Musicalnieuws week 24
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 24

Het musicalnieuws van week 24. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld

Scènefoto's musical Frozen nu te bekijken

Vorige week zondag was de première van de musical Frozen van Stage Entertainment. Wij waren helemaal betoverd door deze prachtige voorstelling, lees hier waarom jij vandaag nog je tickets moet boeken. 

Naast de trailer zijn nu dan ook alle scènefoto’s gepresenteerd, inclusief foto’s van alternate Anna en alternate Elsa, gespeeld door Dana van der Geer en Bente Mulan Nanayakkara. Een impressie van de scènefoto’s bekijk je hieronder, de foto’s zijn gemaakt door Johan Persson. 

Musicals Gone Mad op tour in 2025

De jaarlijkse musicalparodie Musicals Gone Mad is volgend jaar niet enkel in theater DeLaMar in Amsterdam te zien, maar ook in theater Orpheus in Apeldoorn. Afgelopen maandag speelde de populaire voorstelling slechts eenmaal in Amsterdam. De wens om vaker te spelen resulteert nu in een ‘interprovinciale’ tour.

Musicals Gone Mad wordt gezien als de Bonte Avond van de musical. Het publiek krijgt in één voorstelling een heel theaterseizoen voorgeschoteld. Zo werd dit jaar de hit uit Frozen “Let It Go” als “It Giet Oan” gebruikt voor een parodie op de musical De Tocht, vroegen Kebab, Kotelet en Karbonaatje zich af waarom ze bij Studio 100 Drie Biggetjes zijn en bestond de finale uit een hilarische 10-minutenversie van Jesus Christ Superstar.

De cast van de vrolijke voorstelling bestaat altijd uit professionele acteurs en een presentator. In het voorjaar van 2025 zullen de cast en creatives bekendgemaakt worden.

De voorstellingen zijn volgend jaar op 16 juni in theater Orpheus in Apeldoorn en op 23 juni in theater DeLaMar in Amsterdam.

Monty Python in Oosterhout!

Musicalvereniging Con Brio speelt dit jaar de hilarische musical Monty Python’s Spamalot. Deze musical, gebaseerd op “Monty Python and the Holy grail”, vertelt op satirische wijze het verhaal van Koning Arthur die met zijn ridders op zoek gaat naar de Heilige Graal. Mét natuurlijk de geliefde karakters en scènes uit de film, maar ook met veel Broadway-parodieën. De scenes met rare types en scherpe woordgrappen volgen elkaar in rap tempo op en ook de liedjes ontsporen soms volledig. De Britse humor met uitgestreken gezicht en de Brabantse gezelligheid liggen een stuk dichterbij elkaar dan je zou denken, en dat merk je in deze musical!

Dit in combinatie met het semiprofessionele niveau van Musicalvereniging Con Brio, geeft een gegarandeerde middag of avond theaterplezier voor zowel liefhebbers van Monty Python als musicalfans die niet bekend zijn met hun werk.

De musical Monty Python’s Spamalot wordt gespeeld in Theater de Bussel in Oosterhout, op 18, 19 en 20 oktober 2024. De kaartverkoop hiervan is reeds van start gegaan!

Musicalvereniging Con Brio Spamalot

Anouk Maas krijgt hoofdrol in Mamma Mia! The Party

Afgelopen week heeft producent Punch bekend gemaakt dat Anouk Maas in Mamma Mia! The Party gaat spelen. De veelzijdige en ervaren musicalster vertolkt de rol van Kate afwisselend met een andere grote naam uit de musicalwereld. Wie dit is wordt binnenkort bekendgemaakt. Ook zijn er aan de huidige speellijst shows toegevoegd vanwege de grote en aanhoudende vraag naar tickets.

Anouk Maas is toegevoegd aan de cast van Mamma Mia! The Party. Naast Kaj van der Voort (Adam), Horace Cohen (Nikos), Belle Zimmerman (Konstantina) en Jeannine La Rose (Debbie) gaat Anouk de rol van Kate spelen, die in de show getrouwd is met Nikos. “Ik kan niet wachten om straks in dat fantastische decor de nummers van ABBA te mogen zingen,” laat Anouk Maas weten. “Op elk feestje waar je komt hoor je wel Dancing Queen, Mamma Mia of Waterloo en ik heb natuurlijk alle films gezien. Binnenkort sta ik zelf op dat Griekse eiland. De muziek ABBA ademt feest en dat is precies wat je kan verwachten: een zomers feest op het Griekse eiland Skopelos. Het voelt alsof je zo de film in bent gestapt.

Tijdens Mamma Mia! The Party geniet het publiek van een viergangendiner en de hits van ABBA. De cast staat niet op een podium, maar loopt door het publiek heen en betrekt hen ook bij het verhaal. Na afloop vindt er een afterparty plaats. Mamma Mia! The Party is vanaf september in de Schiecentrale in Rotterdam te zien.

Jolijn Henneman en Timo Tembuyser in The Last Five Years

Eerder kondigde NANOEK aan dat zij The Last Five Years naar Nederland brachten, en presenteren nu de cast van The Last Five Years. Jolijn Henneman zal de rol van Cathy vertolken, en Timo Tembuyser neemt de rol van Jamie op zich. 

The Last Five Years, geschreven en gecomponeerd door Jason Robert Brown, vertaalt voor het Nederlandse publiek door Judith Boesen, vertelt het verhaal over de New Yorkers Jamie en Cathy die in vijf jaar tijd van hevige liefde naar een break-up bewegen. We volgen Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl we Cathy’s verhaal achterstevoren beleven vanaf het einde van hun turbulentie relatie. Hun paden kruisen elkaar slechts één keer, op hun bruiloft.

De voorstelling gaat op 3 oktober in première in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

Audities: Kleine Rudolf voor Elisabeth de Musical

Kinderaudities voor Elisabeth de Musical. Gezocht worden dit moment specifiek jongens voor de rol van kleine Rudolf tussen de 8 en de 13 jaar met een goede zangstem en max. lengte van 140 cm. Elisabeth gaat 23 maart 2025 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarna een tournee volgt langs de grote theaters in Nederland.

Gevraagd wordt het bezit van 24 speelbeurten en beschikbaarheid voor de volgende periode:

  • Repetities: 27 januari 2025 – 1 maart 2025. Woensdag (14u-22u) en zaterdag (10u-18u)
  • Montage: 4 maart 2025 – 13 maart 2025. Dinsdag t/m vrijdag (18u-22u), zaterdag & zondag (10u-18u)
  • Try-outs: 14 maart 2025 – 23 maart 2025. Variërend speelschema van woensdag tot en met zondag.

Kinderen hoeven niet alle repetitie-/montage-dagen aanwezig te zijn. De productie maakt op voorhand een verdeling per dag. Hierbij wordt rekening gehouden met de wettelijke afspraken rond kinderarbeid. Tijdens de speelperiode (24 maart t/m eind oktober 2025) is er een variërend speelschema van woensdag tot en met zondag.

Inschrijven kan op pages.inthepicture.com/kinderenelisabeth.

Header: ©Liza Kollau, ©Elisabeth de musical, ©Musicals Gone Mad

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *