musicalnieuws week 2
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 2

Het musicalnieuws van week 2. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Nandi van Beurden te zien in Dagboek van een Herdershond

Na haar glansrol in The Sound of Music is Nandi van Beurden dit jaar in de maanden mei en juni te zien in de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond van Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht. Nandi zal de rol van Miete van der Schoor, dochter van de bierbrouwer, spelen. In de televisie serie werd deze rol destijds gespeeld door Bruni Heinke.

“Ik ben vereerd dat ik direct na The Sound of Music zo’n mooie rol in een grote musicalproductie mag spelen,’ laat Nandi van Beurden weten. ‘En dat in een tijd waarin de cultuursector zo onder druk staat. In Dagboek van een Herdershond ga ik werken met mensen uit het theatervak die ik enorm bewonder. Het maakt mij heel trots dat ik van Albert Verlinde en Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht dit vertrouwen heb gekregen. De komende maanden ga ik me laten inspireren door mijn collega’s, dit stuk als cultureel erfgoed en haal ik de zuiderling in mij naar boven om me de rol van Miete eigen te maken. Een heerlijk onderzoek waarbij ik Bruni Heinke, die de rol in de televisie serie speelde, zeker om raad zal vragen.”

Naast Nandi van Beurden zijn ook William Spaaij, Angela Schijf, Joes Brauers, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten in deze spektakelmusical te zien. Voor meer informatie en kaarten klik hier.

Uniek portret van Joop van den Ende in volle zalen

Binnenkort zal er een uniek portret van Joop van den Ende te zien zijn in het tv-programma Volle Zalen. Het wordt een speciale en extra lange aflevering waarin Cornald Maas met Joop terugblikt op zijn leven en vooruit kijkt. Zijn echtgenote Janine en de kinderen Iris en Vincent komen eveneens aan het woord. Volle Zalen mocht bij hoge uitzondering bij Joop thuis en op zijn kantoor filmen. Hij maakt met Cornald de balans op van zijn lange carrière. Wat heeft die hem gebracht? Wat laat hij na? Denkt hij ooit te kunnen stoppen met werken?

Volle Zalen: Joop van den Ende 80 jaar is op dinsdag 22 februari om 20:25 uur op NPO 2 te zien.

Kaartverkoop gestart Anatevka van Muziektheater Apeldoorn

Muziektheater Apeldoorn bestaat in 2022 alweer 80 jaar. Het belooft een bijzonder jaar te worden, waarbij het publiek zal kunnen genieten van de voorstelling Anatevka, ook wel bekend als Fiddler on the Roof. Op 24 en 25 september zullen de voorstellingen te zien zijn in Theater Orpheus in Apeldoorn. Tickets bestellen? Klik dan zeker even hier.

De operette- en musicalvereniging kan zelf in ieder geval alvast niet wachten:

“Wij hopen u te kunnen laten genieten van een prachtige musical met de mooiste melodieën en zangnummers zoals ‘Als ik toch eens rijk was’ en ‘Traditie’. Met een mooi decor en de juiste kleding die deze productie nog meer tot zijn recht laten komen.” 

Vrije theaterproducenten dringen erop aan dat theaters vanaf 1 februari weer opengaan

Gisteren was de eerste persconferentie van het nieuwe kabinet en helaas heeft het niet het gewenste en benodigde perspectief gebracht voor de vrije theaterproducenten. De Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP) wil dan ook komende week nog in gesprek treden met de nieuwe staatssecretaris van Media & Cultuur Gunay Uslu van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om duidelijke afspraken te maken.

“De theatersector heeft geen simpele aan- en uitknop”, geeft directeur van de VVTP Dian Hoelscher aan. “Het opstarten van een productie en het op gang brengen van de kaartverkoop kost tijd. Een perspectief op heropening is dan ook essentieel, zodat de theaterproducenten de nodige voorbereidingen kunnen treffen. Wij willen komende week komen tot afspraken met het ministerie om onze theaterproducenten dit nodige perspectief te kunnen bieden.”

Header: ©Muziektheater Apeldoorn, ©Nandi van Beurden

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *