Musicalnieuws week 34
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 34

Het musicalnieuws van week 34. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Hoofdrollen spektakelmusical 40-45 bekendgemaakt

Afgelopen week heeft Studio 100 de eerste namen bekendgemaakt van de acteurs die de hoofdrollen gaan spelen in de nieuwe grootse en spectaculaire Nederlandse musical 40-45. Soy Kroon en Dorian Bindels zullen in de huid kruipen van de broers Dirk en Louis Zegers. Daarnaast zijn ook de namen onthuld van Gaia Aikman en Niniane Everaert. Zij spelen de vriendinnen Leah Liebmann en Marie de Jong.

Vanaf september 2024 zal 40-45 de Musical in Nederland te zien zijn. De voorstelling zal alleen in de Midden Nederland Hallen (Barneveld) worden vertoond. Eerder was deze musical in Vlaanderen te zien, die bezocht werd door bijna 800.000 bezoekers. Het werd daarmee de succesvolste musical ooit in België. Het was Joop van den Ende die producent Gert Verhulst overtuigde om deze unieke voorstelling ook in ons land te spelen.

Voor 40-45 wordt speciaal een theater neergezet. Om het verhaal vertellen is een innovatief concept ontwikkeld met rijdende tribunes. Het publiek zit zowel letterlijk als figuurlijk midden in de voorstelling en dat zorgt ervoor dat je helemaal wordt meegezogen in het verhaal. Daarnaast passeert er ook een echte trein door de zaal, zien we een brandend vliegtuig en zijn de toeschouwers te gast op een groot dansfeest met de swingende muziek uit de jaren ’40. Meer dan tachtig acteurs op de bühne zorgen voor een voorstelling die omwille van technische hoogstandjes niet gespeeld kan worden in een regulier theater. “We bouwen daarom een theater op maat naast het al bestaande evenementencomplex van de Midden Nederland Hallen, waar je deze immense productie straks op een unieke manier kan beleven”, zegt Timo Kruft van de Midden Nederland Hallen. De bouw van het theater met grote foyer start op 28 augustus.

Jesus Christ Superstar krijgt Super Seats op het toneel

Een primeur voor de musical Jesus Christ Superstar. Deze zal voor een deel van het publiek vanaf het toneel te zien zijn. Het is voor eerst dat er op het toneel zogenaamde Super Seats staan. Vanuit comfortabele stoelen zien 171 toeschouwers de musical van heel dichtbij en zijn daardoor onderdeel van de voorstelling. De musical is vanaf volgend jaar januari in de Nederlandse theaters te zien.

Technisch wordt het een grote uitdaging,” laat producent Albert Verlinde weten. “Maar met deze 171 Super Seats wordt Jesus Christ Superstar een nog grotere beleving. Op het immense toneel komen stoelen te staan van waaruit het publiek bijna oog in oog met de cast staat. Een arena op het toneel. Het wordt zo opgesteld dat het publiek zowel van op het toneel als vanuit de zaal alles goed kan zien. Het is nog nooit eerder in Nederland gebeurd dat het publiek zo dicht op een voorstelling ziet.

Samen met Senf Theaterproducties en Jaco Kaasschieter produceert Albert Verlinde deze musical, die vanaf volgend jaar januari in première gaat. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove is er een cast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Freek Bartels (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) samengesteld.

Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari 2024 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam en is daarna slechts 8 maanden te zien in 21 theaters.

Hoofdrolspelers spektakelmusical De Tocht treden op tijdens Admiraliteitsdagen

De hoofdrolspelers van Musical de Tocht maken voor één keer een uitstapje naar een andere Elfstedenstad. Op vrijdagavond 8 september treden ze op in Dokkum op het keerpunt, tijdens de Admiraliteitsdagen.

Musical De Tocht laat de magie van De Elfstedentocht tot leven komen in het speciaal gebouwde Friso Theater in Leeuwarden met een ijsvloer van 2.000m2. Voor iedereen die ervan droomt om ooit nog een Elfstedentocht mee te maken: ‘It giet oan’! Dokkum heeft in de Elfstedentocht een belangrijke plaats, net als in de voorstelling. In zowel het decor als een cruciale scene is de stad flink vertegenwoordigd.

Het optreden van de spelers van De Tocht in Dokkum vindt plaats op het keerpunt van de Elfstedentocht. Theo Martijn Wever, Jolijn Henneman, Nandi van Beurden, Boy Ooteman, Wolter Weulink, Maike Boerdam en Thijs Meester van De Tocht brengen het lied ‘Samen Alleen’ ten gehore tijdens de Night of the Praams; een muzikale avond onder leiding van Sjoek Nutma. Op dezelfde avond staan ook Boaz Roelevink, Edsilia Rombley en Anneke van Giersbergen op het podium van de Admiraliteitsdagen.

Spektakelmusical De Tocht gaat op 1 oktober in première in het Friso Theater in Leeuwarden.

Cast van Rapunzel de Musical gestart met repetities

Op donderdag 24 augustus werd door middel van een betoverend moment de start van de repetitieperiode voor de nieuwe familiemusical Rapunzel de Musical gevierd. De cast en crew sneed traditiegetrouw een smakelijke taart aan. Met Rapunzel De Musical voegt Van Hoorne Entertainment een nieuwe voorstelling toe aan hun reeks sprookjesmusicals.

In deze betoverende musical zal Sita Vermeulen de van Rapunzel spelen; een mooie prinses met prachtige lange, magische haren. Zoals het publiek inmiddels is gewend van Van Hoorne Entertainment zal er ook een flinke doses humor worden toegevoegd aan dit verhaal. Dit samen met de schitterende muziek, de prachtige kostuums en het mooie decor wordt het een glansrijke voorstelling geschikt voor de hele familie.

Rapunzel de Musical is van 22 september tot en met 23 juni volgend jaar te zien in theaters door heel het land en belooft een magisch uitje te worden voor de hele familie. Tickets scoor je hier.

Rapunzel
©Wim Lanser

Audities: Sinterklaasproducties van Groots Entertainment & Events

Heb jij een afgeronde opleiding muziektheater, musicaltheater, acteur en/of ervaring met familie-entertainment of volg je op dit moment een opleiding en zoek je een stageplaats, ben je stressbestendig en herken jij jezelf in de kernwaarden van Groots Entertainment & Events? Dan is Groots Entertainment & Events op zoek naar jou.

Voor de nieuwe Sinterklaas- en Kerstproducties zoekt Groots Entertainment & Events acteurs voor onder andere de rollen van Pieten, Kerstelfjes, presentatrices/presentatoren, piraten en Prinsessen, Sinterklaas en de Kerstman.

Met de muzikale en interactieve kindershows richt Groots Entertainment & Events zich voornamelijk op bedrijven, vakantieparken en theaters in heel Nederland en België. Het is dus de uitdaging om op elke grote of kleine locatie zo Groots mogelijk uit te pakken met de show of bijvoorbeeld de meet-and-greet tijdens een bezoek aan een winkelcentrum.

De auditie zal op zaterdag 16 september plaatsvinden in Aalsmeer.

Bekijk de volledige vacature op grootsentertainment.nl/werken-bij/

Musical Awards: The Kick Off zondag te zien op TV

Komend weekend is de opening van het nieuwe culturele seizoen. Aankomende zondag wordt dit weekend (traditiegetrouw) afgesloten met optredens van verschillende musicals. Tijdens Musical Awards: the Kick-off zullen optredens voorbij komen van o.a. Pretty Woman, Mamma Mia!, Mees Kees de Musical, Les Misérables, Disney 100 in concert en nog veel meer. Ook zal er worden stilgestaan bij Tina Turner en Willem Nijholt. Beiden zijn eerder dit jaar overleden.

Musical Awards: the Kick-off, zondag 27 augustus live om 20:25 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Header: ©Senf Theaterproducties, Jaco Kaasschieter en Albert Verlinde & ©Studio 100 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *