Nieuws

Nieuwsoverzicht week 25

Het musicalnieuws van week 25. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari 2025 naar Amsterdam voor 5 concerten

Les Misérables is de langstlopende musical ter wereld en is wereldwijd door meer dan 120 miljoen mensen in 53 landen gezien. De wereldtournee begint op het moment dat de musical zijn 40e revolutionaire speeljaar ingaat op het Londense West End. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour bouwt verder op het enorm succesvolle Les Misérables The Staged Concert dat meer dan 200 recordbrekende shows had in Londen. De productie krijgt een indrukwekkend nieuw ontwerp dat speciaal voor arena’s is gemaakt. Aan deze spectaculaire productie werken meer dan 110 Britse acteurs, muzikanten en crew mee.

Producent Cameron Mackintosh zei deze week “Ik ben blij om de eerste locaties aan te kondigen waar deze spectaculaire productie van Les Misérables zal gaan spelen. Deze langverwachte wereldtournee zal voor veel bekende internationale musicalsterren een unieke kans zijn om hun favoriete rollen voor korte periodes in verschillende delen van de wereld te spelen, hierdoor krijgen fans de kans om hun favoriete sterren (en de mijne!) te zien in hun favoriete musical. Gedurende het bijna 40-jarig bestaan is deze show het startpunt gebleken voor indrukwekkende carrières van sterren over de hele wereld.  Zowel de show als de muziek van Les Mis blijft over de hele wereld prijzen winnen waaronder die van favoriete publieksmusical aller tijden. De euforie tijdens de castreünie-optredens van Les Mis in Londen is legendarisch en blijkt altijd uitverkocht, dus ik kijk ernaar uit dat dit unieke evenement de ultieme manifestatie van Do You Hear The People Sing ooit zal zijn!”

Producent Erwin van Lambaart voegt toe “Het is ons gelukt om samen met MOJO, Ruud de Graaf en Hans Cornelissen in een unieke samenwerking, na de zeer succesvolle theaterproductie die wij vorig jaar in de Nederlandse Theaters brachten, nu ook deze indrukwekkende concertversie van Les Miserables eenmalig naar Nederland te kunnen brengen. Een uniek groots concert dat geen enkele muziek- en musicalliefhebber zal willen missen en de allerlaatste mogelijkheid voor een hele lange tijd voordat Les Miserables weer integraal in Nederland te zien zal zijn.”

LES MISÉRABLES THE ARENA SPECTACULAR is te zien van 14-16 februari 2025 in het Ziggo Dome. De kaartverkoop is afgelopen vrijdag gestart. De show is volledig Engelstalig.

Masterclass studenten van Music All Around in juli te zien met Pippin'

Na het overdonderende succes van de voorstellingen: ‘Bad Girls’, ‘Carrie’ en ‘ Jekyll & Hyde ‘ komt de gepassioneerde musicalschool Music All Around vanuit hun thuisbasis in Asten naar Weert. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli staan de studenten van de Masterclass: Musical in het Munttheater, met hun eindvoorstelling ‘Pippin’.

Het Masterclass-traject is een driejarige opleiding waarin de studenten een volle dag in de week les krijgen in zang, dans en spel. In de laatste paar maanden van het schooljaar bereiden ze zich voor op hun jaarlijkse eindvoorstelling, die altijd met veel passie en kwaliteit wordt gespeeld. 

‘Pippin’ vertelt het coming-of-age verhaal van de jonge Pippin die nog niet precies weet hoe hij zijn leven wil gaan leiden. Zeker is wel dat het bijzonder moet zijn. Op humoristische wijze experimenteert hij met schoonheid, glorie, roem en magie. Hij zal achtereenvolgens slagen en falen, blijvend op zoek naar zijn plekje. Een actueel en herkenbaar sprookje, want vragen we ons niet allemaal wel eens af wat de bedoeling kan zijn van dit leven?

Meer informatie en tickets vind je op de website van het Munt Theater.

Soldaat van Oranje - De Musical stopt in huidige vorm

Soldaat van Oranje – De Musical is op 14 juli aanstaande voor het laatst in zijn huidige vorm te zien. De makers werken inmiddels al ruim een jaar aan het realiseren van een vernieuwde versie. Meer dan 3,6 miljoen mensen bezochten de afgelopen 13,5 jaar de langstlopende voorstelling van Nederland in de TheaterHangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk.

Het waargebeurde verhaal van Soldaat van Oranje – De Musical heeft gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld alleen maar aan relevantie gewonnen. De voorstelling vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, één van de bekendste Nederlandse verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na 13,5 jaar wordt de huidige uitvoering van dit verhaal opnieuw tegen het licht gehouden. Op 14 juli wordt Soldaat van Oranje – De Musical voor het laatst in de huidige vorm opgevoerd. Daarna start de implementatie van de aanpassingen voor een vernieuwde versie.

Wanneer de nieuwe versie in première gaat, wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Succesvol vriendinnenconcert Opvliegers: Girls on Fire! krijgt vervolg!

Na een seizoen uitverkochte zalen vol meezingende en dansende dames van een zekere leeftijd komen vriendinnen Lone van Roosendaal, Linda Wagenmakers en Hilke Bierman met een vervolg op hèt leukste feel-good vriendinnenconcert van het seizoen: Opvliegers: Girls on Fire 2! Een fonkelnieuwe show met bekende hits die élke vrouw kan meezingen, afgewisseld met herkenbare en ontroerende verhalen.

In Girls on Fire 2! voegt Linda Wagenmakers zich als nieuwe vriendin bij de groep. Samen met Lone van Roosendaal en Hilke Bierman neemt ze het publiek mee op een persoonlijke muzikale reis waar opvliegers en hilariteit hand in hand gaan. Want hoe vieren deze vrouwen hun 50+ zijn?

Vindt Hilke haar innerlijke ‘zen master’, of komt ze toch meer tot rust met een bak chocolade-ijs? Hoe blijft Linda zó bij de tijd, terwijl Lone al blij is als ze een foto kan versturen met haar telefoon? Vindt Lone écht dat 50 het nieuwe 30 is? En denkt haar lichaam er ook zo over? Of had ze toch beter de kosten van haar beautygeheim in een tweede huis op Ibiza kunnen investeren?

Girls on Fire 2! is een show boordevol bekende hits, waaronder I will always love you en Wake me up before you go go. Een heerlijk swingend vriendinnenuitje, waar opvliegers en hilariteit hand in hand gaan! De voorstelling is van november 2024 tot en met maart 2025 te zien door het hele land en gaat op maandag 9 december in première in Hoorn.

Kijk voor meer informatie en de speellijst op de website.

Header: ©De Graaf & Cornelissen Entertainment, ©REP Entertainment, ©Soldaat van Oranje – De Musical

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *