Bridges of Madison County Nederland
Review

The Bridges of Madison County moet je gezien hebben!

Het verhaal

The Bridges of Madison County vertelt over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten). Het zet hun beide werelden volledig op z’n kop.

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een saai en vooral eentonig bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt ze voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar eigen gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar – en ook zijn – eigen geluk achterna te gaan?

Het is een succes

Het is nu al voor het derde jaar op rij dat The Bridges of Madison County terugkeert naar de Nederlandse theaters. De voorstelling begon in juni 2017, in het Zonnehuis in Amsterdam en kwam een jaar later terug in het DeLaMar theater. Nu is The Bridges of Madison County opnieuw te zien als een een rondreizende productie en gaat het langs verschillende theaters in Nederland. En dat is maar goed ook, want niemand mag deze voorstelling missen!

Alles klopt

Het is simpel gezegd een prachtige voorstelling. De chemie tussen hoofdrolspelers René van Kooten en Lone van Roosendaal spát werkelijk van het podium af. De liefde tussen hun lijkt bijna echt en je voelt het als publiek zijnde. Daarnaast zijn René en Lone ook nog eens fantastische musicalacteurs, met geloofwaardig spel en een geweldig stemgeluid. Je leeft iedere seconde van het verhaal met ze mee.

Ook de rest van de kleine, maar krachtige cast speelt goed! Zo kruipt Annick Boer in de rol van Marsha, de nieuwsgierige maar zeker ook zorgzame buurvouw van Fransesca. Dit is een leuke en grappige rol die voornamelijk humor in het stuk brengt. Annick Boer weet een geweldig karakter neer te zetten waar het publiek regelmatig om moet lachen.

Daarnaast wordt het 5-koppige live (!) orkest ook echt betrokken in de voorstelling. De muzikanten komen regelmatig ook zelf het podium op en pianist Marco Braam speelt zelfs een klein rolletje. Dit alles maakt dat de voorstelling heel intiem en warm aanvoelt en dat is nou net wat deze voorstelling zo goed maakt. Alles klopt!

Nog niet geweest?

Wat? Jij bent nog niet naar deze voorstelling geweest? Ook nog geen kaartjes gekocht? Houd je van een heerlijk maar ook eerlijk liefdesverhaal om bij weg te zwijmelen? Ga! Je krijgt er geen spijt van.

The Bridges of Madison County is dit jaar nog tot en met 18 juni te zien in verschillende theaters in Nederland.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *