Musicalnieuws week 22
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 22

Het musicalnieuws van week 22. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Volledige cast musical Elisabeth in Kasteel Heeswijk gepresenteerd

In een historische setting in Kasteel Heeswijk hebben producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman de voltallige cast van de musical Elisabeth bekend gemaakt. Guido Gottenbos (Frans Joseph), Ronald Jorritsma (Rudolf), Sjoerd Oomen (Max van Beieren) en Saskia Schäfer (Ludovika van Beieren) complementeren de cast van Elisabeth. Eerder is al bekend geworden dat Pia Douwes, Danique Dusée, William Spaaij, Milan van Waardenburg en Ann Van den Broeck in deze musicalklassieker spelen.

Producent Albert Verlinde: ‘Dit is een droomcast. Alle hoofdrolspelers hebben stuk voor stuk internationale ervaring en stonden meermaals in grote producties. En ook het ensemble is er een uit duizenden. Nori de Winter, Laura Seys, Liss Walravens, Isaura Kuyt, Axelle Verfaillie, Walter de Kok, Martijn Claes, Kevin Manuputty, Joost van der Aa, Niels Batens, Quinten de Smedt, Femke van der Endt, Lysanne van der Sijs en Mees de Heus hebben een geweldige auditie laten zien en verdienen dit grootse podium. Met veel van hen heb ik al gewerkt en zij hebben bewezen dit hoge niveau aan te kunnen.’

Elisabeth gaat 23 maart 2025 in première in DeLaMar, waarna een tournee volgt langs de grote theaters in Nederland.

©Frenz te Kiefte

Jeroen Spitzenberger speelt zijn droomrol in toneelklassieker Cyrano

 Het iconische liefdesverhaal van Cyrano de Bergerac is een tragikomische klassieker, volgend theaterseizoen te zien in een gloednieuwe bewerking met poëzie en livemuziek. Jeroen Spitzenberger: “Cyrano is mijn droomrol. Een tragikomische strijd over gezien en gehoord worden in de liefde. Met taal en verbeelding als wapen en voor de zekerheid het zwaard achter de hand.

Cyrano speelt vanaf maart tot en met juli 2025. De première vindt plaats op 27 maart in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Met Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos, Keanu Visscher, Rian Gerritsen, Rein Hofman, Finn Poncin, Sem Konijn, Inonge Jante Stekelenburg en Julie-Anne Sikkens.

In een tijd waarin de perceptie van ons uiterlijk sterk beïnvloed wordt door sociale media en de voortdurende druk om te voldoen aan een ideaalbeeld, is de thematiek van Cyrano misschien wel actueler dan ooit. Geregisseerd door Jasper Verheugd, met tekst van Jibbe Willems, muziek van Fons Merkies en toneelbeeld van Joris van Veldhoven wordt dit eeuwenoude verhaal naar de 21e eeuw gebracht.

Bekijk de eerste scènefoto van Frozen

Gisterenavond speelde Frozen de Musical de eerste try-out voorstelling in het Circustheater in Scheveningen. Wat kunnen we qua toneelbeeld precies gaan verwachten?

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten heeft Stage Entertainment de eerste scènefoto gepubliceerd. De foto met Vajèn van Den Bosch als Elsa bekijk je hieronder.

Wij zijn nu al benieuwd naar de rest! Jij ook? 

In Frozen speelt naast Vajèn van den Bosch, Nienke Latten de rol van Anna, Naidjim Severina vertolkt de rol van Kristoff, Tristan van der Lingen speelt Hans, Steven Roox speelt de rol van Olaf, Jorge Verkroost is Graaf van Wesselland en Mathijs Pater en Nicholas Li spelen Sven.      

Frozen musical
©Johan Persson

De Confrontatie opnieuw te zien in seizoen 2024/25

Na een hartverwarmende, succesvolle en confronterende tour door het land, hebben we besloten om door te gaan met ‘De Confrontatie’ in seizoen 2024/25” maakte Leon van Uden (directeur van Theater in Actie) vandaag bekend. 

In het verhaal staat de vraag centraal; Wat als je middelbare school een hel was en je, twintig jaar later, de ultieme kans krijgt om je pester(s) te confronteren?
Het overkomt Bas (Leon van Uden). Na een zeer vervelende schooltijd lijkt zijn leven eindelijk in balans: hij heeft een lieve vriend, geweldige vrienden en een mooie carrière. Echter, achter die opgewekte lach zit nog altijd dat diepgewortelde trauma verborgen. Dan doet zich een onverwachte kans voor…

In dit, op waarheid gebaseerde verhaal, worden Bas en Lucas (Casper Schimmel/Bas de Bont) opgesloten in een kleine ruimte, waaruit ontsnappen onmogelijk is. De pester tegenover de gepeste. Het slachtoffer tegenover de dader. Wat volgt is een intense confrontatie met vurige gesprekken, vooroordelen en ontroerende momenten. Terwijl we de mannen en hun motieven steeds beter leren kennen rijst de vraag: wie is het echte slachtoffer? Het zal een ‘verblijf’ worden die hun leven en dat van de toeschouwer voorgoed zal veranderen.

Naast deze verhaallijn zijn we ook getuige van een schokkend verhaal dat zich afspeelt in het heden. Een pestsituatie waarin social media een gevaarlijke rol speelt. De twee verhaallijnen klimmen samen naar een heftige en emotionele climax, waarbij wegkijken geen optie is.
 
‘De Confrontatie’ is de ultieme interactieve voorstelling over (de nasleep van) pesten, seksuele diversiteit, cultuurverschil, social media, vooroordelen én in actie komen!

Wil jij samen met ons in actie komen en samen de wereld rijker, mooier en veiliger maken? Boek de voorstelling dan voor op jouw (middelbare) school. Informatie kun je vinden op www.theaterinactie.nl.

Eerste teaser voor De Grote Slijmmusical

Hieronder kun je de eerste teaser bekijken voor De Grote Slijmmusical van BazarMedia. De nieuwe productie borduurt verder op het succes van de Slijmfilms. De rollen worden vertolkt door Judith van der Wijst, Max Hameeteman, Anique Dreamon, Sam Weytjens, Djin Kastje en Jill Tjin Asjoe.

Al meer dan 800.000 mensen zagen de Grote, De Nog Grotere, de Allergrootste en de Oneindige Slijmfilms in de bioscopen. In de musical nemen oude en nieuwe personages het slijmverhaal over. Zij gaan het publiek live meenemen op een nieuw slijmavontuur. Een middag voor de hele familie vol met de grootste hits uit de films, zoals Slijm is Alles, Zwemmen in Slijm en natuurlijk Iedereen is Gek Op Slijm. Een voorstelling die bol staat van slijm, glitter, muziek, avontuur, zang, dans en feest.

De Grote Slijmmusical is te zien vanaf oktober tot en met begin juni volgend jaar.

Header: ©Johan Person, ©Confrontatie, ©Willem van Walderveen 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *