Nieuws

Tips voor deze theaterloze maanden

Gisteren heeft het kabinet bekend gemaakt dat alle bijeenkomsten tot 1 juni 2020 verboden zijn in ons land. En dat heeft ook gevolgen voor de theaterwereld; een leuke musical of toneelstuk zit er voorlopig helaas even niet in. Hoe moet dat nou met ons als theaterliefhebbers? Om deze theaterloze maanden toch niet geheel theaterloos door te hoeven komen, hebben wij speciaal voor jullie een aantal thuis-theater-tips op een rijtje gezet.

1. Encore Musicalradio

Lekker meezingen met je favoriete musicalhits, inspiratie opdoen voor nieuwe auditienummers en het meest recente theaternieuws – je vindt het allemaal op deze te gekke musicalradio zender. Begin direct met luisteren op de site en lees tegelijkertijd de vele interviews met bekende acteurs en actrices van West End en Broadway. Je kan ook de gratis Encore Radio app downloaden in de App Store of Google Play store. 

2. Show your talent!

Vind je het zelf heel leuk om te zingen, dansen en acteren en baal je enorm dat je nu niet voor een live publiek kan performen? Niet getreurd, want er zijn meerdere initiatieven waardoor jij alsnog je talent kan laten zien. Zo heeft musical 2.0 het project #doorbreekdestilte waarbij je een leuke video van jezelf in kan sturen waarin je zingt, danst of speelt. Klik hier voor meer informatie.

Of misschien heb je zelf leuke ideeën? Stuur bijvoorbeeld een filmpje naar dat verpleeghuis bij jou in de buurt en steek de ouderen een muzikaal hart onder de riem of neem een duet op afstand op samen met een vriend of vriendin.

Ook in bekend musicalland zijn al meerdere leuke initiatieven voorbij gekomen. Zo zingt en danst de cast van de Vlaamse Mamma Mia! ‘Dancing Queen’ in hun kot en hebben veel bekende Nederlandse musicalacteurs meegewerkt aan het nummer You’ll Never Walk Alone.

3. Musicals in je huiskamer

Kan jij niet naar de musical komen, dan halen we de musical toch gewoon naar jou? Op Youtube zijn meerdere registraties van musicals te vinden. Zo is op het Youtube kanaal van Efteling Theater naast De Gelaarsde Kat, Klaas Vaak, Pinokkio en Sprookjesboom nu ook Sprookjessprokkelaar de musical te bekijken. Ook producent I&L heeft volledige showregistraties online gezet van onder andere Toms Magische Speelgoedwinkel en Robin Hood en het Verdwenen Goud.

Foto: I&L Entertainment

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *