Musicalnieuws week 9
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 9

Het musicalnieuws van week 9. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Volledige cast The Prom bekend

Producent De Graaf & Cornelissen Entertainment heeft deze week de volledige cast van de musical The Prom gepresenteerd. Eerder wel al bekend dat Pia Douwes de rol van Dee Dee Allen zal gaan spelen, Mery Streep in de gelijknamige Netflixfilm. Nu is ook naar buiten gebracht dat Joke de Kruijf, Dennis Willekens, Barry Beijer, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Wieneke Remmers en Rogier Komproe hoofdrollen gaan vertolken in deze feel good musical.

“Ruud de Graaf en ik zijn superblij met deze cast,” laat artistiek directeur Hans Cornelissen weten. “We hebben denk ik een mooie combinatie gevonden van zeer gevestigde namen met uitstekende comedy skills en veelbelovend jong talent. Met Pia Douwes en Joke de Kruijf hebben we tevens een uniek musicalduo in huis. Sinds ze in 1991 beiden doorbraken met hun rollen in de eerste Nederlandse versie van Les Misérables werden ze hartsvriendinnen maar stonden nooit meer samen in een productie. Het is bijzonder dat we beide vedettes nu in The Prom weer gezamenlijk op het toneel kunnen brengen. En voor de jonge talenten, Juliëtte van Tongeren die nu in Titanic te zien is en Soraya Gerrits die momenteel de jonge Lady Di vertolkt, zijn het hun eerste hoofdrollen.”

The Prom gaat op maandag 26 september in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en is vanaf half september in vele Nederlandse theaters, waaronder Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, te zien. Meer informatie? Neem een kijkje op: www.theprom.nl.

Musical Awards Gala dit jaar op 28 april

Het Musical Awards Gala keert terug. Na een afwezigheid van twee jaar wordt het prestigieuze gala voor de twintigste keer georganiseerd! Voor dit jubileum is Rotterdam Ahoy op donderdag 28 april 2022 het decor waar deze avond de belangrijkste musicalprijzen in Nederland worden uitgereikt. Deze groots opgezette liveshow zal rechtstreeks worden uitgezonden bij AVROTROS op NPO 1 om 20.30 uur. Net als voorgaande jaren neemt Frits Sissing de presentatie voor zijn rekening.

“Twintig jaar Musical Awards moet gevierd worden,” laat Erwin van Lambaart, voorzitter van de Stichting Musical Awards weten. “Vanwege het jubileum, maar ook dat we weer volop naar de theaters mogen. Er zijn weer prachtige producties te zien. Ook in het afgelopen jaar was dat zo. Hoe mooi is het dus dat wij deze creatieve mensen tijdens het Musical Awards Gala extra in de schijnwerpers kunnen zetten.” 

Wil jij graag live bij het Musical Awards Gala aanwezig zijn? Houd deze website in de gaten voor tickets! Wist je dat er ook een publieksprijs is waarbij jij kunt stemmen op jouw favoriete musical? Doe dat zeker even hier!

OpusOne ontwikkelt nieuwe productie De Mol en de Paradijsvogel

Tijdens de tweede première van Spring Awakening afgelopen maandag in het DeLaMar Theater, maakte OpusOne bekend dat ze in DeLaMar West een nieuwe eigen Nederlandse productie gaan ontwikkelen onder de titel De Mol en de Paradijsvogel. De voorstelling wordt ontwikkeld naar een idee van Daniël Cohen en de cast bestaat uit Renée de Gruijl, Frans Mulder, Laus Steenbeeke, Milan van Weelden, Samir Hassan en een ensemble van 6 derdejaars studenten van Codarts Rotterdam.

De ‘work in progress’ voorstelling volgt de werkwijze van het maken van nieuwe musicals, zoals dat op Broadway en West End gebruikelijk is. Deze ontstaan in productiehuizen voor musical en theater.

De Mol en de Paradijsvogel is te zien in DeLaMar West Amsterdam van 19 tot en met 23 april, aanvang 20.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

Musicalvereniging Zwaag speelt Little Shop of Horrors

Na het grote succes van The Addams Family heeft Musicalvereniging Zwaag met volle overgave de tanden gezet in de doldwaze cultmusical Little Shop of Horrors. De musical is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1960 en de bekende verfilming uit 1986 met rollen voor Rick Moranis, Steve Martin en Bill Murray.

Simon is een ondergewaardeerde werknemer in een niet zo heel best lopende plantenwinkel. Samen met zijn collega Audrey proberen ze er het beste van te maken. Als Simon met een onbekend en vreemdsoortig plantje aan komt zetten, verandert alles. Het plantje groeit namelijk alleen met wel heel specifieke voeding. Plotseling groeit het succes van Simon met De Plant mee. De gevolgen zijn groot.

Een plaag van vleesetende planten heeft u vast nog nooit gezien. In dit geval geldt er dan ook één advies: VOER ZE NIET!

De musical is op 6 t/m 8 mei te zien in Partycentrum De Witte Valk in Zwaag. Kaartjes zijn inmiddels hier te koop!

Header: ©De Graaf & Cornelissen Entertainment, ©Musicalvereniging Zwaag©OpusOne

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *