Musicalnieuws week 47
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 47

Het musicalnieuws van week 47. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Exclusief: Scènefoto's van One de Musical

De première van de spektakelproductie ONE de Musical zit eraan te komen! Hopelijk gooien de nieuwe coronamaatregelen van vanavond geen roet in het eten. Hieronder in ieder geval alvast een voorproefje van de spectaculaire scènefoto’s.

ONE is in de basis een verhaal over volmaakte liefde en speelt zich af in de setting van het oude Egypte. Mira is de dochter van koning Cheops, die tevens naamgever is van de wereldberoemde piramide. Zij valt als een blok voor de charmes van Amon, een arbeider die bouwt aan de creatie van dit iconische bouwwerk.

De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder dan Nienke Latten, Soy Kroon, Edwin Jonker, Peter Lusse en Jasper Kerkhof.

musicalnieuws week 47

Audities stageplaatsen van Hoorne Entertainment 2021-2022

Ben jij op zoek naar een inspirerende stage? Voor het theaterseizoen 2022-2023 is Van Hoorne Entertainment op zoek naar nieuw musicaltalent. Van Hoorne Entertainment is al meer dan 15 jaar specialist op het gebied van theater, televisie, evenementen en park-entertainment voor de hele familie. Met zo’n 70 medewerkers creëert de producent bijzondere en unieke belevenissen voor onze bezoekers.

Voor de nieuwe theatervoorstellingen is Van Hoorne Entertainment op zoek naar enthousiaste musicalacteurs, zangers, poppenspelers en skin-actors. Het gaat om voorstellingen als Assepoester de Musical, Kikker is verliefd!, Brandweerman Sam live! – de verloren piratenschat, Woezel & Pip – sing-a-long, Fien & Teun – het Sinterklaasfeest en Peppa Pig – Schoolreisje naar het Strand.  Zie jij jezelf stagelopen bij Van Hoorne Entertainment? Meld je dan aan voor de audities en klik hier voor meer informatie.

Het Groene Meisje - muzikale komedie voor mens én plant!

Op 19 februari 2022 gaat in De Krakeling in Amsterdam de nieuwe voorstelling Het Groene Meisje van MaxTak in première en vervolgens op tournee. De komst van een geheimzinnig meisje met een plant gooit het extreem hygiënische huishouden van twee schoonmakers volledig in de war. Het Groene Meisje is een zeer hygiënische familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar vol spetterende muziek en zang, schoonmaakmiddelen, geheimzinnige superkrachten en groene hamburgers.

Het Groene Meisje wordt gespeeld en gezongen door Freek den Hartogh, Lotte Pierik, Lucas Schilperoort en musicus Job Greuter. De nieuwe tekst is van Leon Brill in samenwerking met artistiek leider Marije Gubbels, de muziek van Timo Tembuyser en Marije Gubbels is tevens verantwoordelijk voor de regie en de liedteksten. Meer info en tickets bestellen? Klik dan hier!

Kleurrijk musicalspektakel in theater De Muze

Dromen komen uit, als je er in durft te geloven. Die boodschap straalde afgelopen weekend van het podium in de musical ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.’ De jeugd van Theaterschool Teylingen nam jong én oud mee op een muzikale reis in diverse stijlen. De grote, kleurrijke familieshow, gebaseerd op het bijbelverhaal van Joseph, werd vol overtuiging gespeeld met een cast van maar liefst 50 jongeren tussen de 8 en 21 jaar.

Wil jij meer weten over Theaterschool Teylingen? En ben je benieuwd naar hun andere voorstellingen? Kijk dan zeker even hier op hun website! Doen hoor!

Joseph Theaterschool Teylingen dromenjas
Foto: Monica Stuurop
Joseph Theaterschool Teylingen sluit alle deuren maar
Foto: Monica Stuurop

Cystine Carreon en Samir Hassan in Prinses Arabella

Prinses Arabella is een vrolijke en ondeugende familievoorstelling (5+), waarin prinses Arabella een fantasiewereld vol muziek, poppenspel en prachtige beelden ontdekt. Beleef de avonturen van het eigenwijze prinsesje Arabella, bekend van de populaire prentenboeken van Mylo Freeman. De kindervoorstelling (5+) tourt van februari t/m mei 2022 door Nederland.
 
Prinses Arabella wordt geschreven en geregisseerd door Jasper Verheugd, die al menig jeugdheld succesvol naar het theater vertaalde. Decor, kostuums en poppen worden door Joris van Veldhoven vormgegeven naar de visuele stijl van de boeken.
De spelers zijn Cystine Carreon, Rochelle Deekman, Samir Hassan, Murth Mossel, Julia van der Vlugt en Alexander Wolff.
De Curaçaose pianist/componist Randal Corsen maakt de muziek, de liedteksten worden geschreven door Natasha Schalker-Willems en het lichtontwerp is van Yaron Abulafia.  
 
Prinses Arabella: Aangenamelijk! is een productie van ROSE stories. Kijk voor meer informatie op www.rosestories.nl. De speellijst van deze vrolijke kindervoorstelling vind je hier.

Doe mee met de musical Dagboek van een Herdershond

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht zijn voor de musical Dagboek van een Herdershond op zoek naar harmonieën, fanfares, figuranten en kinderen. De legendarische televisieserie komt volgend voorjaar tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater in MECC Maastricht. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt! Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 december aanmelden via toneelgroepmaastricht.nl/oproep.

Regisseur Servé Hermans: ‘In Dagboek van een Herdershond willen we het dorpse Limburgse leven laten zien. Daar hoort natuurlijk een fanfare of harmonie bij voor de optochten, de processies en de jaarlijkse dorpskermis.’

‘Het Limburgse dorpsplein moet tot leven komen, dat is de plek waar alle bewoners samenkomen om elkaar te ontmoeten. Vandaar dat we ook op zoek zijn naar 40 figuranten die samen met de cast de gemeenschap gaan vormen. En we zijn op zoek naar kinderen van 9 tot 13 jaar die acteer- of musicalambities hebben. Zij spelen straks mee in de schoolklas van meneer Bongaerts’, vult producent Albert Verlinde aan.

Header: ©Axel Drenth, ©Mylo Freeman, ©MaxTak

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *