Musicalnieuws week 46
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 46

Het musicalnieuws van week 46. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Kaartverkoop gestart voor liveshows van Op zoek naar...

AVROTROS is terug met Op zoek naar… Voor het eerst in de geschiedenis van het programma is er een zoektocht naar niet 1, maar naar 2 hoofdrolspelers. Wie mogen zich na zeven liveshows Danny en Sandy noemen en de hoofdrol spelen in de musical Grease? En jij kunt er bij zijn.

De musical van de hit-film was 25 jaar geleden voor het eerst in Nederland te zien en keert nu terug met een nieuwe cast en hoofdrolspelers. Op vrijdag 23 december opent Frits Sissing de deuren voor het nieuwe talent en barst de strijd los om de felbegeerde plek van T-bird en Pink Lady.

Wil jij aanwezig zijn bij één van de liveshows?

Waar & wanneer

  • Data: diverse data in december, januari en februari
  • Locatie: Media Arena Studio, Amsterdam Zuid-Oost
  • Aanvang: 19.00 uur
  • Prijs: vanaf € 7,50

Reserveren
Bestel tickets via de website van AVROTROS of bel tijdens kantooruren met de reserveringslijn 035 – 672 68 69. Maximaal 6 kaarten per bestelling.

Op zoek naar… is vanaf vrijdag 23 december om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Castalbum Rebecca op Spotify

Het castalbum van de Duitstalige musical Rebecca is nu te beluisteren op Spotify! De musical Rebecca is momenteel te zien in het Raimund Theater in Wenen

In de cast zitten ook een aantal fellow dutchies waaronder Nienke Latten, Willemijn Verkaik, Ana Milva Gomes, Annemieke van Dam, Lillian Maandag, Dana van der Geer, Annemarie Lauretta, en Marle Martens. 

Beluister het castalbum hier.

Tip: Wist je dat hoofdrolspeelster Nienke Latten ook al haar avonturen vlogt rondom deze musical? Hoe leuk is dat?! Neem zeker even een kijkje op haar YouTube-kanaal!  

Kaartverkoop nationaal theaterweekend van start

Van 27 tot en met 29 januari 2023 vindt het Nationaal Theaterweekend weer plaats. Traditioneel openen dat weekend veel theaters hun deuren voor slechts tien euro per persoon. Ook zijn er gratis activiteiten in de theaters. De kaartverkoop voor de voorstellingen in deze theaters gaat vandaag van start.

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt ondersteund door de Vriendenloterij. In 2016 werd het Nationaal Theaterweekend voor het eerst georganiseerd.

De theaters bieden voorstellingen die voor iedereen aantrekkelijk zijn, jong, oud, muziek, dans of komedie liefhebber. Al deze voorstellingen zijn voor de lage prijs van tien euro te bekijken. Daarnaast zijn er extra belevenissen. Alleen tijdens het Nationaal Theaterweekend opent het theater bepaalde deuren die de rest van het jaar voor het publiek gesloten blijven. Er zijn rondleidingen, men kan laser gamen, workshops volgen en er zijn afterparties. Zo wordt een theaterbezoek nog meer een belevenis. 

Het Nationaal Theaterweekend, dat mogelijk wordt gemaakt door VSCD, NAPK, NTF, VVTP, vindt plaats van 27 tot en met 29 januari 2023. De kaartverkoop voor de voorstellingen is deze week begonnen.

Meer informatie? Neem een kijkje op: www.nationaaltheaterweekend.nl

Cast Vlaamse versie Les Misérables bekend

Studio 100 heeft vanmorgen de cast voor de Vlaamse versie van Les Misérables aangekondigd. De cast bestaat voornamelijk uit Nederlandse acteurs die ook in de Nederlandse versie van de musical spelen aangevuld met een aantal Vlaamse acteurs. Nieuw toegevoegd zijn Ianthe Tavernier, Nordin De Moor én Jonas Van Geel. Ianthe zal de rol van Eponie gaan spelen, Nordin zal de rol van Javert gaan vertolken en Jonas zal te zien zijn als Mr. Thénardier.

Uit de Nederlandse cast spelen Milan van Waardenburg, Michael Muyderman, Channah Hewitt, Mark Roy Luykx, Sem Gerritsma, Sjoerd Oomen, Isaura Kuyt, Dirk van den Brand, Yoshua van den Broek, Rick Zwart, Yoran de Bont, Leon de Graaf, Pepijn van Bokhoven, Sem van der Hijden, Jary Sluiter, Brecht van Arnhem, Joost van der AA, Saskia Schäfer, Annefleur van den Berg, Donna-Jo Aarts, Janne Kolpa, Pamela Kroes, April van Amelsvoort, Kim Reizevoort, Sofie Heus, Niels Bouwmeester, Ronald Jorritsma en Daan van Dalen.

De musical zal volgend najaar gaan spelen in Vlaanderen. In Nederland gaat Les Misérables op 5 maart volgend jaar in première in Koninklijk Theater Carré.

The Bodyguard keert terug naar Nederland

Vandaag heeft producent Stage Entertainment aangekondigd dat TINA – De Tina Turner Musical zal gaan stoppen in februari 2023. De musical die daarvoor in de plaats komt is inmiddels ook bekend en dat is The Bodyguard. Dit blijkt uit een nieuwe auditieoproep van de producent.

Het is ruim 5 jaar geleden dat de laatste voorstelling van de musical, naar de gelijknamige film uit 1992, werd gespeeld in het Beatrix Theater in Utrecht. Wanneer de productie precies zal gaan spelen is nog niet duidelijk.

Voor de musical zoekt de productent naar Acteurs/Zangers/Dansers (V/M/X). Voor verschillende posities. Beschikbaarheid is gevraagd voor seizoen 2023. Inschrijven voor de audities kan tot en met maandag 12 december. De audities vinden plaats in de december en in januari.

Audities: Into the Woods jr. van Musical 2.0

n 2023 brengt Musical 2.0 Into the Woods jr. van componist Stephen Sondheim. Hiervoor is Musical 2.0 op zoek naar een talentvolle cast van 12 t/m 20 jaar.

Op zondag 15 januari 2023 vinden de audities plaats voor Into the Woods jr. in de studio’s van Musical 2.0 in WFC Amsterdam. Iedereen van 12 t/m 20 jaar oud kan zich opgeven. Aan de audities zijn geen kosten verbonden. Schrijf je nu direct in via via www.musical.nl/audities.

Header: ©Verenigte Bühnen Wien©Stage Entertainment

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *