#perfect
Review

#PERFECT: Een persoonlijk en komisch theaterconcert

Al vanaf half januari reizen Renée van Wegberg en Bettina Holwerda stad en land af met hun theaterconcert #PERFECT. Op donderdag 9 februari was het de beurt aan ons om dit persoonlijke theaterconcert te aanschouwen in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wij vertellen je graag hoe het was! 

Het theaterconcert

Kijk, het moederschap is prachtig. En als je een fijne relatie erbij hebt en leuk werk, zou je zeggen: #perfect. Maar als je weer eens te laat bent voor een afspraak, donkere wallen hebt van een gebroken nacht, of je uit het zicht van je kinderen stiekem chocola staat te eten, dan voelt het toch allemaal een beetje anders. 

#PERFECT is een theaterconcert waarin Renée van Wegberg en Bettina Holwerda mooie luister- en meezingliedjes ten gehore brengen, aangevuld door persoonlijke verhalen. Over het hebben van kinderen in de leeftijd 1 tot 16 jaar, scheiden, een samengesteld gezin, het runnen van een onderneming en nog veel meer. Serieus waar nodig, maar ook met veel humor en zelfspot. En bovenal: heel veel prachtige muziek!

Twee leading ladies die het publiek inpakken

Renée en Bettina hebben beiden hun sporen in het theater inmiddels flink verdiend. Renée won twee Musical Awards voor haar hoofdrollen in Liesbeth List en Fun Home. Bettina heeft in veel bekende producties gestaan zoals Grease, Wicked en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en is daarnaast een hit op Instagram met haar nuchtere zelfspot. 

Dat deze twee vrouwen veel ervaring hebben is duidelijk te merken tijdens dit theaterconcert. Ze pakken het publiek letterlijk in met hun meerstemmige zangperformances en grappige anekdotes. Twee leading ladies die met hun zelfspot mooi en lelijk tegelijk durven te zijn en heerlijk ontspannen op het toneel staan, waardoor jij als toeschouwer alleen maar achterover hoeft te leunen en te genieten.

perfect renée van wegberg en bettina holwerda
©Robin Kamphuis

Komische verhalen en bijpassende liedjes

Tijdens #PERFECT nemen Renée en Bettina je mee in al hun issues als moeder. De komische verhalen en anekdotes mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken en dat vertellen ze dan ook in geuren en kleuren.

Van het kotsen in treinprullenbakjes na de woensdagavond wijnavond tot aan het barricaderen van de hotelkamerdeur in Schotland, omdat er met jou als moeder toch écht niets mag gebeuren. De vele verhalen volgen elkaar in rap tempo op in een vergrotende trap, waardoor het nóg grappiger overkomt. Plak hier nog eens de letterlijke liedjes achteraan die slaan op de zojuist vertelde anekdotes en je komt niet meer bij van het lachen. ‘Ring of fire’ is hierbij zeker één van die letterlijke hoogtepunten. Mocht je benieuwd zijn waarom of waar dit nummer naar verwijst, dan kunnen we maar één ding zeggen: Kom er zelf achter en ga naar dit theaterconcert! 

perfect renée van wegberg en bettina holwerda
©Robin Kamphuis

Persoonlijke en emotionele momenten

Het is zeker niet alleen maar lachen, gieren, brullen tijdens dit theaterconcert. Er is ook ruimte voor gevoelige en emotionele onderwerpen zoals het krijgen van een miskraam of het omgaan met een scheiding. Hiermee stellen zowel Renée als Bettina zich enorm kwetsbaar op en delen ze openlijk hun ervaringen met het publiek. Dit maakt dit theaterconcert nóg persoonlijker en tilt het naar een hoger niveau, doordat het voor de mensen ook op dit vlak herkenbaarheid oproept.

©Robin Kamphuis

Een breed palet aan nummers

#PERFECT is een theaterconcert, dus liedjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Er is een goede afwisseling tussen de komische/gevoelige verhalen en de liedjes. Dit komt mede doordat de verhalen zijn opgedeeld in een soort mini hoofdstukjes. Iedere keer staat een ander onderwerp van het moederschap centraal en dat zorgt voor een fijne structuur tijdens de gehele voorstelling.

De liedjes sluiten #perfect aan op alle verhalen en zijn met zorg uitgekozen. Welke liedjes komen er dan allemaal voorbij? Van ‘Fix you’ tot ‘Euphoria’ en van ‘I’m so excited’ tot ‘Jolene’, er is voor ieder wel wat wils. Ook musicalliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Zo komen ‘Defying Gravity’ en ‘Hopeloos verlang ik naar jou’ ook voorbij. 

perfect renée van wegberg en bettina holwerda
©Robin Kamphuis

Dit wil je niet missen!

#PERFECT is volgens ons een #perfect theaterconcert. Alles zit erin; komische én emotionele verhalen en een breed palet aan heerlijke nummers waarbij de meerstemmige zang een genot is om naar te luisteren. Dit alles vindt ook nog eens plaats onder leiding van een muzikale en fantastische band!

#PERFECT is slechts enkele weken te zien in verschillende theaters in Nederland dus koop hier snel je kaartjes nu het nog kan, want dit wil je niet missen.

Header: ©Annemieke van der Togt

3 reacties

 • Piet Bartelse

  Wat een prachtige recensie. Wij hebben de eerste voorstelling in Baarn mogen bijwonen en gaan binnenkort weer naar Purmerend en herkennen jullie verhaal volledig. Veel gelachen maar ook ontroerd geraakt. We zijn trots op onze dierbare vriendin en haar Grease collega/vriendin en, natuurlijk mag voor de uitstekende band, met echtgenoot Berrie, natuurlijk ook geen compliment ontbreken. Hopelijk volgt er nog een verlenging.

   • Ilonka

    Wat een waanzinnige voorstelling. Het talent van beide vrouwen spat van het toneel. Geweldige stemmen.
    Geweldig wat deze dames met de muzikanten hebben neergezet. De avond vloog voorbij. Een echte aanrader.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *