Stars from the House
Review

Stars from the House: een persoonlijk online musical concert

Nu we niet naar het theater kunnen worden er diverse online musical concertjes geïnitieerd. Musicals in Concert: Stars from the House van Nathan Markuszower Theaterproducties is daar één van. Inmiddels zijn er al drie Nederlandse versies en zelfs twee Duitse versies gehouden met verschillende musicalartiesten. 

Tijdens deze derde Nederlandse editie brengen niemand minder dan Vajèn van den Bosch, Terence van der Loo, Julia Berendse, Channah Hewitt en Naidjim Severina vanuit hun eigen woonkamer verschillende musicalnummers ten gehore.

Persoonlijk concert

Ondanks dat Stars from the House volledig online is, voelt het toch direct als een persoonlijk concert. Als kijker word je op het begin direct warm verwelkomd door Vajèn van den Bosch en tijdens de introductie van de nummers leggen de artiesten een persoonlijke link met waarom ze het hebben gekozen. Zo vertelt Naidjim over het nummer Santa Fe (uit Newsies): Dit liedje zing ik eigenlijk altijd op audities of als ik denk oh ik moet een belt nummertje hebben. Dan kies ik meestal dat liedje.” Vervolgens brengen ze de nummers vanuit hun eigen woonkamer ten gehore. Vooral bij Channah kwam de gezellige, huiselijke sfeer goed over door de kaarsjes en sfeerverlichting op de achtergrond.  

Afwisselende nummers

Tijdens het concert komen allerlei verschillende soorten nummers voorbij: van bekend tot minder bekend. En juist dat maakt het zo leuk. Hierdoor leer je soms ook een volledige nieuwe kant van de artiesten kennen. Zo zingt Terence op een gegeven moment het nummer ‘Anthem’ uit Chess waarbij je ineens een heel klassiek geluid van hem hoort. Maar zoals gezegd is er ook ruimte voor het bekende repertoire. Zo gaan Channah en Naidjim tijdens hun duet ‘Voel je hoe de liefde groeit?’ even terug naar hun Lion King tijd.

Een gemiste kans is dat er vrijwel alleen maar ballads voorbij komen. Een lekkere powersong of een nummer met een feestelijk tintje had het geheel nog net iets meer kracht gegeven. Desalniettemin merk je als kijker wel dat in deze concertvorm de artiesten het nummer vrijer kunnen zingen. De nodige ad libs komen dan ook voorbij, waardoor de bekende musicalnummers toch ineens weer bijzonder anders voelen. 

Overzicht van de nummers

Benieuwd naar welke nummers allemaal aan bod komen tijdens Musicals in Concert: Stars from the House? Wij hebben alle nummers hieronder voor je op een rijtje gezet: 

 • Fine, Fine Line (Avenue Q) – Vajèn van den Bosch
 • I Want You (Girl From The North Country) – Terence van der Loo & Julia Berendse
 • Anything Worth Holding On To – Channah Hewitt
 • Santa Fe (Newsies) – Naidjim Severina
 • What About Love (The Color Purple) – Channah Hewitt & Julia Berendse
 • Anthem (Chess) – Terence van der Loo
 • I See The Light (Tangled) – Naidjim Severina & Vajèn van den Bosch
 • All I’ve Ever Known (Hadestown) – Julia Berendse
 • Voel Je Hoe De Liefde Groeit? (The Lion King) – Channah Hewitt & Naidjim Severina
 • Again (Scott Alan) – Terence van der Loo
 • Burn (Hamilton) – Vajèn van den Bosch
 • A New World – Terence van der Loo, Naidjim Severina, Channah Hewitt & Julia Berendse

Benieuwd naar het concert en zelf ook de musicalartiesten vanuit jouw woonkamer bewonderen? Kaartjes zijn te koop vanaf €10,50 via website van Eventim

Header: ©Nathan Markuszower Theaterproducties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *