Musicalnieuws week 1
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 1

Het musicalnieuws van week 1. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Acteurs uit Musical De Tocht schaatsen alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

Acteurs uit spektakelmusical De Tocht trainen al enige tijd om op 24 januari 2023 de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk te gaan schaatsen. Wolter Weulink, een van de hoofdrolspelers, ziet dit als een goede voorbereiding op de musical, die volgend jaar oktober in Leeuwarden in premiére gaat. Hij doet het niet alleen. Wolter krijgt gezelschap van acteur Nino Ruiter die in de musical een ensemblerol voor zijn rekening neemt en understudy is voor één van de hoofdrolspelers.

Weulink en Ruiter maken in de musical De Tocht deel uit van een vriendengroep die hebben afgesproken om, als het moment daar is, de Elfstedentocht te gaan rijden. ‘’Een tocht die we uiteraard zelf nooit hebben gereden,‘’ vertelt Nino Ruiter, die ook in Soldaat van Oranje – De Musical en Zodiac speelde. ‘’Maar om dat gevoel te krijgen, om 200 kilometer te schaatsen in koude omstandigheden, is het next best om de alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk te schaatsen. Ik houd ervan om me in een rol te verdiepen. Ik ben blij dat ik dat samen met Wolter ga beleven. Het is keihard trainen en ik hoop dat onze voorbereidingstijd lang genoeg is geweest om de tocht uit te rijden.’’

De musical De Tocht is vanaf het najaar in Leeuwarden te zien. Met een 360º ijsvloer van 2.000m2 en de nieuwste theatertechnieken, zullen 1.460 toeschouwers iedere avond de Elfstedentocht samen beleven met de hoofdpersonen in een verhaal dat alles in zich heeft. Eerder is bekend gemaakt dat Nandi van Beurden en Thijs Meester de rollen van Annet en Jelmer gaan spelen. 

Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier. Of bekijk de nieuwe trailer hieronder:

Derde liveshow Op zoek naar...

Vanavond is de derde liveshow van Op zoek naar…! Opnieuw is het de beurt aan de Sandy’s die strijden om de hoofdrol in de musical Grease. Vanavond zal niet één, maar zullen twee kandidaten het veld moeten ruimen. Nadat er dan volgende week ook twee Danny’s naar huis worden gestuurd, zullen alle kandidaten samen te zien zijn in de liveshows. Wij kijken er erg naar uit om ook de onderlinge chemie tussen de Sandy’s en Danny’s te gaan zien!

Wil je nu al weten welke nummers de Sandy’s deze week gaan zingen? Je leest het hier! Wil je de optreden van de Danny’s van vorige week nog een keer terugkijken? Dat kan hier.

Musicalgroep De Jonge Stem uit Velsen zoekt nieuwe leden!

Dit jaar speelt Musicalgroep De Jonge Stem de musical All Shook Up, met de swingende liedjes van Elvis Presley. Kom zondag 15 januari om half 1 naar de Abeel in IJmuiden (dichtbij het Vellesan) om kennis te maken met de groep en om stukjes van vorige musicals te zien. De audities zijn nog niet geweest, dus ook jij kan auditie doen! Er zijn ook nog plekken in het ensemble. Dus ben jij tussen de 12 en 30 jaar en wil je meespelen in deze musical, meld je aan!

Musicalgroep De Jonge Stem is een gezellige, hechte groep, maar er wordt ook hard gewerkt om een schitterende musical neer te zetten. Iedere zondag wordt er gerepeteerd van half 1 tot half 5 in de Abeel. Lijkt je dit leuk of heb je een vraag, stuur dan een mail naar secretaris.dejongestem@outlook.com.

Gaia Aikman toegevoegd aan de line up van Op Zoek naar René XXL

Sinds begin van dit theaterseizoen trekt René van Kooten met zijn jubileumshow Op Zoek naar René door het land. Tijdens deze avonden treedt hij steeds op met één wisselende musical-collega. Op maandag 30 januari is er een speciale XXL-editie in theater De Meervaart in Amterdam waarbij hij voor slechts één avond met alle dames tegelijk op het toneel zal staan. Naast eerder bekend gemaakt namen kunnen we onthullen dat ook Gaia Aikman deze avond te zien zal zijn.

Deze avond had al een prachtige line up, René ontvangt maar liefst 4 topvrouwen uit de Nederlandse theaterscene. Lone van Roosendaal, Brigitte Heitzer, Carolina Dijkhuizen en Vajen van den Bosch. Maar daar is nu zelfs een vijfde gast aan toegevoegd. Ook Gaia Aikman treedt deze avond op in de show van René. 

Gaia begon haar carrière in 2004 als kleine Nala in de musical Lion King, waar ze ruim 10 jaar de rol speelde van volwassen Nala. Verder was ze tien in de musicals: Dreamgirls, The Bodyguard en TINA – De Tina Turner Musical. Dit jaar is Gaia te zien in de titelrol van Disney’s AIDA.

Op Zoek Naar René wordt geproduceerd door Schultheis & van Kooten Live Entertainment. De speciale XXL-editie is enkel te zien op maandag 30 januari, de reguliere voorstellingen van Op Zoek Naar René zijn nog te zien tot 11 februari in diverse theater. Voor een speellijst klik hier

Dinnershow Mamma Mia! The Party voorlopig toch niet naar Nederland

Mamma Mia! The Party komt helaas voorlopig toch niet naar Nederland. De dinnershow zou gaan draaien in Rotterdam in een speciaal theater in de Schiecentrale zo werd een half jaar geleden aangekondigd. Een exacte reden waarom Mamma Mia! The Party toch niet naar Nederland komt werd niet aangegeven door de Engelse woordvoerder van de productie.

Mamma Mia! The Party is een avondvullende dinnershow die oorspronkelijk in 2016 in Stockholm werd geïntroduceerd door Björn Ulvaeus, een van de bandleden van Abba. Terwijl de bezoekers zich in een taverna wanen op het Griekse eiland Skopelos wordt het Mamma Mia! verhaal verteld en kan er meegezongen worden met de hits van Abba.

Wie Mamma Mia! The Party graag zou willen bezoeken kan momenteel alleen terecht in Göteborg in Zweden en in Londen.

Vanaf dit najaar zal de musical Mamma Mia! weer te zien zijn in Nederland. De Graaf & Cornelissen brengt een vernieuwde versie van de musical met onder andere Brigitte Heitzer en Rene van Kooten.

Les Misérables is officieel begonnen!

Deze week, op 3 januari, zijn de repetities van Les Misérables officieel gestart. Nadat Hans Cornelissen de castleden had voorgesteld aan de aanwezige pers, werd de taart aangesneden en was er tijd voor interviews. Bekijk hieronder het sfeerverslag van de eerste repetitiedag.

Header: ©De Jonge Stem, ©De Graaf & Cornelissen Entertainment

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *