Musicalnieuws week 15
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 15

Het musicalnieuws van week 15. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Volledige cast musical Checkpoint Charlie bekend

Eerder maakte Goedemorgen Theaterproducties bekend dat Linda Verstraten en Sanne den Besten te zien zullen zijn in de nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie. Zojuist liet producent Fons van Rongen weten dat Wim van den Driessche, Marleen van der Loo, Job Bovelander, Alex van Bergen, Pieter van Nieuwenhuyze en Jeffrey Italiaander de cast compleet maken.

Fons van Rongen: “We zijn ontzettend trots als producent om bij onze eerste reizende musicalproductie te mogen werken met zo’n mooie cast.” De voorstelling vertelt het verhaal van de beginperiode van de Berlijnse Muur, waarbij acht personages worden gevolgd die met elkaar te maken hebben, elkaar tegenkomen of wier acties gevolgen hebben voor de ander zonder dat ze dit altijd direct door hebben. “Door de verschillende personages krijgen we verschillende perspectieven mee. In Berlijn leek de scheiding zo helder door die muur dwars door de stad; voor de mensen die het meemaakten lag het echter niet zo simpel. Simpel is het eigenlijk nooit in roerige tijden. Ook nu niet.”

De liedteksten van Checkpoint Charlie worden geschreven door Stef Bos, bekend van hits als ‘Papa’ en ‘Is dit nu later’. Dit is de eerste keer dat Bos speciaal voor een musical liedteksten schrijft. Checkpoint Charlie gaat in première op 30 januari 2023 in Theater De Stoep in Spijkenisse en toert daarna tot eind april 2023 langs de Nederlandse theaters.

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op: www.checkpointcharliedemusical.nl

Cast Checkpoint Charlie
© Etienne Hessels

Jolijn Henneman en Yoran de Bont: Live in Concert

Jolijn Henneman en Yoran de Bont zijn op 28 mei 2022 te zien tijdens een exclusief, eenmalig concert in het Idea Theater in Soest.  De muzikale leiding ligt in de handen van Billy Maluw en André van Damme en het concert wordt geproduceerd door Nathan Markuszower Theaterproducties. Er zijn slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar, welke te verkrijgen zijn via: https://www.eventim.nl/artist/yoran-jolijn/

De voorstelling wordt geproduceerd door Nathan Markuszower: “Vanuit het Idea Theater in Soest bestond de mogelijkheid om een reeks aan intieme (musical)concerten te produceren. De eerste hiervan is het concert met Jolijn Henneman en Yoran de Bont. Bij deze voorstelling krijgen Jolijn en Yoran de artistieke vrijheid om samen met Billy Maluw en André van Damme een geheel eigen voorstelling te maken gebaseerd op hun intieme vriendschap. Ik ben ervan overtuigd dat het zij erin zullen slagen er een prachtige voorstelling van te maken.”

Audities: Musicaltalent gezocht voor nieuwe producties Musical 2.0

Heb jij altijd al eens in een grote musical willen staan in het theater? In het seizoen 2022/2023 starten de repetities voor twee nieuwe producties van Musical 2.0. Hiervoor wordt er gezocht naar musicaltalent van 9 t/m 20 jaar oud. De audities worden georganiseerd op zaterdag 18 juni 2022 in de studio’s van Musical 2.0 in Amsterdam. Geef je nu op via www.musical.nl/audities.

De producties zijn de opvolgers van Disney’s Beauty and the Beast jr en Peter Pan uit het seizoen 2021/2022. Voor beide productiegroepen worden op zaterdag 18 juni de audities afgenomen. De voorstellingen vinden plaats in mei en juni 2023 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Nieuw in het seizoen 2022/2023 zijn de Musical 2.0 Studioprojecten. Tijdens een studioproject werken leerlingen in een kortere periode van vier maanden toe naar een musicalvoorstelling van 30 tot 45 minuten. Binnen de studioprojecten is plek voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Auditie doen is geen vereiste om deel te nemen aan een studioproject. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.musical.nl/studioprojecten

Deep Bridge brengt volgend jaar nieuwe versie van Rapunzel

Na het succes van Sneeuwwitje, en ook Robin Hood & Ik zal producent Deep Bridge volgend jaar april het sprookje Rapunzel gaan brengen naar Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt (speeldata in Gent worden binnenkort bekendgemaakt). Het moet een ‘bigger and bolder’ versie van Rapunzel gaan worden, zoals op de website te lezen is. Zo zal er worden uitgepakt met een zeer uit de kluiten gewassen, nieuwe versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm. Verwacht je aan alle nodige toeters en bellen: grotere sprookjesdecors, een uitgebreid ensemble, nog meer oorwurmen van liedjes, een karrenvracht aan humor, een totaalbeleving die start in de foyer,…

Stany Crets maakt voor de productie een nieuwe versie van het verhaal, Ad van Dijk zorgt voor de muziek en Joris van Veldhoven gaat zich ontfermen over het ontwerp van het sprookjesdecor.

Rapunzel speelt in maart en april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt. Voor kaarten en meer informatie klik hier.

Header: ©Etienne Hessels / Goedemorgen Theaterproducties, ©Roy Beusker / Nathan Markuszower Theaterproducties, ©Deep Bridge

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *