Brigitte en Rene doen het samen
Review

‘Brigitte en René doen het samen’ staat voor verbondenheid

‘Brigitte en René doen het samen’, een interactief muziekprogramma waar verbinding centraal staat. Verbinding door middel van muziek, aan de hand van bekende en onbekende pareltjes. Elk met een persoonlijk verhaal en soms in een nieuw jasje. Daarnaast zijn Brigitte en René benieuwd naar de verhalen en verzoeknummers van het publiek. Zo wordt er elke avond een ander, uniek programma samengesteld!

René en Brigitte: een gouden duo

Dat René en Brigitte een gouden duo vormen, hebben ze al eerder bewezen. Ze stonden al vaker met elkaar op het podium en ook in de musical Evita speelden ze samen de sterren van de hemel. In ‘Brigitte en René doen het samen’ bewijzen ze opnieuw watvoor krachtig, muzikaal duo ze zijn. 

Beide musicalacteurs kunnen natuurlijk waanzinnig goed zingen, dus dat is sowieso genieten. Maar ook het concept van deze voorstelling is ontzettend goed uitgedacht. René en Brigitte vertellen over hoe als theatermaker de Coronacrisis ervaren. Dat op een serieuze en tegelijkertijd humoristische wijze. 

Theater in tijden van Corona

Theater maken ten tijde van Corona is niet gemakkelijk. Zeker niet als je een voorstelling maakt met Corona als hoofdthema. Misschien ben je als theaterbezoeker juist op zoek naar een plek waar je deze crisis even kunt vergeten? Maar René en Brigitte gebruiken Corona juist in hun voordeel. Ze vertellen ontroerende anekdotes van bijvoorbeeld een oudere meneer in een verzorgingstehuis. Maar delen ook hun eigen, soms wat bizarre situaties zoals ze die de afgelopen tijd hebben meegemaakt. Zo vertelt Brigitte over een gevoel dat we allemaal wel herkennen: je kijkt een film en ineens staan de twee hoofdpersonen onwijs dicht bij elkaar.. Waar is die 1,5 meter nu?!

Bovendien hebben ze samen met tekstschrijver en musicalacteur Zjon Smaal een aantal hilarische parodieën geschreven. Zo besloten René en Brigitte dat Aladdin en zijn prinses Jasmine niet samen op 1 kleedje, maar allebei op een apart kleedje moeten vliegen in ‘A Whole New World’. En ook het nummer ‘Huil Niet om Mij Argentina’ is onder handen genomen en werd ‘Jank niet, ’t is maar Quarantina’. Onderstaand zie je een voorproefje van dit nummer, zoals Brigitte deze zong tijdens Tijd Voor Max.

Lege stoelen, lege zalen

Ondanks dat de zalen nu toch wat minder gevuld zijn, doet dit niet af aan theatervoorstellingen zoals deze. Het voelt juist een stuk intiemer. Waar je je normaal toch redelijk anoniem voelt in zo’n zaal, heb je nu echt het idee dat René en Brigitte dat nummer vóór jou zingen. En dat is speciaal! 

Bovendien maakt dat je je daardoor ook echt onderdeel gaat voelen van zo’n voorstelling. Zeker wanneer er niet-gerepeteerde grapjes op het podium ontstaan. Je voelt je echt even één met de artiesten en dat gevoel van samenzijn hebben we in deze tijd hard nodig.

Speellijst

Deze voorstelling bezoeken? Op hun Instagram account gaven René en Brigitte aan dat zij tot 18 november niet zullen spelen.  Maar als Corona niet te veel roet in het eten gooit, gaan de voorstellinge daarna gewoon door en spelen René en Brigitte nog tot het einde van het jaar hun voorstelling. De speellijst vind je hier. Wij raden het je in ieder geval aan om nog te gaan, als die mogelijkheid er is!

Instagram Brigitte en Rene doen het samen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *