Musicalnieuws week 37
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 37

Het musicalnieuws van week 37. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Volledige cast K3 musical - De 3 Biggetjes bekend

Afgelopen week werd de volledige hoofdcast van de K3 musical – De 3 Biggetjes voorgesteld. Michiel De Meyer, Gio Kemper en Louis Thyssen zullen de rollen van de wolven Willy, Waldo en Wuppert spelen. Hun vader, wolf Baltimoor, zal vertolkt worden door Peter Thyssen, die trouwens ook in het echte leven de vader van wolf Wuppert ofwel Louis Thyssen is. Peter is bekend met deze voorstelling, aangezien hij in 2003 zelf de rol van Wuppert op zich nam. Walter Baele geeft gestalte aan de sluwe vos Loewie.

Meteen na de bekendmaking dat de musical in 2024 terugkeert naar Vlaanderen én Nederland, vlogen de tickets de deur uit. Na het enorme succes van de vorige producties in 2003 en 2007, lijkt het erop dat Marthe, Hanne en Julia dit in 2024 nog eens gaan overdoen. Ditmaal in een volledig vernieuwde en groots opgezette versie. Naast K3 zullen ook Marie Verhulst te zien zijn als het konijn Pluisje en Nurlaila Karim als Mama Big.

De 3 Biggetjes gaat in première op 24 februari 2024 en in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Musical Little Women te zien in DeLaMar West in de kerstvakantie

Een concertante uitvoering van Little Women zorgde twee jaar geleden voor een uitverkocht DeLaMar West, en deze kerstvakantie zal de volledige musical hier te zien zijn. De cast van de musical bestaat uit Céline Purcell, Job Greuter, Sem Gerritsma, Michelle van de Ven, Lisanne Veeneman, Anne-Mieke Ruyten, Natalie Bommelé-Salek en Sander Volders.

Op Broadway was Little Women al een groot succes, en nu is deze populaire voorstelling in DeLaMar West te zien! Little Women vertelt het verhaal van de vier zusjes March: de romantische Meg, de zachtaardige Beth, de verwende en temperamentvolle Amy en de stoere, ambitieuze Jo. De vier zussen dromen, spelen, ruziën en ontdekken wie ze zijn en wat ze willen.

Zo hoopt Jo een bekende schrijfster te worden, in een tijd waar kansen voor jonge vrouwen beperkt zijn. Het wereldberoemde verhaal van Louisa May Alcott, over jonge vrouwen en hun strijd tegen een bekrompen wereld, komt op prachtige wijze tot leven in deze sfeervolle musical. Vertolkt door een cast met zowel gevestigde acteurs als veelbelovende jonge talenten.

Little Woman is te zien in het DeLaMar West van 20 december tot en met 7 januari.

Soldaat van Oranje – De Musical nadert 3,5 miljoenste bezoeker

Naar verwachting verwelkomt Soldaat van Oranje – De Musical in oktober de 3,5 miljoenste bezoeker. In dezelfde maand is het dertien jaar geleden –  30 oktober 2010 – dat de voorstelling in première ging in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk.

De 3,5 miljoenste bezoeker zal feestelijk worden ontvangen. Het publiek kan vanaf deze week online een quote insturen over hun ervaring bij of gedachte naar aanleiding van de voorstelling. Voor meer informatie ga naar soldaatvanoranje.nl/3-5-miljoen-bezoekers.

Tickets t/m januari zijn verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of 0900 – 1324 (45cpm).

Bekijk de scènefoto’s van musical De Tocht

Met nog een aantal weken te gaan tot de première zijn de scènefoto’s van De Tocht gepubliceerd. Deze kun je hieronder bekijken. De foto’s zijn gemaakt door Joris van Bennekom. De hoofdcast van De Tocht bestaat uit Wolter Weulink, Nandi van Beurden, Theo Martijn Wever, Boy Ooteman, Jolijn Henneman, Thijs Meester en Maike Boerdam.

De Tocht vertelt het verhaal van afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. In de winter van 2023 maakt belofte schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

De Tocht zal op zondag 1 oktober in première gaan in het nieuwe Friso Theater in Leeuwarden.

Meester Kikker vanaf volgende maand te zien in de theaters

De repetities voor de gloednieuwe mjoesikal Meester Kikker zijn bijna afgerond. Over een weekje gaat de cast en crew de voorstelling afmonteren in theater de Lampegiet in Veenendaal waar zij op 23 september de eerste try-out zullen spelen.

Meester Kikker is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon. Het gaat over meester Frans die een groot geheim bij zich draagt: Hij verandert namelijk dikwijls in een kikker. Om weer terug te veranderen in een mens moet hij simpelweg een vlieg opeten. Op zich is dit allemaal geen ramp, ware het niet dat directeur Stork óók een geheim bij zich draagt. Hij verandert geregeld in een Ooievaar en wordt weer mens door het eten van … een kikker. Het is van groot belang dat de geheimen geheim blijven. De kinderen moeten daarbij helpen. Maar of dat lukt?

Paul van Loon viert dit jaar zijn 40-jaar-schrijverschap-jubileum. Reden te meer om dit verhaal naar de planken te brengen.

Het tevens verfilmde verhaal (Netflix) is tot mjoesikal bewerkt door theatermaker Mark Haayema. Hij maakte eerder familievoorstellingen als Johannes de Parkiet (genomineerd PodiumkidsPrijs), Meneertje Meer (Zilveren Krekel) en schrijft liedteksten voor Kinderen voor kinderen en Herman van Veen. Voor Meester Kikker schreef hij de (lied)teksten en doet hij de poppen/video-regie. Ná Meester Kikker zal hij de vertaling en dramaturgie van Shrek op zich nemen.

De regie ligt in handen van Joep Onderdelinden. Hij regisseerde eerder voorstellingen als Blind Date en zal na Meester Kikker de voorstelling Hospita regisseren. De muziek is gecomponeerd door Fons Merkies (hij maakte ook de muziek voor de film).

De drie acteurs, Hilke Bierman, Dennis de Groot en Sanne Franssen spelen alle rollen in het stuk, dus die van de schoolkinderen en het schoolpersoneel. Ze transformeren door te wisselen van pruik. Deze opvallend grote pruiken zijn gemaakt door Allemaal Tejater en werken hilarisch goed in het grootste doekendecor van Roos Veenkamp.

De voorstelling heeft 2 premières. De Limburgse premiere is op 7 oktober in Kerkrade en op 15 oktober vieren we de Kinderboekenweek in het Zaantheater in Zaandam waar Paul van Loon de nieuwste versie van zijn boek presenteert.

Header: ©Joris van Bennekom, ©Samuel van Leeuwen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *