Musicalnieuws week 52
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 52

Het musicalnieuws van week 52. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Channah Hewitt zingt Mijn Droom uit Les Misérables

Afgelopen week werd op NPO1 het Max Kerstconcert 2022 uitgezonden, gepresenteerd door Carrie ten Napel en Jan Slagter. Diverse artiesten traden op tijdens dit concert, waaronder Channah Hewitt. Channah zal volgend jaar de rol van Fantine gaan vertolken in Les Misérables. De actrice zong uit de productie het nummer Mijn Droom en dit optreden kun je hieronder terugkijken.

Onlangs werd nog aangekondigd dat er al mer dan 75.000 kaarten verkocht zijn voor de musical. Les Misérables zal te zien zijn in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Groningen, Breda, Apeldoorn, Eindhoven en Almere. De première zal plaatsvinden op 5 maart in Koninklijk Theater Carré.

Tweede liveshow Op zoek naar...

Vanavond is de tweede liveshow van Op zoek naar…! Deze keer gaan de Danny’s de strijd met elkaar aan voor de felbegeerde hoofdrol in de musical Grease. Wil je nu al weten welke nummers de Danny’s deze week gaan zingen? Je leest het hier

Wil je de optreden van de Sandy’s van vorige week nog een keer terugkijken? Dat kan hier. Heb jij al een favoriet?

Bekijk en beluister nu 8 volledige nummers uit de nieuwe verfilming Matilda

Afgelopen zondag verscheen de nieuwe verfilming van Matilda op Netflix. Tegelijk met de film heeft Netflix ook direct 8 volledige nummers uit de film op YouTube geplaatst. De video’s zijn in deze playlist te bekijken. 

In Matilda speelt Emma Thompson de rol van Miss Trunchbull, Alisha Weir speelt Matilda, Lashana Lynch is te zien als Miss Honey, Stephen Graham speelt Mr. Wormwood, Andrea Riseborough speelt Mrs. Wormwood, en Sindhu Vee speelt Mrs. Phelps. Matthew Warchus is verantwoordelijk voor de regie, de regisseur regisseerde in zowel Londen als op Broadway de gelijknamige musical.

Zjon Smaal vervangt komende tijd Joey Schalker in Zo vader, zo zoon

Zjon Smaal zal de komende tijd de rol van Harrie Junior op zich gaan nemen in de komedie Zo vader, zo zoon van Jon van Eerd. De acteur neemt de rol over van Joey Schalker die wegens persoonlijke omstandigheden op dit moment niet kan spelen.

Zjon Smaal speelde eerder mee in een Pretpakhuis Productie, hij speelde de rol van Brigadier Koddebeier in Harrie Let Op de Kleintjes. Verder speelde de acteur in de afgelopen jaren in onder andere Mamma Mia! The Bodyguard, Sister Act, Petticoat en Zorro.

Zo vader, zo zoon ging op 30 oktober dit jaar in première in het Zaantheater in Zaandam. De andere hoofdrollen naast Jon van Eerd worden vertolkt door Nandi van Beurden, Arie Cupé en Suzanna Pleiter.

Header: ©AVROTROS, ©Pretpakhuis Producties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *