Header hairspray plzier entertainment
Review

Plzier Entertainments ‘Hairspray’ één groot feest!

Op zaterdag 25 juni ging alweer de derde amateurmusicalproductie van Plzier Entertainment in première in de Vorstin in Hilversum. Deze keer: Hairspray! Wij van MusicalSpot waren erbij en vertellen je graag hoe het was.

Het verhaal

Hairspray vertelt het verhaal van Tracy Turnblad, een trouwe fan van the Corny Collins Show. Er is maar één ding dat zij het allerliefste wil; dansen in haar favoriete tv-show. Als ze op school Seaweed, een echte R&B danser ontmoet, leert ze van hem de meest gave dansmoves. En met succes; als Tracy meedoet aan de audities voor the Corny Collins Show wordt ze toegelaten! Maar achter de schermen blijkt dat toch even anders, Amber en haar moeder Velma von Tussle doen er alles aan om alleen de “mooie“ mensen toe te laten. Alleen slanke, maar vooral blanke mensen mogen meedoen. Tijd voor verandering vindt Tracy, die opkomt voor haar vrienden!

Hairspray neemt je mee naar de jaren ‘60, en bezorgt het ultieme feel-good gevoel voor de hele familie!

Professionele amateurproductie

Dat ultieme feel-good gevoel, dat was er wel! Vanaf de eerste tot de laatste muzikale klanken, is het een feest om onderdeel uit te maken van het publiek. Je vergeet zelfs dat je naar een amateurproductie zit te kijken, zo professioneel voelt het aan.

Alleen al als we het hebben over de aandacht die is besteed aan het decor, de rekwisieten en de kostuums. Zo uitgebreid, zo kleurrijk en zo goed op elkaar afgestemd. Je weet gewoon niet waar je moet kijken en het is bijna zonde dat deze productie slechts één weekend te zien is in het theater.

Daarnaast is er ook veel zorg uit gegaan naar de kap en grime. Alle kapsels zitten geweldig, van hoofdrollen tot ensemble. De handgemaakte pruiken die Tracy en Edna dragen in het stuk, maken dit plaatje compleet en zorgen dat de acteurs écht kunnen transformeren naar hun personage.

Ook het lichtontwerp is goed geregeld en geeft telkens de juiste sfeer aan de scènes. Soms was het licht net te laat of stonden er microfoons nog niet aan, maar dat heb je ze al snel vergeven als de noten, zowel solo als in samenzang, loepzuiver door de boxen klinken. 

©Michael Bosboom Fotografie

Een cast vol talenten

Ook als we kijken naar de cast, blijkt al snel dat we te maken hebben met een groep getalenteerde mensen. Is het omdat Plzier Entertainment het beste in deze mensen naar boven haalt? Of vanwege het talent wat in ze zit? Wij denken een combinatie van beiden. 

Vanwege corona is de show al een aantal keer uitgesteld en hebben er ook wat wisselingen plaats gevonden binnen de cast. Zo heeft Tessa van Bergen, die de rol van Tracy Turnblad vertolkte, slechts 3,5 maand gerepeteerd. Hieruit blijkt meteen de professionaliteit van deze cast, want hier was niets van te merken. Tessa zette op haar beurt een fantastische Tracy neer. Voor deze rol is het van groot belang dat je goed kunt zingen, dansen én acteren. Tessa laat zien dat ze deze drie facetten tot in de puntjes beheerst. Wat een feest om haar op het podium te zien shinen.

Ook de andere castleden stralen zo veel plezier uit en zijn stuk voor stuk onmisbaar in het vertellen van het verhaal. Zo vormden Edna en Wilbur Turnblad, gespeeld door Nino den Hollander en Denyell de Waal, een gouden duo die de zaal meerdere keren aan het lachen maakte. Je zou zo geloven dat dit stel al jaren gelukkig getrouwd is, zo veel liefde en vooral lol spat er van ze af.

Daarnaast zette Amber Becker een heerlijke hysterische, dommige maar ook overtuigende Penny Pingleton neer en was de combinatie met de relaxte Seaweed, gespeeld door Kai Brasdorp, heel fijn om naar te kijken. Aan de andere kant hadden we natuurlijk Amber Von Tussle, gespeeld door Marloes Oosterwegel en Link Larkin, gespeeld door Tiamo Koster, die samen een hele mooie overgang maakten van liefdeskoppel naar “vijanden”. Tot slot gaven Deyan Kuijpers als Corny Collins en Anouk de Boer als Mrs. Spritzer je helemaal het gevoel had dat je echt naar een televisieshow zat te kijken uit de jaren ’60. 

©Michael Bosboom Fotografie

What is next?

Plzier Entertainment laat met deze versie van Hairspray zien dat ze een waardevolle producent zijn binnen de wereld van de amateurmusical. Helaas is Hairspray niet meer te zien in het theater, maar 9 en 10 juli staat de volgende voorstelling alweer gepland. Dat weekend zal RENT te zien zijn in de Vorstin in Hilversum. Kaartjes zijn nog beschikbaar en koop je hier!

Zelf stralen in een productie van Plzier Entertainment? Ook dat is mogelijk! Vanaf september starten de repetities voor hun nieuwe productie Legally Blonde en je kan je nog steeds opgeven voor de audities. Dat doe je hier!

Header: ©Michael Bosboom Fotografie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *