Snowponies review
Musicals2spot,  Review

Snowponies: een leuke kerst voor iedereen!

Na het succes van Showponies 1 en 2 kunnen we opnieuw genieten van een show van de hand Alex Klaassen. Dit keer een speciale wintereditie, genaamd Snowponies. Op 15 november ging de voorstelling in première. Een dag later bezochten wij de voorstelling in Theater de Spiegel in Zwolle.

Het verhaal

Zoals we dat gewend zijn, bestaat Snowponies uit diverse korte, maar hilarische scènes. Geen enkele kerstcliché blijft onbesproken. Cadeaus onder de kerstboom, het kerstverhaal, rendieren, kerstelfen, werkelijk alles komt voorbij. 

Lust voor het oog

Voor Snowponies heeft Alex Klaassen een nieuw clubje talentvolle mensen om zich heen verzameld. Lucas Schilperoort, Renée de Gruijl, Myrthe van der Vuurst de Vries en Pepijn van den Berg maken onderdeel uit van de nieuwe cast. Gelukkig is er naast Alex Klaassen ook nog een ander bekend gezicht en dat is Daniel Cornelissen

Het is fijn dat Snowponies wordt gespeeld door een frisse cast. De nieuwe gezichten maken de voorstelling opnieuw verrassend. Toch is het fijn om Alex en Daniel samen op het toneel te zien staan. De chemie tussen deze heren spát van het podium. Ze lijken elkaar probleemloos aan te voelen en dit maakt hun spel een genot om naar te kijken. Dit zal, denk ik, nooit gaan vervelen. 

Naast de getalenteerde cast, maken de kostuums en het decor ook veel indruk. De kostuums zijn een lust voor het oog en ook qua decor is er veel afwisseling. Wie thuis de kerstversiering nog niet heeft hangen, krijgt spontaan zin om het van zolder te halen. 

©Tom Sebus

Zekerheid van kwaliteit

Inmiddels mag je er als theaterbezoeker van uitgaan dat Alex Klaassen garant staat voor een leuke voorstelling. Vanaf het moment dat hij een stap zet op het podium, beginnen de mensen te lachen. Dit wordt vervolgens de gehele voorstelling vastgehouden. Bij elke scène raak je opnieuw geboeid en er wordt wederom een fijne afwisseling gemaakt tussen platte humor en intiemere verhalen met een (indirecte) boodschap.

©Tom Sebus

Vierde wand wordt doorbroken

In Snowponies heeft het publiek gedurende de voorstelling een prominentere rol dan dat we gewend zijn. Dat is best fijn, want volgens mij kent Nederland al een heuse Showponies fanbase. Zo wordt gedurende een nummer over associaties met kerst, ook de input van het publiek gevraagd. Als er dan “arbeidsongeschiktheidsverzekering” wordt geroepen, dan weet je dat je te maken hebt met échte kenners. 

Sowieso is het bijzonder om te zien wat voor brede doelgroep wordt aangesproken door Alex Klaassen. Van jong tot oud; mensen van alle leeftijden zitten in de zaal. En dat terwijl er toch best vaak controversiële onderwerpen worden aangeraakt.

©Bram Willems

Dit wil je niet missen

Of je nou een hekel hebt aan kerst of de dagen tot de feestdagen al aan het aftellen bent, Snowponies is voor iedereen leuk! En geloof me, dit speciale kerstgevoel wil je niet missen

Snowponies speelt maar een paar maanden en staat tot en met begin januari 2022 in verschillende theaters in Nederland. De speellijst vind je hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *