Musical Meets Opera
Review

Musical Meets Opera – One Night Only

Vrijdag 14 juni was het openluchttheater Eibergen de bijzondere locatie om een avondje te genieten van de meest prachtige musical- en operanummers. Wij konden deze unieke avond van ‘Musical Meets Opera’ natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan, en vertrokken richting de Achterhoek. Uiteraard vertellen jullie graag wat wij ervan vonden.

Mike Schäperclaus

Deze hele avond was het idee van Mike Schäperclaus. Zelf opgegroeid in Eibergen maar later reisde hij de hele wereld over als muzikaal leider van meerdere bekende musicals. Bongo Mikey, zijn bijnaam als bekendste percussionist van Nederland, was ook veel betrokken bij de “op zoek naar…” talentenjachten en een onmisbare schakel in het Metropole Orkest.

Nu Mike weer in Eibergen woont, wilde hij in samenwerking met het openluchttheater een grote show neerzetten. En dat is hem gelukt ook! De combinatie van een 14-koppig live orkest, een unieke locatie en ijzersterke solisten maakte deze avond onvergetelijk.

Tijdens de show zelf liet Schäperclaus meermaals zien een echte duizendpoot te zijn. Niet alleen nam hij grotendeels de presentatie voor zijn rekening, maar was hij ook te bewonderen als percussionist. Tot slot was hij ook nog de dirigent. Wat een multitalent!

Esther Pierweijer

Het eerste nummer werd gebracht door Esther Pierweijer en al snel werd duidelijk dat zij de belangrijkste schakel was tussen musical en opera. Met het prachtige ‘O mio babbino carolegde ze de lat voor deze avond direct op de bovenste plank. Haar heldere stemgeluid was een warme binnenkomer in het frisse openluchttheater.

Maar behalve de operanummers lied Esther ook horen prima uit te voeten te kunnen met het musicalrepertoire. Het feit dat ze als vocal coach helpt bij programma’s als “op zoek naar…” helpt daar natuurlijk enorm bij.

Dit veelzijdige talent liet ze onder andere horen bij het liedje ‘Colors of the wind’ en door de zangpartij van Glinda op haar te nemen in het prachtige duet ‘For Good’. Wat ons betreft was Esther een zeer fijne soliste om erbij te hebben.

Esther Pierweijer​
Esther Pierweijer​ en René van Kooten

René van Kooten

Een unieke avond vraagt natuurlijk om uniek stemgeluid. En zeg je uniek stemgeluid dan zeg je René van Kooten. Als echte musicalster, maar vooral als steengoede zanger, mocht René natuurlijk niet ontbreken op een avond als deze. En wij waren ook heel blij dat hij erbij was, want wat heeft hij ons weer enorm hard laten genieten van zijn talent.

Ook zijn veelzijdigheid was goed te horen op deze avond. Zo wist hij ons te verrassen met een operaduet samen met Esther, wist hij te imponeren met ‘The Impossible Dream’ uit de Man van La Mancha en blies hij ons omver met ‘You’ll Never Walk Alone’. Zijn laatste uithaal van deze klassieker was trouwens niet van deze planeet. Bizar!

Maar het meest onder de indruk waren wij toch wel van zijnBring Him Home’ uit Les Miserables. Wauw! Als we eraan terugdenken krijgen we spontaan weer kippenvel. Het nummer zelf is natuurlijk al prachtig, maar de klasse van René tilt het wat ons betreft naar een heel nieuw niveau. Dankjewel René!

René van Kooten
René van Kooten Eibergen

Magtel de Laat

De “op zoek naar…” connectie van de avond gaat nog even verder met de volgende soliste. Magtel de Laat is sinds haar deelname niet meer weg te denken uit musicalland en dat willen wij ook helemaal niet. Wat is het toch altijd een genot om naar haar te luisteren!

Magtel was deze avond ook weer indrukwekkend goed. Aangezien ze momenteel de rol van Mary speelt in Jesus Christ Superstar kon het niet anders dan dat we vanavond ook haar prachtige versie van ‘I Don’t Know How to Love Him’ gingen horen. Zo mooi!

Daarnaast stelde Magtel niet teleur met nummers als ‘Never Enough’ en ‘I Dreamed a Dream’.  Ook vertolkte ze feilloos Elphaba’s gedeelte uit ‘For Good’ en was haar stem een fijne toevoeging aan het trio-nummer ‘Te Ver Gegaan’ uit Aida.  Tot slot vonden we het ook heel leuk om de luchtige kant van Magtel te ontdekken met het duet ‘Anything You Can Do’.

Magtel de Laat
Magtel de Laat en Paul Morris

Paul Morris

Last but not least was Paul Morris deze avond van de partij. Wederom een connectie met “op zoek naar…” én een zeer prettige toevoeging aan de avond. Want Paul heeft echt geweldige indruk achtergelaten.

Om maar met de deur in huis te vallen leek Paul het een goed idee om het nummer ‘Gethsemane’ uit Jesus Christ Superstar te laten horen. De keuze op zich verdient al het nodige respect, maar zijn uitvoering nog veel meer. Het is maar goed dat het een openluchtconcert was, want hij had het dak er anders helemaal af geblazen. Niet normaal!

Sowieso heeft hij het zichzelf niet makkelijk gemaakt deze avond. Zo kwam hij ook met nummers als ‘California Dreamin’’ en ‘Go the Distance’. Beiden ook weer bijzonder goed uitgevoerd. Paul, als je dit leest, kan je vaker op dit soort avonden komen? Wij kopen een kaartje!

Paul Morris Eibergen
Paul Morris

Gemist? Helaas!

One night only was ook echt one night only. Dus heb je het gemist, maar ben je na het lezen van deze recensie wel heel enthousiast geworden? Twijfel dan de volgende keer niet om je kaartje te kopen voor een soortgelijke voorstelling. Koop hem gewoon en ga genieten!

Foto’s: ©Wesley Kobussen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *