Nieuws

Nieuwsoverzicht week 31

Het musicalnieuws van week 31. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Goedemorgen Theaterproducties presenteert Eiffel, de musical

Goedemorgen Theaterproducties presenteert volgend jaar de nieuwe productie Eiffel, de musical. De producent bracht eerder dit seizoen nog de musical Checkpoint Charlie in de theaters met muziek van Stef Bos en hoofdrollen voor Linda Verstraten, Sanne den Besten, Wim van den Driessche, Jeffrey Italiaander, Alex van Bergen, Marleen van der Loo, Job Bovelander en Pieter van Nieuwenhuyze.

Eiffel, de musical zal vanaf november volgend jaar tot en met maart 2025 te zien zijn in diverse Nederlandse theaters. De muziek van de nieuwe productie zal worden gemaakt door Helmer Kant, Peter Favier maakt de arrangementen, Max Roijé is verantwoordelijk voor het script, Fons van Rongen doet de regie, Erica van der Palen ontwerpt het decor, Sanne Oostervink maakt de kostuums en Dinne van Rongen is verantwoordelijk voor de choreografie.

Afgelopen seizoen hebben wij met Checkpoint Charlie in de theaters gestaan. Ik vond het ontzettend bijzonder om met zo’n mooie reizende productie te starten als producent. Ik ben echt super trots dat wij nu met ons team weer een nieuwe Nederlandse musical naar de theaters mogen brengen. Het verhaal over de familie Eiffel is intrigerend en qua thematiek herkenbaar voor velen, dus ik kan niet wachten om dit aan Nederland te laten zien,” aldus producent Fons van Rongen.

Goedemorgen Theaterproducties is op zoek naar diverse acteurs (M/V/X) voor zowel hoofdrollen als ensembleposities in Eiffel, de musical. De producent nodigt kandidaten van elke etniciteit uit om zich aan te melden voor de audities. Er is tevens de mogelijkheid om tijdens deze productie stage te lopen. Acteurs kunnen zich aanmelden via de website van Goedemorgen Theaterproducties.

Understudy, de musical in het DeLaMar West

Volgende maand kun je in het DeLaMar West naar Understudy, de musical, geproduceerd door Rudy Hellewegen en Steven Roox in samenwerking met DeLaMar West.

Diverse understudies gaan op deze avond. Zij zijn de helden van de grote musicals van dit seizoen. Is er iemand ziek of op vakantie, dan staan zij klaar. In de musical zingen deze talenten de grote hits van de rol waar ze understudy voor zijn, maar laten ze ook horen wat ze nog meer in huis hebben.

De cast bestaat onder andere uit Natascha Molly (understudy Amneris in Aida), Sjoerd Oomen (understudy Thénardier in Les Misérables), Davy Reedijk (understduy Danny Zucko in Grease), Lisanne Veeneman (understudy Cosette in Les Misérables) en Dorith Creebsburg (understudy Rachel Marron in The Bodyguard).

Afgelopen jaar maakte Rudy Hellewegen en Steven Roox in samenwerking met DeLaMar West nog Ensemble, Ensemble!, een uniek concert van het grootste musicalensemble van Nederland – samengesteld uit castleden van het merendeel van de lopende musicals van het seizoen.

Understudy, de musical is op maandag 25 september te zien in het DeLaMar West. Tickets scoor je hier!

Musical The Notebook vanaf volgend jaar op Broadway

Vijf jaar na de aankondiging zal de musical The Notebook vanaf volgend jaar op broadway te zien zijn. De productie, gebaseerd op het gelijknamige boek en film, werd aanvankelijk in januari 2019 aangekondigd en was afgelopen najaar voor het eerst te zien in het Shakespeare Theater in Chicago.

Het boek over de liefde van Noah Calhoun en Allie Nelson werd geschreven door Nicholas Sparks en kwam uit 1996. In 2004 volgde een verfilming met Ryan Gosling en Rachel McAdams in de hoofdrollen. De film won onder meer in 2005 de MTV Movie Award voor beste filmkus en een MTV Movie Award voor Beste Vrouwelijke Acteerprestatie.

De musical zal worden geregisseerd door Michael Greif en Schele Williams. Laatstgenoemde regisseerde onlangs de vernieuwde versie van Aida waarvan de wereldpremière op 23 april dit jaar plaatsvond in het Circustheater in Scheveningen.

The Notebook zal op 14 maart 2024 in premiere gaan in het Gerald Schoenfeld Theatre, try-outs beginnen op 6 februari. De cast zal op een later moment worden bekendgemaakt.

Fakkeltheater organiseert een eigen cultuurmarkt, onder de noemer: "cultuurdag Fakkeltheater"

Het Fakkeltheater organiseert op de laatste zondag van augustus een eigen cultuurdag. Op 27 augustus is het publiek welkom voor een voorsmaakje van het nieuwe theaterseizoen in het Fakkeltheater. Directeur Sam Verhoeven: “Komend theaterseizoen spelen er meer dan 60 verschillende producties in het Fakkeltheater. We merkten dat veel van die producenten de traditionele Cultuurmarkt misten en daarom hebben wij vanuit het Fakkeltheater dit initiatief genomen. Op die manier kunnen we een groot aantal producties in de kijker zetten.” Het is jammer dat er vanuit de Stad Antwerpen dit jaar geen ruimte is voor een Cultuurmarkt, of Cultuurweekend. Verhoeven: “We willen met dit initiatief een positieve boodschap uitsturen en dus geen kritiek geven. We kunnen blijven doorzeuren over het uitblijven van de Cultuurmarkt, maar dat helpt niemand vooruit. Vandaar dat we het heft zelf in handen nemen.”

Meer dan 15 exclusieve toonmomenten zullen gratis te zien zijn in de Rode Zaal, De Kleine Fakkel en het Theatercafé. Een hoop bekende acteurs tekenen alvast present, waaronder Ann Van den Broeck, Daisy Thys, Hans Peter Janssens, Lissa Meyvis, Rikkert Van Dijck, Jean Bosco Safari, Daan Hugaert, Elias Bosmans, Lynn Van den Broeck, Ann De Winne, Brecht Callewaert, Carry Goossens, auteur Ward Hulselmans en vele anderen.

“Wij hopen op 27 augustus 2023 heel veel theaterliefhebbers te mogen verwelkomen. Alle toonmomenten zijn gratis, maar een ticket ophalen is verplicht. Deze kunnen op de dag zelf vanaf 11u opgehaald worden aan de Rode Zaal van het Fakkeltheater.”

Fakkeltheater
©Het Fakkeltheater

Header: ©Understudy, de musical, ©Goedemorgen Theaterproducties en ©The Notebook

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *