De Kleine Zeemeermin
Interview,  Review

De Kleine Zeemeermin: een kleurrijk geheel!

Nadat de cast van de Kleine Zeemeermin al menig theaterzaal op z’n kop wist te zetten, was het afgelopen weekend de beurt aan het RAI Theater in Amsterdam. Hoog tijd voor MusicalSpot om eens een bezoekje te brengen aan deze heerlijke familievoorstelling. Als kers op de taart spraken wij ook nog met de vier hoofdrolspelers.

Het verhaal

De Zeemeermin mag op haar 18e eindelijk naar de oppervlakte zwemmen en de wereld van daarboven bekijken. Daar wordt ze verliefd op een prachtige Prins. Ze wil net als hem een mens worden, en met de prins trouwen. Maar daarvoor heeft ze eerst benen nodig. De Zeeheks stelt haar voor een onmogelijke keuze. Ze kan de Zeemeermin benen geven, maar dan is ze voor altijd haar stem kwijt. Of zou er nog een andere mogelijkheid zijn…

Kindvriendelijke versie: 2+

De Kleine Zeemeermin is een voorstelling voor jong en oud. Zo kunnen kindjes vanaf 2 jaar de voorstelling al bezoeken. Dat komt doordat het alom bekende verhaal van de Kleine Zeemeermin is versimpeld. Dat kan een tricky keuze zijn, maar Onder Andere Producties is er met verve in geslaagd om hier een eigen, kindvriendelijke versie van te maken. Voor de kleintjes is het fijn dat de verhaallijn zo overzichtelijk is en voor de volwassenen is het leuk om naar een frisse versie te kijken.

De Kleine Zeemeermin
©Onder Andere Producties
De Kleine Zeemeermin
©Onder Andere Producties

De cast

De cast van de Kleine Zeemeermin bestaat uit Nicole van Beest (Kleine Zeemeermin), Niels Boszhard (Prins), Tim Polder (Karel Kreeft), Okke Verberk (Geeltje), Kilke John (Zeeheks), Willy Michielsen (Sjaak de Haai), Judy Spijkerman (Nena), Sebastiaan Taling (Koning), Alanis Blom (Carolien Koraal), Luna Peters (Cora Koraal) en swings Lieke Vrugteman en Jelle Wijgergangs.

Voor de show kregen we de mogelijkheid om Nicole van Beest, Niels Boszhard, Tim Polder en Kilke John uitgebreid te spreken over de voorstelling en hun rol. Daarnaast legden we hen een aantal pittige dilemma’s voor. Benieuwd naar deze interviews? Bekijk dan de video hieronder!

Iedereen doet lekker mee

Het is een relatief jonge cast met wat minder bekende namen. Dat maakt de kwaliteit niks niet minder, want deze toppers blazen je stuk voor stuk weg met hun talenten. Nicole als de Kleine Zeemeermin heeft een prachtige (zang)stem en brengt ondanks het simpele verhaal toch diepgang in haar karakter. Tim als Karel Kreeft heeft energie voor tien, speelt hilarisch en zit ontzettend goed in zijn rol. Ook Willy weet als Sjaak de Haai vooral bij de kids aan te sluiten met zijn flauwe grappen. Helaas voor de prins zijn de scènes waar hij in voorkomt veel van hetzelfde. Op die momenten voel je de energie wegzakken in de zaal. Wellicht had de stoere zeevaarder die hij in de originele versie is, dit probleem verholpen.

Gelukkig wordt de aandacht van de kleintjes snel teruggepakt. De kinderen krijgen veel ruimte om op de voorstelling te reageren en de ouders doen lekker mee. Bovendien is er ook merchandise te koop, waardoor in de zaal meerdere flikkerende LED-lampjes te zien zijn. Een knipperend kroontje, een lichtgevende parel, het is de droom van ieder kind. En waar je normaal gesproken verwacht dat het theaterpubliek geruisloos zit te kijken, is het heerlijk om eens aanwezig te zijn bij zo’n typische kindervoorstelling.

De Kleine Zeemeermin
©Onder Andere Producties
De Kleine Zeemeermin
©Onder Andere Producties

De kostuums zijn schitterend

Naast de overzichtelijke verhaallijn, is de hoeveelheid kleur in de voorstelling ook een echte aandachtstrekker. De kostuums zijn schitterend. Het is duidelijk dat hier veel tijd en aandacht in zit. Ook het lichtontwerp van de voorstelling is sterk en maakt het tot een kleurrijk geheel. Je waant je echt even in een andere wereld.

Het jammere van deze voorstelling in het RAI Theater is de kwaliteit van het geluid. Dit blijft namelijk erg hangen óp het podium en komt niet helemaal lekker de zaal in. Daardoor zijn sommige stukken niet volledig verstaanbaar. Echter maken het kleurrijke geheel en de energie van de spelers dit allemaal goed. En doordat het verhaal zo herkenbaar is, is het geen ramp als je even drie woordjes mist.

De Kleine Zeemeermin
©Onder Andere Producties
De Kleine Zeemeermin
©Onder Andere Producties

Koop vooral kaartjes!

Ken jij een jonge musicalliefhebber die dól is op de Kleine Zeemeermin? Of ben je zelf nieuwsgierig geworden naar deze voorstelling? Dan is er goed nieuws! Afgelopen week maakte Onder Andere Producties bekend dat de tour is verlengd. Er zijn dus nog genoeg shows in Nederland én Vlaanderen waar kaartjes voor verkrijgbaar zijn. Bekijk de volledige speellijst hier!

Header: ©Quintie Stoel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *