Nieuws

Nieuwsoverzicht week 47

Het musicalnieuws van week 47. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Eindelijk, een glossy voor musicals

In navolging van landen als Duitsland en Engeland, heeft nu ook Nederland zijn eigen gedrukte magazine over musicals. Musical Mag. laat de liefhebbers van musicals genieten van 68 pagina’s vol interessante artikelen, uitgebreide interviews en prachtige foto’s over hun favoriete theatervorm. De glossy verschijnt elk kwartaal en kost slechts € 6,50, inclusief verzendkosten. 

Nederland is verzot op musicals. Toch was er tot nu toe geen gedrukt magazine. Dat verbaast ook initiatiefnemer van Musical Mag., Jan Willem van Bodegom. “Natuurlijk worden we dankzij diverse musicalwebsites op de hoogte gehouden van de laatste musicalnieuwtjes. Maar een tastbaar blad met verdiepende interviews en fraai afgedrukte foto’s was er tot nu toe niet. De hoogste tijd om daarin verandering te brengen, want zeg nu zelf: musical, dat verdient een magazine!”

Jan Willem is naast een groot musicalliefhebber ook ervaren in de journalistiek en het uitgeven van gedrukte media. “In mijn journalistieke loopbaan heb ik diverse musicalartiesten mogen interviewen. Door die gesprekken kreeg ik alleen maar meer waardering voor hun talent en keihard werken. Ik vond het een eer om hen een podium op papier te geven. En dat kan ik nu gelukkig opnieuw doen.”

In de eerste editie pakt Musical Mag. meteen flink uit met interviews met onder andere Brigitte Heitzer, Soraya Gerrits, Nandi van Beurden, Sita Vermeulen, Shanna Slaap, Dana van der Geer, Elindo Avastia en Jon van Eerd. Het magazine is te bestellen via de website

Frozen de Musical komt naar Nederland

Disneys FROZEN komt eindelijk naar Nederland! Vanaf 31 mei 2024 is deze musical te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen. De hoofdrollen zijn nog niet bekend. Momenteel worden er audities gehouden voor alle rollen.

Wij hebben FROZEN al in Hamburg gezien en waren heel enthousiast. Wil je weten wat we er nog meer van vonden? Lees onze recensie hier.

Tickets zijn nu te boeken via de website van Stage Entertainment.

Laus Steenbeeke speelt ijdele baron in dé kerstvoorstelling van het jaar: Het Kerstdiner

Voor theaterliefhebbers die het ultieme kerstgevoel willen beleven, komt Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede vanaf 8 december met Het Kerstdiner. Een mysterieuze en verrassende theatervoorstelling waarin niets is wat het lijkt. De hoofdrol van Baron Frederik wordt vertolkt door acteur Laus Steenbeeke. 

Spannend en humoristisch met prachtige muziek en een steengoede cast, Het Kerstdiner is het ultieme avondje uit tijdens de sfeervolle kerstperiode. Voor acteur Laus Steenbeeke, die ondertussen niet meer weg te denken is in de kerstprogrammering van het Wilminktheater, en zijn goede vriendin Lieneke le Roux komt met Het Kerstdiner een langgekoesterde droom uit. “Lieneke en ik kennen elkaar al sinds de Toneelschool in Amsterdam en zijn dikke vrienden voor het leven”, vertelt Steenbeeke. “Na ons afstuderen hebben we samen in twee producties gespeeld, en daarna niet meer. Dat het nu weer gaat gebeuren is een fantastische mijlpaal in onze 45-jarige vriendschap.”

Moordintrige

Omschrijft hij Het Kerstdiner, dan vallen er woorden als spanning, eerlijkheid, en verbondenheid. “En dat overgoten met een sausje van humor en heerlijk eten”, legt Steenbeeke uit. Hij doelt op het chique driegangendiner dat tijdens de voorstelling met grandeur wordt geserveerd in een sfeervolle De Kleine Willem, terwijl het publiek ondertussen geniet van de verwikkelingen en de ontrafeling van een moordintrige. Het Kerstdiner is een Enschedees verhaal met Baron Freek, een ijdele en succesvolle man die dol is op de schijnwerpers, in de hoofdrol. “Hij vergeet zijn dierbaren nog weleens, maar wil eigenlijk niets liever dan zoveel en zo dicht mogelijk bij hen zijn”, zegt Steenbeeke. 

Het Kerstdiner speelt van vrijdag 8 december tot en met 6 januari.

Auditieoproep Merrily We Roll Along

Sondheim fans opgelet! Greg & Baud Productions presenteert in juni 2024 de Stephen Sondheim musical ‘Merrily We Roll Along’. 

In Merrily We Roll Along volgen we de vriendschap tussen Frank, Mary en Charley die 3 decennia in de theater- en filmindustrie beslaat. De geweldige melodieën van Sondheim, een grote dosis humor en ernstige thema’s (o.a. echtscheiding en alcoholisme) maken dit een onweerstaanbare voorstelling.  Momenteel is de musical te zien op Broadway met o.a. Daniel Radcliffe (Harry Potter), Jonathan Groff (Hamilton, Spring Awakening) en Lindsay Mendez (Dogfight, Wicked) en nu is het een hit!

Voor ‘Merrily We Roll Along’ is Greg & Baud Productions op zoek naar zangers/acteurs. Ieder castlid speelt een personage met solozang en spreektekst. Onze cast zal bestaan uit 15 castleden. Waarbij (op 5 personages na) alle spelers meerdere rollen zullen bezetten. 

Praktische informatie

Auditiedata: zaterdag 13, zondagmiddag 14, zaterdag 20, zondagmiddag 21 januari 2024. Meld je uiterlijk 9 december aan. 

Repetities: februari t/m juni op zondag. De repetities lopen van midden februari tot begin juni, dat betekent dat er in een flink tempo gerepeteerd moet worden. We verwachten dan ook een grote inzet (tekst gekend voor repetitie), discipline en zelfstandigheid van de spelers. 

Voorstellingen: 7/8/9 juni 2024

De voorstelling wordt gespeeld met een live orkest en de musical is bijna doorgecomponeerd (in dit geval betekent dit dat heel veel teksten worden gezongen ipv gesproken). Ga voor meer informatie over de productie, rolbeschrijvingen en om je aan te melden naar de website

Voor tiende jaar op rij komt Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede met eigen kerstproducties

Het is begonnen met de musical Het Wonder van de Oude Markt en de kindervoorstelling Geef me mijn Stal terug. Anno 2023 is het de tiende keer dat Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede het publiek het ultieme kerstgevoel laat ervaren met eigen kerstproducties.

De afgelopen jaren wordt de kerstprogrammering van het Wilminktheater steeds meer gedomineerd door zelfgeproduceerde kerstvoorstellingen. Welke reden hier achter schuilt? “We zijn begonnen met kerstproducties om diversiteit aan te brengen in het reguliere kerstaanbod”, zegt artistiek directeur Simone Kratz. Tijdens kerst moet een theaterbezoek voor iedereen aantrekkelijk zijn.”

“We produceren voor de regio”

Dit gevoel werd aangewakkerd door het Glazen Huis dat in 2012 op de Oude Markt in Enschede stond. “Met eigen ogen zagen we hoeveel behoefte mensen hebben om tijdens kerst samen iets te beleven. Het saamhorigheidsgevoel overheerste toen enorm”, zegt Kratz. Dat gevoel wilde ze naar het theater halen. “En dan is een breed kerstaanbod onmisbaar. We zijn toen mooie samenwerkingen aangegaan met onder andere ZO! Gospel Choir (The Christmas Night) en de Twentse cabaretiers (Twentse Eindejaarsconference). Van musical-, tot muziek- en comedyliefhebber, de uitgangsregel is: we produceren voor de regio, dus tijdens kerst moet er voor iedereen iets tussen zitten.”

Meer info en kaarten over kerst in Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede vind je op deze website.

Header: ©Greg & Baud Productions©Musical Mag

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *