Nieuws

Nieuwsoverzicht week 27

Het musicalnieuws van week 27. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Nederlandse namen in Les Misérables Arena Spectacular

Eerder werd al aangekondigd dat Les Misérables the Arena Spectacular World Tour naar de Ziggo Dome in Amsterdam zal gaan komen. Afgelopen week zijn ook enkele Nederlandse namen aangekondigd. Milan van Waardenburg zal in de Ziggoe Dome de rol van Jean Valjean gaan spelen tijdens de shows van vrijdag 14 februari tot en met zondag 16 februari. Daarnaast zal Channah Hewitt in de tournee te zien zijn als Fantine. Zij zal echter niet de shows in de Ziggo Dome spelen, gezien zij vanaf begin volgend jaar te zien zal zijn als Josephine Baker in de Nederlandse theaters. 

Albert Verlinde brengt Queen musical We Will Rock You naar Nederland

Deze week hebben Albert Verlinde, Jaco Kaassschieter en Matthijs Bongertman bekend gemaakt dat in theaterseizoen 2025/2026 de iconische Queen musical We Will Rock You in Nederland te zien zal zijn. Na successen als Grease, Jesus Christ Superstar en Elisabeth, die vanaf komend seizoen te zien is, komen de producenten dus opnieuw met een grote titel. We Will Rock You zal in de grote Nederlandse theaters te zien zijn. De audities gaan binnenkort van start.

Als producent heeft deze musical altijd op mijn lijstje gestaan,” laat Albert Verlinde weten. “Wederom in een nieuw en eigen versie. Met maar liefst 24 hits van Queen. Ik kan niet wachten tot de audities, want in Nederland is er zoveel talent die de muziek van Queen weet te vertolken. Ons land is klein, maar er is nergens zoveel talent.

In 2019 was We Will Rock You voor het laatst in Nederland te zien. In 2013 werd de Engelstalige wereldtournee versie in AFAS Live opgevoerd. De Nederlandse versie van We Will Rock You met onder andere Charly Luske in de hoofdrol stond in 2010 in het Beatrix Theater in Utrecht.

Grote belangstelling voor nieuwe musical ‘Ik Wil Gelukkig Zijn’ over Fien de la Mar

Onlangs werd bekend dat NDM Theaterproducties in de zomer van 2025 een geheel nieuwe Nederlandse musical over het leven van Fien de la Mar naar het theater zal brengen. De musical ‘Ik Wil Gelukkig Zijn’ werpt een frisse blik op het verhaal van Fien de la Mar. Door een meeslepend script, een ontroerend verhaal over succes, liefde en dood en een rauwe, bloedstollende regie wordt het publiek tot op het laatste moment meegevoerd in het bewogen leven van deze theatervedette in al haar glorie en wanhoop.

De eerste reacties van mensen uit het theatervak en cultuurliefhebbers zijn heel enthousiast. Wie bekend is met het leven en werk van Fien de la Mar is verheugd dat dit, zestig jaar na haar dood, weer in het spotlicht wordt gezet. NDM Theaterproducties kijkt er dan ook naar uit om haar leven en werk eer aan te doen met deze productie. Maar ook zeker om de mensen die de naam Fien de la Mar vooral kennen van het gelijknamige theater op een mooie manier kennis te laten maken met dit stukje Nederlandse theatergeschiedenis.

Het aantal aanmeldingen voor de aankomende audities bevestigd dat er uitgekeken wordt naar deze productie. Tot op heden zijn er voor ‘Ik Wil Gelukkig Zijn’ al bijna 200 aanmeldingen ontvangen door de producent. De aanmeldprocedure loopt nog een week, auditanten kunnen zich voor 8 juli a.s. nog aanmelden. Voor meer informatie kun je terecht op www.ndm-theaterproducties.nl.

Nieuwe namen voor Moulin Rouge! De Musical

Stage Entertainment heeft ook deze week weer nieuwe castleden aangekondigd van Moulin Rouge! De Musical. Alex Snova zal de rol van Santiago gaan spelen en Rosanne Rebergen zal de rol van Nini gaan vertolken. De rol van Baby Doll gaat gespeeld worden door Baptiste Vuylsteke. Daarnaast zal Tjindjara Metschendorp de rol van Arabia gaan spelen.

Moulin Rouge! De Musical gaat op 19 september in première in het Beatrix Theater in Utrecht.

Club Satelliet kondigt TRADWIVES de musical aan

Het net geboren collectief Club Satelliet kondigt hun eerste voorstelling TRADWIVES de musical aan. Een niet-zo-traditionele musical comedy over traditionele vrouwen. In de tragikomische TRADWIVES de musical zijn drie vrouwen hun grip op de wereld volledig kwijt. Ze besluiten om hun feminisme over een nieuwe, onbekende boeg te gooien: de vrouwen worden tradwives (traditional wives). In een oprechte poging om hetgeen te worden wat zo ver van ze af staat, bespelen en bezingen ze de meest absurde en schrijnende situaties.

Een voorstelling over onbegrip, maar vooral over het altijd blijven zoeken en luisteren naar elkaar. Maak je klaar voor een niet-zo-traditionele musical waarin de scherpe grappen en pompende muziek je vanzelf uit je bubbel sleuren.

De eerste voorstellingen van TRADWIVES de musical vinden plaats op 9 en 10 september in De Kleine Komedie. Op 11 september is de musical te zien in Theater Bellevue.

Club Satelliet, bestaande uit Judith Boesen, Sterre Verschoor en Elaine Hakkaart, is een net geboren muziektheatercollectief dat verlangt naar frisse, brutale en vernieuwende musicals. Zonder de oude musicalconventies uit het oog te verliezen, willen ze experimenteren met wat musical allemaal nog méér kan zijn.

In deze tijden van sterke polarisatie is een gevoelige snaar snel geraakt. Ze doen een krachtige poging om uit de eigen linkse bubbel te stappen en gaan op zoek naar verhalen die ook hen nog niet bekend zijn en vormen die tot een ‘in your face’ musical. Ze zoeken naar theater dat zowel toegankelijk als betekenisvol is, vanuit nieuwsgierigheid en interesse in de ander.

Header: ©NDM Theaterproducties, ©Liza Kollau, ©We Will Rock You

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *