Nieuwsoverzicht week 23
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 23

Het musicalnieuws van week 23. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Kaartverkoop Rocky Horror Show van start

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment maakte deze week bekend dat de kaartverkoop is gestart voor de waanzinnige musical de Rocky Horror Show met de internationale Nederlandse ster Sven Ratzke, ‘grande dame’ Ellen Pieters, Esmée Dekker, Samir Hassan en Yoran de Bont in de hoofdrollen. Naast hen zullen ook Raymond Kurvers, Sabine Beens, Erik Brey, Barry Beijer, Anna Joan en Jary Sluijter belangrijke rollen vertolken.

De musical zal van 27 juli t/m 7 augustus eerst te zien zijn in ITA aan het Leidseplein, tijdens de Amsterdam Pride. Hierna zal de musical van september 2021 t/m januari 2022 te zien zijn in theaters door heel Nederland. Kaartjes koop je hier

Musical 'De koning van Amsterdam' vanaf september 2022 te zien

Bos Theaterproducties kondigde in 2019 de musical De Koning van Amsterdam aan, aanvankelijk voor een première in 2021. Nu is aangekondigd door de producent dat De Koning van Amsterdam vanaf september 2022 te zien zal zijn. De voorstelling vertelt het levensverhaal van de ondernemer Maup Caransa die niet alleen onvoorstelbare diepte- en hoogtepunten kent maar ook vele mysteries.

Theu Boermans en Bernhard Hammer doen de regie en het decorontwerp. Henny Vrienten zal de muziek maken voor de voorstelling, Frans van Deursen de liedteksten én Leopold Witte en Geert Lageveen zijn verantwoordelijk voor het script. De Koning van Amsterdam zal gaan spelen in Theater Amsterdam. Tickets bemachtig je hier.

Aankondiging 2 Efteling Theaterproducties

Efteling Theaterproducties heeft deze week twee theaterproducties aangekondigd:

  • De succesvolle theaterproductie CARO zal vanaf 2 september weer te zien zijn in het Efteling Theater. De show vol acrobatiek, bijzondere effecten, zang en dans is door de corona pandemie nu al 15 maanden niet te zien, maar de ‘carrousel van het leven’ gaat weer draaien.
  • Vanaf oktober komt de Efteling een nieuwe theaterproductie: De Grote Efteling Koekoekshow. Een nieuwe, interactieve voorstelling speciaal voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Eindelijk kun je als bezoeker van de theatershow met eigen ogen zien hoe het er achter de schermen bij de Efteling aan toegaat en zelf aan de knoppen draaien. De 75 minuten durende voorstelling is tot en met mei 2022 te zien in 34 theaters in Nederland en 5 in België.

STENT Producties brengt 'Willem Junior' naar het theater én op school

Het aankomend seizoen brengt productiehuis STENT Producties de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior, over Willem van Oranje, naar het theater en op school. De hoofdrollen hiervoor zijn weggelegd voor Luuk Haaze en Merijn Oerlemans.

Willem Junior vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem (Luuk Haaze) en Jan (Merijn Oerlemans) die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze Grootste Nederlander Aller Tijden.

De energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten is vanaf september 2021 te zien langs theaters door heel Nederland én op scholen. De kaartverkoop start binnenkort dus houd de website in de gaten!

Tina Turner de Musical vanaf 14 juli terug in Beatrix Theater!

Producent Stage Entertainment heeft deze aangekondigd dat Tina Turner de Musical vanaf 14 juli weer te zien is in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical over het leven van Tina Turner ging in februari 2020 succesvol in première, maar moest in maart helaas alweer de deuren sluiten in verband met corona. Met de aangekondigde versoepelen kan de musical weer van start gaan. Leuk om te weten: De voorstelling wordt volledig in de originele uitvoering gespeeld.

The Musical Underground: een show met bekende en minder bekende musicalnummers

The Musical Underground is een speciale show, geproduceerd door jongeren, waarin een live band allerlei bekende en minder bekende musicalnummers laat horen. De band bestaat uit meer dan 25 jonge muzikanten, tussen 15 en 25 jaar, die aan het begin van hun carrière staan. Op 24 september 2021 zullen zij stralen in Theater Orpheus. Tickets kopen en benieuwd naar de artiesten? Neem dan zeker even een kijkje op de website!  

Header: ©Bos Theaterproducties, ©Efteling Theaterproducties, ©STENT Producties 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *