Musicalnieuws week 7
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 7

Het musicalnieuws van week 7. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Jeangu, Freek en Magtel in Jesus Christ Superstar

Deze week werden er mooie namen bekendgemaakt voor Jesus Christ Superstar. Jeangu Macrooy zal de rol van Jezus gaan spelen, Judas wordt vertolkt door Freek Bartels en niemand minder dan Magtel de Laat zal stralen als Maria. 

Albert Verlinde, die de musical produceert met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter, is blij met de deelname van Magtel de Laat. De Brabantse actrice studeerde af aan de Fontys Hogeschool. “Magtel heeft alles in zich om op een indrukwekkende manier Maria neer te zetten” laat Albert weten. “Het wordt voor Magtel haar eerste grote hoofdrol, maar ik ben ervan overtuigd dat zij zich naast Freek Bartels en Jeangu Macrooy meer dan staande kan houden.

Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari 2024 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is daarna slechts 7 maanden te zien in 23 theaters.

Eerste foto van Aida, Radames en Amneris

Stage Entertainment heeft de eerste foto gepubliceerd van de Nubische prinses Aida, de Egyptische legerkapitein Radames en zijn aanstaande bruid Amneris uit Aida in kostuum. De drie rollen zullen worden gaan vertolkt door Gaia Aikman, April Darby en Naidjim Severina. De foto zie je hieronder en is gemaakt door Michael Wharley.

Aida vertelt het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie, die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.

Op zondag 23 april beleeft Aida haar wereldpremière in het Circustheater in Scheveningen.

Aida
©Michael Wharley

Musical Night in Club Dauphine in Amsterdam

Zin in een lekker avondje ‘musical’? Club Dauphine in Amsterdam organiseert op donderdagavond 16 maart een ware Musical Night. Een avond vol liefde voor het bekende en onbekendere musicalnummers. Met geweldige zingende acteurs en acterende zangers die allen hun sporen hebben verdiend in de wereld van musical en  muziektheater.

Roosmarijn Luyten, Lucretia Van der Vloot, Jelka van Houten, Remko Vrijdag, Marijn Brouwers, Steyn de Leeuwe en Leona Philippo zingen de nummers die ze in hun leven altijd nog eens wilden zingen. In de handen van presentator Diederik Ebbinge nemen ze je mee van Stephen Sondheim naar Annie MG Schmidt, van Cats naar Hamilton.

Kaartjes koop je hier!

Nieuwe castleden The Bodyguard bekend

De afgelopen dagen heeft Stage Entertainment op haar instagram kanalen steeds meer namen bekendgemaakt voor de musical The Bodyguard.

Eerder lieten wij al weten dat naast Nyassa Alberta en Tarikh Janssen ook Nurlaila Karim, Marlon David Henry, Juneoer Mers, Dieter Spileers, Steven Roox en Noah Blindenburg te zien zijn. 

Nu is ook bekend geworden dat Jeannine La Rose (ook als Nicki Marron), Dorith Creebsburg, Melissa Kanza, Danny Houtkoper, Darcey Roosenboom, Jasper Kerkhof, Samantha de Water, Loek Meijer, Alessandro Pierotti, Ina Seidou, Max Indy, Desi van Kessel, Tom van Puymbroeck, Daniel Vissers, Sanne Groenen, Jill Tjin Ajoe, Lieke Janssen, Bart Mijnster, Frank Beurskens, Fatty-Jay Shaw, Andrew Anthonia, Lorenzo Kolf en Melissa Otten zich zullen aansluiten bij de cast.

Audities: Musical Dinnershow Scrooge op Vliegveld Twenthe

Le Roy Theaterproducties presenteert in coproductie met Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe, De Musical Dinnershow Scrooge.

Scrooge is bewerkt tot een eigentijdse versie van het wereldberoemde verhaal van A Christmas Carol van Charles Dickens, over de vrek Ebenezer Scrooge die op Kerstavond wordt geconfronteerd met zijn eigen egoïstische levensinstelling. Deze bewerking kent een hoog ‘feel-good’ gehalte en speelt zich af in een prachtig decor van een oud Londensstraatbeeld, inclusief lantaarnpalen, huisjes en sneeuw. Alles ademt de Kerstsfeer van Dickens. De muziek is een mix van uiteenlopende stijlen; Queen, tot Urban Dance, kerst hits, musicalnummers en ontroerende duetten.

Le Roy Theaterproducties is op zoek naar enthousiaste, getalenteerde en vooral gemotiveerde zangers, acteurs en dansers (m/v/x) van 8 tot 80 jaar.

De audities vinden plaats op zaterdag 5 maart en zaterdag 11 en zondag 12 maart. Aanmelden voor de audities kan via de website www.demusicaldinnershow.nl. Hier vind je alle informatie wat betreft repetities, voorstellingen etc. En de trailer van de voorgaande edities.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie. Stuur dan een mail naar demusicaldinnershow@leroy-theaterproducties.nl.

Header: ©Club Dauphine, ©Roeltje vd Sande Bakhuyzen & Evely Duis, ©Michael Wharley

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *