musicalnieuws week 4
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 4

Het musicalnieuws van week 4. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Perspresentatie De Gravin van Holland

Tijdens de perspresentatie van afgelopen donderdag 19 januari hebben de initiatiefnemers van Theater Teylingen, Patrick de Ridder en Annemieke van der Ploeg, officieel bekend gemaakt dat zij de voorstelling De Gravin van Holland gaan brengen in het theater.

De première zal plaatsvinden op vrijdag 12 mei, waarna een reeks van 15 shows volgt. Bij de officiële bekendmaking werd de 14-koppige cast gepresenteerd. De ijzersterke hedendaagse muziek wordt gecomponeerd door niemand minder dan Giovanni Caminita, onder meer bekend als bassist en muzikaal leider bij Marco Borsato en als tv-kok bij 24Kitchen. Het creatieve team bestaat verder uit:

  • Patrick Norman de Ridder – script, regie en kostuumontwerp
  • Ronald Dirkmaat – lichtontwerp
  • Johan van der Zwan – geluidsontwerp
  • Luca Hoek – decorontwerp
  • Annemieke van der Ploeg – regie en zang

De voorstelling is van 11 t/m 29 mei te bezoeken in Theater ’t Onderdak in Sassenheim. Tickets zijn te koop via degravinvanholland.nl. Bekijk hieronder alvast de trailer:

Complete cast musical 'De Tocht' bekendgemaakt

Op het ijs van de Elfstedenhal in Leeuwarden zijn vandaag de acteurs van musical ‘De Tocht‘ gepresenteerd. Nandi van Beurden, Wolter Weulink, Theo Martijn Wever, Jolijn Henneman, Boy Ooteman, Maike Boerdam, Thijs Meester en het ensemble brengen na 25 jaar de Elfstedentocht tot leven. Het belooft een onvergetelijke voorstelling te worden.

Meer dan 600 acteurs deden de afgelopen maanden auditie voor Musical De Tocht. De cast van de musical bestaat uit meer dan 60 spelende, zingende en schaatsende acteurs.

In deze spectaculaire muzikale theaterbeleving word je meegezogen in het indrukwekkende verhaal van zes vroegere schaatsvrienden, Nandi, Wolter, Theo Martijn, Jolijn en Boy, die elkaar in de loop der jaren door ruzie en afgunst uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Nu de dag eindelijk daar is blijkt er veel meer op het spel te staan dan alleen het halen van het kruisje   aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt. Is de band van vroeger sterk genoeg? Of zijn de geslagen barsten te diep en verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken

De musical De Tocht is vanaf het najaar in Leeuwarden te zien en gaat 1 oktober in première. Met een 360o ijsvloer van 2.000m2 en de nieuwste theatertechnieken, zullen 1.460 toeschouwers iedere avond de Elfstedentocht samen beleven met de hoofdpersonen in een verhaal dat alles in zich heeft. Tickets koop je hier!

Nationaal Theaterfonds lanceert Nationale KinderTheaterWeek

In navolging van het Nationaal Theaterweekend, dat komend weekend plaatsvindt, wordt er momenteel hard gewerkt aan de realisatie van het Nationale KinderTheaterWeek dat in de herfstvakantie van 2023 voor de eerste keer plaats moet gaan vinden. Dit maakte Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds deze ochtend bij Goedemorgen Nederland bekend.  ‘’De noodzaak voor een Nationale KinderTheaterWeek is groot’’ zegt Albert Verlinde. ‘’Er zijn in Nederland tussen de 200 en 300 duizend kinderen die nog nooit naar het theater zijn geweest en daar willen we met de komst van deze week verandering in brengen. Bij het Nationaal Theaterweekend is het de afgelopen jaren gelukt om publiek naar het theater te krijgen wat nog nooit in het theater was geweest en hetzelfde willen we bereiken met de jeugd’’. 

Om kinderen, in de leeftijd van 2 tot en met 18 jaar naar het theater te krijgen, zullen er tegen die tijd verschillende acties worden georganiseerd. Waarbij ze niet alleen tegen sterk gereduceerd tarief naar een voorstelling kunnen kijken, maar ook actief betrokken worden bij voorstellingen. Zowel voor- als achter de schermen. 

Eerste (bewegende) beelden Jungleboek

Theater Terra brengt dit theaterseizoen Jungleboek naar het theater. De cast van de voorstelling bestaat uit Robin Ketelaers, Sjors Arts en Tom Di Scala. Hieronder vind je de eerste (bewegende) beelden van de voorstelling.

Stanley Burleson speelt de hoofdrol in De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes

TEC Entertainment presenteert vanaf 1 maart 2023 de nieuwe Nederlandse humoristisch familievoorstelling De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes, naar een idee van Stanley Burleson en Joris van Veldhoven. Samen met Marcel Visscher, Julia Berendse en Ger Otte, die samen verantwoordelijk zijn voor de muziek en liedteksten, vertellen zij met prachtige, handgemaakte poppen het verhaal van De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes, voor iedereen van 8 tot 88 jaar. De voorstelling is van 1 maart tot en met 9 juni 2023 te zien in theaters door heel Nederland.

De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes vertelt het verhaal van een gelukkig, typisch Jordanees geitengezin, bestaande uit Vader, Moeder en zeven kinderen: de geitenwollen sokjes. Vader is opgegroeid in een weeshuis en leidt aan lykantropie, de weerwolfziekte die door een vader wordt doorgegeven aan het zevende kind, als dat kind van het mannelijk geslacht is. Hij heeft dit geheim nooit met iemand gedeeld, zelfs niet met zijn vrouw. Als het volle maan is verandert Vader in een weerwolf. Hij is bang dat hij zijn eigen gezin iets aan zal doen en daarom verdwijnt hij als het volle maan wordt. Moeder laat de kinderen de afwezigheid van hun vader vergeten door ze het sprookje van De Wolf en de Zeven Geitjes te vertellen, niet wetende dat er een echte wolf op de loer ligt..

De mogelijkheid om tickets te bestellen en meer informatie vind je hier.

Trailer van Checkpoint Charlie

Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. In de nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie, met liedteksten van Stef Bos, volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag vrienden en familie, kansen en mogelijkheden moeten missen omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad. 

Deze week heeft producent Goedemorgen Theaterproducties de gloednieuwe trailer van Checkpoint Charlie gedeeld. Deze bekijk je hieronder.

Aanstaande maandag, 30 januari, gaat Checkpoint Charlie in première en wij zijn erbij! Onze recensie niet missen? Volg ons dan op onze socials.

Header: ©Monica Stuurop, ©Boy Hazes, ©Lucas Kemper

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *