Musicalnieuws week 49
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 49

Het musicalnieuws van week 49. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Kandidaten en juryleden Op zoek naar Danny & Sandy bekend

In de zesde editie van het programma Op zoek naar… leidt de zoektocht voor het eerst in de geschiedenis niet naar één maar naar twee musicalhoofdrolspelers. In zeven vrijdagavondshows, gepresenteerd door Frits Sissing, strijden maar liefst 16 talentvolle kandidaten om de felbegeerde hoofdrollen van Danny én Sandy uit Grease. De kandidaten zijn vanaf vrijdag 23 december wekelijks om 20:25 uur te bewonderen op NPO 1.

Dit zijn de 16 kandidaten:

©AVROTROS

Van links naar rechts: Lya Luca (lichtblauw), Dominique de Bont (paars), Victor Lammertijn (groen), Paul Morris (geel), Wendela van Sprundel (rood), Davy Reedijk (oranje), Magtel de Laat (oranje), Melissa Peters (roze), Dylan Meischke (roze), Aimée de Pater (donkerblauw), Imahni Tsolakis (groen), Jarno Korf (kobaltblauw), Danique Graanoogst (geel), Shay Lachman (donkerblauw), Tristan van der Lingen (rood) en Jeffrey Zwaan (paars).

In de nieuwe reeks van Op zoek naar… staan de kandidaten tegenover een vierkoppige jury die bestaat uit: presentatrice en musicalster Marlijn Weerdenburg, zanger en voormalige Danny-speler Jim Bakkum, theatermaker en musicalkenner Maurice Wijnen én een wekelijks afwisselend gastjurylid.

De eerste liveshow wordt de jury bijgestaan door niemand minder dan Jamai Loman. Dit seizoen geeft de jury nog steeds het commentaar en adviseert de kijkers thuis, maar het publiek mag stemmen op hun favoriet en bepaalt dus volledig welke Danny en Sandy er af vallen.

De kandidaten met de minste stemmen krijgen een herkansing in de sing-off. Een nieuw element dit seizoen, anders dan voorgaande jaren, is dat de kijker thuis door middel van een extra stemronde één kandidaat kan redden in de liveshow.

The Bodyguard slechts 5 maanden te zien: Bestel je nu je tickets!

Recent werd door producent Stage Entertainment aangekondigd dat volgend jaar The Bodyguard weer zou gaan terugkeren in Nederland. Nu is duidelijk dat de musical voor een periode van slechts vijf maanden te zien zal zijn in het Beatrix Theater in Utrecht. The Bodyguard zal volgend jaar gaan spelen van 24 maart tot en met 27 augustus. De cast zal op een later moment worden bekendgemaakt.

Op dit moment speelt TINA – De Tina Turner Musical nog in het Beatrix Theater, de laatste voorstelling zal op zondag 19 februari worden gespeeld. De verwachting is dat na The Bodyguard de musical Pretty Woman zal gaan spelen in het Beatrix Theater.

Scénefoto’s en trailer van kerstconcert Esmée Dekker en Yoran de Bont

De scènefoto’s en de trailer van het kerstconcert van Esmée Dekker en Yoran de Bont – getiteld It’s beginning to look a lot like Christmas – zijn deze week gepubliceerd. De scènefoto’s zijn gemaakt door Justin Kamstra en zijn hieronder te zien.

 Eerder waren ze samen al te zien in de musicals My Fair Lady, Evita en Rocky Horror Show. Nu zorgen de vrienden voor de perfecte start van de feestdagen met hun eerste eigen theatertour waarin ze kerstmis zullen ontleden op een geheel eigen wijze. Een avond waarin zowel nostalgische kerstliederen alsook de mooiste jazz klassiekers en hedendaagse radiohits, volledig in hun eigen stijl, de revue zullen passeren.

Samen zingen en acteren voelt inmiddels bijzonder goed en vertrouwd, maar een complete show maken is een nieuwe uitdaging voor ons” zegt Esmee. “Dit keer doen we vrijwel alles zelf en zijn we ook verantwoordelijk voor kostuums, decor, repertoire, script en nog zo veel meer” vult Yoran aan. Hij groeide zowat op in het tuincentrum van zijn ouders waarin hij jarenlang met heel veel plezier meewerkte bij de opbouw van de kerstshow, en die achtergrond komt nu goed van pas. “Laten we zeggen dat het visueel zeker niet saai zal zijn,” vult Esmee lachend aan.

It’s beginning to look a lot like Christmas is 7 keer te zien in Den Hoorn (Texel), Amsterdam, Rijswijk, Spijkenisse, Roosendaal, Blaricum en Leidschendam. Chiara Re verzorgt de staging en choreografie en regisseur Martin Michel tekent voor de eindregie.

Stichting BOV uit Bergen op Zoom zoekt een choreograaf

Stichting BOV is een musicalgezelschap dat jaarlijks met veel succes op het hoogste amateurniveau een tot de verbeelding sprekende musical brengt. De afgelopen jaren mocht het gezelschap vier keer op rij de Amateur Musical Award voor ‘Beste musical’ in ontvangst nemen. Dat komt niet uit de lucht vallen. Dat vraagt om talent, zowel op het podium als achter de coulissen. De BOV is bovenal een vereniging waarin met passie en plezier een ieders hobby wordt uitgeoefend.

De huidige choreografe neemt na de lopende productie The Addams Family afscheid, waardoor er een vacature ontstaat. De choreograaf vormt samen met de regisseur/artistiek leider en de muzikaal leider de basis van het artistiek team. Als choreograaf creëer en redigeer je choreografieën en ben je de creatieve componist achter alle dansen. Tevens heeft de choreograaf de artistieke eindverantwoordelijkheid over alle choreografieën binnen de gehele productie.

Interesse gekregen? Bekijk de website voor meer informatie. 

Header: ©AVROTROS©Justin Kamstra

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *