musicalnieuws week 42
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 42

Het musicalnieuws van week 42. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Brigitte Heitzer en Owen Schumacher in nieuwe Nederlandse musicalcomedy

Brigitte Heitzer en Owen Schumacher zullen in het najaar van 2022 te zien zijn in de nieuwe Nederlandse musicalcomedy Blind Date. Dat maakt producent De Theater BV vandaag bekend. Blind Date wordt een doldwaze avond voor iedereen die verliefd was, is of het nog moet worden. De voorstelling gaat op maandag 10 oktober 2022 in DeLaMar in Amsterdam in première.

Producent Christian Seijkens vertelt over de voorstelling: “Is het nog mogelijk om in tijden van Tinder, Facebook en Instagram zonder enig vooroordeel op date te gaan? Dat gaan we zien in Blind Date. En met Owen en Brigitte als daters Bob en Jenny zal dat ongetwijfeld tot hilarische momenten gaan leiden.” Producent en schrijver Allard Blom vult aan: “We zullen ook zeker gaan spelen met de wetten van het theater en het publiek er op bepaalde momenten bij betrekken.

Op dit moment is Brigitte te zien in de voorstelling Diana & Zonen, waar we eerder al een recensie over schreven. Vorig seizoen speelde ze de rol van Marilyn Monroe in de intieme musical Goodbye, Norma Jeane. Owen was ruim dertien jaar één van de gezichten van het populaire tv programma Koefnoen en tourt dit seizoen langs de Nederlandse theaters met Koefnoen Live.

Meer weten over deze voorstelling? Klik dan hier. Of bekijk de teaser hieronder:

Angela Schijf speelt hoofdrol in Dagboek van een Herdershond

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn enorm verheugd dat ze bekend mogen maken dat Angela Schijf een van de hoofdrollen gaat spelen in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond.

Ik vind Angela Schijf een van de grootste actrices van Nederland,” laat producent Albert Verlinde weten. “Iedere rol die ze speelt weet ze zo eigen te maken dat dit voor het publiek geweldig is om naar te kijken. Of dat nu in een tv-serie als Flikken Maastricht is of in een theaterproductie. Angela weet je te betoveren. Het is lang geleden dat Angela in een musical heeft gestaan. Servé Hermans en ik zijn dan ook vereerd dat ze in Dagboek van een Herdershond haar comeback wil maken.  En dat ook nog eens in de stad Maastricht die mede door Flikken Maastricht zo in haar hart zit.”

“Om het succes van de serie ervaren te hebben, ben ik nèt te jong,” vertelt Angela Schijf. “Maar de titel gonst, ook in mijn generatie. Nu komt er dat spektakelstuk en wat heb ik zin om daar deel van uit te maken! Om, na meer dan 20 jaar, weer eens een musical te doen. En dan nog wel als een geestige, vrijdenkende Engel met collega’s waar ik me op verheug, in mijn geliefde Maastricht.”

Meer informatie over de show en kaartverkoop vind je hier.

Elfde verjaardag van Soldaat van Oranje - De Musical

Zaterdag 30 oktober is het precies elf jaar geleden dat Soldaat van Oranje – De Musical, gebaseerd op het oorlogsverhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden, in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. Vorig jaar had de productie het tienjarig jubileum groots willen vieren. Ook dit jaar is er nog geen grootse viering, wel wordt er samen met publiek en medewerkers geproost op deze nieuwe mijlpaal.

Sinds 1 oktober is de eenentwintigste cast te zien in de voorstelling. In deze cast spelen acteurs die de productie op hun twaalfde zagen en toen droomden over hun rol in de voorstelling. Daarnaast is een groot deel van de vorige cast weer onderdeel van de huidige cast. Inmiddels hebben meer dan 200 castleden van de afgelopen elf jaar aan de voorstelling meegedaan van wie velen in de loop der tijd in verschillende rollen zijn teruggekeerd.

Producent Fred Boot: “30 oktober is het alweer onze elfde verjaardag. Dat voelt meer dan surrealistisch. Zeker na de bizarre afgelopen anderhalf jaar. Gelukkig begint een groot deel van het publiek zich weer thuis te voelen in het theater. Desalniettemin vinden we het niet gepast om met een groot feest ons jubileum te vieren, maar we zijn ongelooflijk dankbaar dat we weer mogen en kunnen spelen en al meer dan een decennium een belangrijk deel van onze geschiedenis kunnen doorgeven aan verschillende generaties.”

Wij vinden Soldaat van Oranje een echte Musical2Spot! Dus ben jij nog niet geweest? Tickets koop je hier!

Bekijk de trailer van Amélie de Musical

Afgelopen donderdag ging in Theater de Veste in Delft de Nederlandse versie van de musical Amélie in première. Inmiddels heeft producent Morssinkhof Terra Theaterproducties ook de trailer gepubliceerd. Deze kun je hieronder bekijken.

Meer informatie over de voorstelling vind je hier.

 

Audities bij Musical All Around: Imaginery en UrineTown

Imaginary
Voor de Nederlandse première van de familiemusical Imaginary wordt er gezocht naar enthousiaste castleden voor zowel (bij-)rollen, als ensemble:

  • Jeugd (jongens/meisjes) in de leeftijd van 9-14 jaar.
  • Tieners (jongens/meisjes) in de leeftijd van 15+ jaar.
  • Volwassenen (mannen/vrouwen) in de leeftijd van 18-99 jaar.

Deze oorspronkelijk Engelse productie vertelt het verhaal van twee beste vrienden Sam & Milo die al hun tijd samen doorbrengen, en met hun fantasie de wereld om hun heen veranderen in een plek vol spanning en avontuur. Wanneer Sam naar een nieuwe school gaat, blijkt al gauw dat er iets vreemds aan de hand is. Op school gedragen de kinderen zich namelijk nogal raar, nadat ze een mysterieus proces genaamd ‘upgraden’ hebben ondergaan. Al snel blijkt dat er veel meer bij opgroeien komt kijken dan Sam en Milo denken.

Urinetown
Voor de musicalproductie van Urinetown is Music All Around op zoek naar goede zangers/acteurs:

  • Tieners (jongens/meisjes) in de leeftijd van 15+ jaar.
  • Volwassenen (mannen/vrouwen) in de leeftijd van 18-99 jaar.
  • Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is.

Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de toilettenbeheerder.

Interesse in 1 of beide producties? Meer informatie over de shows en de mogelijkheid om je op te geven, vind je hier.

Header: ©Annemieke van der Togt, ©Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht, ©Music All Around

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *