musicaloverzicht week 21
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 21

Het musicalnieuws van week 21. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Danique Graanoogst is Meghan Markle in Diana&Zonen

Afgelopen week werd bekend dat Danique Graanoogst de rol van Meghan Markle gaat spelen in de nieuwe musical Diana & Zonen. Daarnaast trakteerde producent MediaLane ons ook op een gloednieuw nummer ‘Dit Ben Ik’, een nummer dat Danique als Meghan in de musical zal gaan zingen. 

Iris van den Ende vertelt: “Het nummer ‘Dit Ben Ik’ gaat over een sterke vrouw die staat voor wie ze is. Meghan, een gescheiden, zwarte vrouw en actrice, kwam terecht in het Britse koningshuis waar ze moest vechten om te blijven wie ze was en waar ze voor staat. Ik vind de boodschap van het nummer belangrijk zodat jonge vrouwen meekrijgen dat je trots mag zijn op wie je bent.

Zie hieronder de videoclip van het nummer. Meer weten over de musical zelf? Klik dan hier!

Albert Verlinde opnieuw het theater in als producent

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht presenteren in mei 2022 de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in het MECC Maastricht. De legendarische televisieserie komt volgend voorjaar tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt!

‘‘Al een paar jaar heb ik het idee om van Dagboek van een Herdershond een musical te maken,’’ zegt Albert Verlinde. ‘’Een geweldige televisieserie uit de jaren zeventig. En het is een verhaal waar veel mensen prachtige herinneringen aan hebben.’’ 

Het verhaal van Dagboek van een Herdershond gaat over de jonge en naïeve kapelaan Erik Odekerke die in 1914 in een Limburgse gemeente wordt geplaatst. Geleen, een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Tegen de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve kapelaan Odekerke probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Hij weet zich gesteund door zijn Engelenbewaarder en goede vriend Lumens. 

Meer weten? Klik hier!

Reddingsactie voor Brabantse makers een initiatief van Mike Weerts

De cultuursector in Brabant is hard geraakt door corona. In Brabant werken circa 15.000 zzp-ers in de culturele sector. In tijden van tegenspoed weten Brabanders elkaar te vinden, daarom hebben verschillende initiatiefnemers onder de naam Cultuurcollectief een ongekend grote actie op touw gezet: ‘’Word ook een Cultheld. Doneer en samen redden we onze grote en kleine culturele activiteiten in Brabant.’’

‘Word ook een Cultheld’ is een campagne maar bovenal een movement waarbij elke Brabander zich wil aansluiten. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een geuzennaam: de cultheld. Elke Brabander heeft de unieke mogelijkheid om zich tot cultheld te kronen, namelijk door te doneren. De campagne wordt uitgedragen met posters voor de ramen van de Brabanders, talrijke BB-ers (Bekende Brabanders) die zich achter het initiatief scharen, ludieke acties van cultuurmakers met traktaties voor donateurs en een cult-item in de vorm van een button.  

De initiatiefnemers hebben inmiddels al vele Brabantse prominenten en bedrijven weten te strikken. Mede-initiatiefnemer en acteur Mike Weerts uit Eindhoven: “Omdat ik als maker zie wat er om me heen gebeurt, was het voor mij niet heel lastig om Brabantse prominenten zoals oa. Frank Lammers, Leo Alkemade, Steven Brunswijk en Monic Hendrickx het belang van deze campagne in te laten zien. Dat geldt ook voor een aantal toonaangevende Brabantse bedrijven.  Gelukkig zien zij het belang van cultuur in en blijven zij niet aan de zijlijn staan. En als de bal eenmaal rolt in Brabant, wordt er ook gescoord. De betrokkenheid van mensen en bedrijven in mijn omgeving is overweldigend! Om deze campagne groots af te sluiten kunnen we alle hulp gebruiken dus iedereen is nog van harte welkom om nog aan te haken!”.

Doneren? Of wil je nog iets meer weten over deze actie? Check de website hier.

Start The Sound of Music uitgesteld

The Sound of Music zal twee weken later gaan dan gepland starten in het Circustheater in Scheveningen. In eerste instantie zou de eerste voorstelling plaatsvinden op woensdag 16 juni. Echter is de start van de musical nu verplaatst naar woensdag 30 juni.

Begin deze week zijn de castleden wel al gestart met de repetities! En dat is nog niet alles, want vandaag waren hoofdrolspelers Nandi en Stefan te gast bij Koffietijd om een voorproefje te geven sámen met de eerste Von Trapp kinderen. Nog niet gezien? Kijk het dan hier gauw even terug!

Sopranen-zussen 'Lunedì' brengen 2e single uit!

Na het succes van hun eerste single Dreaming Of The Days, die in september gelanceerd werd nadat de zussen in de eerste lockdown besloten om samen muziek uit te brengen, komt nu hun tweede single uit. ‘Nella Fantasia‘ is een lied op het bekende muzikale thema uit de film ‘The Mission’ uit 1986. Voor de zussen Annemarijn, Willemijn en Lillian Maandag gaat Nella Fantasia over een droomwereld: “Een plek waar liefde is voor alles en iedereen, waar eerlijkheid en gelijkheid is. Een geweldloze wereld waarin angst niet bestaat, maar veiligheid en overvloed overheersen. Een grenzeloos bestaan in de breedste zin, waarin mensen boven zichzelf uitstijgen.”

Als Lunedì (de italiaanse vertaling van hun achternaam) laten de zussen een uniek geluid horen. De geschoolde sopranen maken een bijzondere cross-over tussen opera, musical en filmmuziek. 

Annemarijn, Willemijn en Lillian zijn geen onbekende zangeressen in de theaterwereld. Ieder afzonderlijk zijn ze in verschillende musicalproducties te zien geweest. Willemijn speelde onder andere in Anastasia en Evita en Annemarijn in The Phantom of the Opera en Hello, Dolly!. Lillian heeft in het buitenland ruimschoots haar sporen verdiend in onder andere de musical Mozart! en haar rol in Schikaneder waarbij zij samenwerkte met Stephen Schwartz.

Lunedì’s tweede videoclip ‘Nella Fantasia’ verscheen vandaag om 12.00 uur op YouTube. De single is meteen ook te streamen op Spotify, iTunes en alle andere streamingsdiensten!

Header: ©MediaLane, ©Roy Beusker Fotografie, ©Royal Promotions

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *