Musicalnieuws week 13
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 13

Het musicalnieuws van week 13. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Hoofdrollen voor Mylène d'Anjou en Merijn Oerlemans in 'Mees Kees op Kamp'

Afgelopen najaar kondigde producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties aan dat de leukste meester van Nederland, Mees Kees, eindelijk naar het theater komt! Vandaag is bekend gemaakt dat de hoofdrollen in de theaterversie zijn weggelegd voor Merijn Oerlemans als Mees Kees en Mylene d’Anjou als Mevrouw Dreus. De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is vanaf september 2022 te zien door heel Nederland. 

De afgelopen jaren is ‘Mees Kees’ uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Zo trok de film, met de gelijknamige titel als de allereerste musical ‘Mees Kees Op Kamp’, meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop. 

Het script is in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms blijft Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de musical. 

‘’Voor de theaterversie zijn we echt op zoek gegaan naar een nieuwe invulling van de bekende personages. Ik ben dan ook waanzinnig trots om vandaag bekend te mogen maken dat Merijn en Mylene gestalte gaan geven aan Mees Kees en Mevrouw Dreus. Ik sta dan ook te stuiteren om met z’n allen op kamp te gaan!’’ aldus producent Sturkenboom. 

De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is vanaf 3 september 2022 te zien door heel Nederland. De kaartverkoop start binnenkort. Voor meer informatie, ga naar: www.meeskeesdemusical.nl 

Audities: Muziektheatercollectief Resound Mind

Als gevolg van de pandemie en het uitgestelde seizoen is Resound Mind op zoek naar enkele nieuwe deelnemers. Uit het succes van muziektheatercollectief Unsound Mind werd in 2019 de groep Resound Mind geboren. Beiden groepen maken zich hard voor het bespreekbaar maken van thema’s rondom mentale gezondheid.

Binnenkort begint het nieuwe seizoen voor Resound Mind, waarin zij zullen toewerken naar een eigen voorstelling. Hierin zullen onderwerpen als depressie, eenzaamheid en onzekerheid worden aangekaart door middel van (koor)zang, dans en spel. De setlist is een mooie verzameling van inspirerende, opzwepende en ontroerende musicalnummers uit bekende en minder bekende shows.

Deelnemers nemen zowel solostukken als koorstukken op zich, en repetities voor de voorstelling worden afgewisseld met workshops over mentale gezondheid, teambuilding en liedinterpretatie. Resound Mind is een hechte, gezellige en gedreven groep. Ben jij degene die gezocht wordt?

Audities zijn op zaterdag 30 april. Ben je deze dag niet beschikbaar maar heb je wel interesse? Meld je dan toch aan, dan wordt er gekeken naar de mogelijkheden. Meer informatie over de auditie, repetities en deelnamekosten vind je hier.

Data West End Live bekend

West End Live zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 25 en zondag 26 juni. Het is het grootste musical evenement van het jaar in het Verenigd Koninkrijk, waarbij in twee dagen tijd verschillende optredens van huidige West End musicalproducties worden gegeven. Zie het als een XL versie van de Nederlandse musical-sing-a-long. Wie wil daar nou niet bij zijn?!

Net als voorgaande jaren zal het evenement ook dit jaar op Trafalgar Square worden georganiseerd, één van de bekendste pleinen van Londen. Doorgaans trekt het evenement rond de 500.000 bezoekers. Welke musicals je kunt bewonderen wordt op een later moment aangekondigd. 

Oorlogswinter als openluchtmusical in Fijnaart

Twee jaar later dan gepland wordt Oorlogswinter de musical opgevoerd op het evenemententerrein van Fijnaart. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek dat precies 50 jaar geleden werd uitgebracht. Een bijzonder cadeau voor de bestseller van Jan Terlouw.

Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart zijn de organisatoren van deze bijzondere productie. Bijzonder, omdat Oorlogswinter de musical niet eerder in de openlucht plaatsvond. “De productie leent zich daar bij uitstek voor”, legt regisseur Jan Willem van Bodegom uit. “In de openlucht komt het verhaal nog beter tot zijn recht. Onze decorploeg is een deel van het dorp uit het boek aan het nabouwen. Daarnaast kunnen we echte oorlogsvoertuigen op laten komen. Maar ook de paardenkoets, die een prominente rol vervult, is bij ons echt. Het publiek wordt dan ook volledig in het verhaal gezogen.”
 
Het publiek hoeft overigens niet bang te zijn voor slecht weer. “Iedereen zit droog op overdekte tribunes”, vervolgt Jan Willem. In totaal komen er drie tribunes die per voorstelling plaats bieden aan duizend mensen. Voor en na de voorstelling worden zij voorzien van een natje en een droogje op het eveneens overdekte horecaplein. “Het horecagedeelte wordt verzorgd door de plaatselijke horecabedrijven. Op het plein staan ook The Dutch Polar Bears en de Heemkundige Kring Fijnaart & Heijningen met informatie over de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast zijn we nog met een spectaculaire publiekstrekker bezig.”
 
Oorlogswinter de musical is te zien op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei om 20.30 uur op het evenemententerrein van Fijnaart. Nieuwsgierig geworden? Klik dan zeker even hier voor meer informatie.

Header: ©Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart, ©West End Live, ©STENT Producties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *