Review

Curtains: Een whodunnit met enorme glimlach

Na het succes van Young Frankenstein is Musicalvereniging Con Brio een nieuwe uitdaging aangegaan met ‘Curtains’.

Op een bijzondere ongeluksdag, vrijdag de 13e, hadden wij het genoegen om deze voorstelling in theater de Bussel bij te wonen. De avond beloofde een mysterieus en humoristisch spektakel te worden. En dat was het zeker!

Het verhaal

Tijdens de première van de musical Robbin’ Hood wordt hoofdrolspeelster Jessica Cranshaw vermoord. Het is de taak van inspecteur Frank Cioffi om de zaak op te lossen.
Er zijn alleen wel heel veel verdachten! Om de moordenaar te vinden wordt de gehele cast ondervraagd en NIEMAND mag het theater verlaten.
Als de recensies over Robbin’ Hood ook nog eens vernietigend zijn, maakt Inspecteur Frank Cioffi van de gelegenheid gebruik om zijn eigen musicalervaring te gaan toepassen. Maar hoe moet je repeteren om een show te verbeteren zonder hoofdrolspeelster en met een moordenaar in het midden…

De cast

De cast van Curtains bestond uit Dennis van Gemert, Evelien Brugmans, Corinne Tak, Sandra de Vaan, Mike Dijksman, Jos van Altvorst, Luuk Matthijssen, Jelke de Vaan, Morris Boomaars, Marcel van den Einde, Jan Huysmans, Stijn van Uitert, Lieke Luttikholt, Sam Boersen, Noek Verboven, Niek de Bruijn, Zoë Bickers, Sharon Joosen, Isis Bakkers, Irene Goorden, Sophie Heijnen, Femke Scheurs, Simone Heuker, Fleur van Midde, Dennis Taapken, José Ernst en Ilse van der Pol.

Heerlijk enthousiaste cast

De musical “Curtains” is niet zomaar een standaard whodunnit-verhaal. Het stuk bevat een heerlijke dosis humor. Wat wij indrukwekkend vonden, was dat eigenlijk alle humoristische momenten ook echt geslaagd werden overgebracht. De acteurs wisten de grappen niet alleen goed te timen, ook hun gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal voegden veel toe aan de komische momenten. Dit werd door het publiek dan ook meerdere malen beloond met hard gelach en applaus. 

Ook het enthousiasme en plezier van de cast spatten van het podium. Het was duidelijk dat de leden van Musicalvereniging Con Brio met hart en ziel aan deze productie hebben gewerkt en het heerlijk vinden om eindelijk op het podium te kunnen staan. Dat enthousiasme straalde vanaf het eerste moment op het publiek over, waardoor er in de hele zaal een hele vrolijke sfeer hing.

Hoewel de voorstelling in het algemeen dus goed in elkaar zat, viel het wel op dat er in de achtergrondscènes soms wat rumoer was. Dit leidde af van de hoofdscènes, waardoor we kleine delen van het verhaal misten. Dit is de cast echter snel vergeven, want de grote lijn van het verhaal was meer dan duidelijk.

©Stephanmarkusfotografie

Live orkest en uitgebreid decor zetten de toon

Een ander hoogtepunt was het live orkest. De aanwezigheid van een echt orkest voegt altijd een extra dimensie toe aan een voorstelling. En zo ook in dit geval. Je krijgt eigenlijk als publiek vanaf het eerste nummer het gevoel dat je naar een professionele voorstelling aan het kijken bent en echt een avondje uit bent. 

Daarnaast verdient het decor complimenten. Voor de decorstukken van elke scène was er aandacht voor detail; denk aan een boot waar echt op gestaan en gedanst kan worden, een heuse saloon en een hele hoop decorstukken en rekwisieten die de backstage van het theater nabootsten. Dit alles zorgde wederom voor een professionele uitstraling van deze voorstelling. 

©Stephanmarkusfotografie

Op naar volgend jaar...

Al met al hebben we gewoon een hele vrolijke avond gehad, waarin we vooral hebben genoten van de vele grappige momenten, de getalenteerde cast die ook duidelijk veel lol met elkaar had, live muziek en prachtig decors. Wij zijn dan ook zeker benieuwd naar de voorstelling die Con Brio volgend jaar op de planken gaat zetten. 

Curtains was op 13, 14 en 15 oktober 2023 te zien in theater de Bussel in Oosterhout. 

Header: ©Stephanmarkusfotografie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *