musicalnieuws week 25
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 25

Het musicalnieuws van week 25. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

De Graaf & Cornelissen delen eerste trailer van Les Misérables

Producent De Graaf & Cornelissen heeft een eerste korte trailer online geplaatst ter promotie van Les Misérables. In de trailer van ongeveer een halve minuut zijn beelden gebruikt van de versie van de musical op West End. Les Misérables zal vanaf 2023 opnieuw te zien zijn in Nederland.

Hoofdrollen worden gespeeld door Milan van Waardenburg (Jean Valjean), René van Kooten (alternate Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van den Bosch (Eponine), Ellen Pieters (Madame Thénardier), Yannick Plugers (Thénardier), Michael Muyderman (Marius), Channah Hewitt (Fantine), Mark Roy Luykx (Enjolras) en Sem Gerritsma (Cosette).

Les Misérables gaat op 5 maart volgend jaar in première in Koninklijk Theater Carré. Meer informatie vind je hier!

Huisvrouwen Bestaan Niet komend theaterseizoen toch nog te zien

REP Entertainment maakt vandaag bekend dat de musical Huisvrouwen Bestaan Niet komend seizoen alsnog te zien is in het theater. Nadat de première en de tournee door Corona afgelopen theaterseizoen niet door konden gaan zijn Anouk Maas (Evita, The Sound of Music, Flashdance, GTST), Rian Gerritsen (De Luizenmoeder, Opvliegers) en Lieneke Le Roux (Broos, Ik Ook Van Jou) dit seizoen dan toch te zien op de bühne. Huisvrouwen Bestaan Niet, geïnspireerd door de columns van Sylvia Witteman, is van 20 januari t/m 13 mei te zien door het hele land en gaat op 28 januari in première in Schouwburg Het Park in Hoorn.

De gelijknamige bioscoophit uit 2017 was in dat jaar de best bezochte film van het jaar en kreeg een nominatie voor een Gouden Kalf. Reden genoeg voor Rick Engelkes om de film om te vormen naar een theatervoorstelling. ‘’Corona gooide afgelopen seizoen roet in het eten voor deze productie. Ik ben dan ook ontzettend blij dat wij komend seizoen deze productie alsnog op de planken kunnen brengen. Met deze drie fantastische vrouwen in de hoofdrollen wordt het een avond waarbij er veel gelachen wordt in het theater. Iets waar we allemaal naar uit kunnen kijken!’’, aldus Rick Engelkes.

Meer informatie over de show vind je hier!

DeLaMar lanceert podcast: De Artiestenfoyer

Deze week maakte het Amsterdamse theater DeLaMar bekend een eigen podcast te hebben gelanceerd genaamd De Artiestenfoyer. De podcast is zowel voor mensen die nooit naar theater gaan als voor de echte kenners. Elke aflevering spreken cabaretière Isabelle Kafando en presentatrice Dide Vonk artiesten die met een voorstelling in DeLaMar staan. Het zijn geen saaie promotiepraatjes, maar gezellige gesprekken waarin ze samen onderzoeken wat theater allemaal is of kan zijn. Is theater grappig? Is theater sexy? Is theater actueel? Je hoort het allemaal in De Artiestenfoyer.

In de eerste aflevering zijn Rop Verheijen en Rian Gerritsen van de komedie ‘Volkstuin complex’ te gast om de vraag ‘Is theater grappig?’ te beantwoorden. Ze vertellen o.a. over wat een scène grappig maakt, wat je doet als mensen niet lachen om je grap en wat er onlangs gebeurde toen Rian een ‘sweat out’ kreeg.

De Artiestenfoyer is te beluisteren via alle podcast apps (bijvoorbeeld Spotify). Elke twee weken komt er een nieuwe aflevering online.

Barrie Stevens grijpt het taboe bij de horens

De inmiddels 78-jarige Barrie Stevens is dit jaar één van de boegbeelden van Pride Amsterdam 2022. Tijdens het negendaags gebeuren zal hij veel van zich laten horen. Op 3, 4 en 5 augustus staat Stevens in het Polanentheater met de ontroerende, intieme en taboedoorbrekende voorstelling: Dood aan Zee

Dood aan Zee is een intiem, ontroerend en taboedoorbrekende voorstelling, waarin Barrie Stevens en Terence van der Loo een ode brengen aan de liefde, de dood en de zee. Het stuk is gebaseerd is op de roman Dood in Venetië  van de Duitse schrijver Thomas Mann, én het lief en leed van Barrie Stevens en zijn grote liefde en beste vriend Leen Jongewaard, die 25 jaar geleden in Nice overleed. Dood aan Zee zal worden geregisseerd door Gerardjan Rijnders. 

Soy Kroon brengt Toen ik je zag uit als single

Acteur, presentator en zanger Soy Kroon brengt vandaag zijn versie van Toen ik je zag uit als single. Hij doet dit als respons op de overweldigende reacties die hij ontving nadat hij vorige maand door talkshow Humberto werd gevraagd het nummer daar te zingen, als ode aan het lied waarmee Antonie Kamerling 25 jaar geleden veel indruk maakte.

De versie van Toen ik je zag door Soy Kroon is geproduceerd door Heron Music en kun je hieronder beluisteren. Of voeg hem meteen toe aan je playlist in Spotify!

Dat de redactie van Humberto Soy Kroon vroeg het nummer te zingen is niet zonder reden: hij speelt van januari t/m juni 2023 de solovoorstelling Nu ik je zie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Merlijn Kamerling. Hierin gaat hij tien jaar na de dood van zijn vader Antonie op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet.

Benieuwd geworden naar deze show? Dat snappen we maar al te goed! Tickets koop je hier.

Header: ©Michael Graste, ©DeLaMar, ©REP Theaterproducties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *