstelling van het publiek kan je toch niet anders dan verlengen. Dus we plakken er nog twee weken achteraan, waaronder een bijzondere matinee op zondag 7 juli. Veel bezoekers vroegen om een middagvoorstelling. Deze zal heel anders zijn dan de avondvoorstellingen, simpelweg omdat we de schemering verliezen. Maar hoe dan ook, het wordt een unieke beleving voor jong en oud.

Coproducent Leon Thommassen: “Na de twee extra weken is het avontuur echt afgelopen. Met de 65.000 bezoekers van vorig jaar verwachten we dat uiteindelijk meer dan 100.000 bezoekers Het was Zondag in het Zuiden hebben bezocht. Dat is echt uniek voor een Limburgse musical. Deze zomer heeft iedereen de laatste kans om Het was Zondag in het Zuiden nog een keer of voor de eerste keer te zien. Mis het niet.”

Het was Zondag in het Zuiden is van 5 juni tot en met 14 juli 2024 te zien in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Op zondag 7 juli vindt de matinee plaats om 13.00 uur. Bij de middagvoorstelling worden vanwege het daglicht theaterlicht en projecties aangepast.

Header: ©Van Hoorne Studios, ©NJMT

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *