Musicalnieuws week 5
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 5

Het musicalnieuws van week 5. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Aladdin, TINA - De Tina Turner Musical en One de Musical weer te zien

Langzamerhand nemen steeds meer theaterproducenten de dappere stap om hun producties weer te laten spelen.

Theaterproducent Stage Entertainment heeft deze week laten weten dat de musical Aladdin vanaf 5 februari weer te zien is in het Circustheater in Scheveningen. Daarnaast zal TINA – De Tina Turner Musical vanaf 8 februari weer gaan spelen in het Beatrix Theater in Utrecht.

ONE de musical zal vanaf 11 februari weer gaan spelen in het voormalige Broadway theater in Studio’s Aalsmeer. 

Voor alle voorstellingen geldt uiteraard 1,5 afstand tussen de verschillende huishoudens. Boek dus op tijd je tickets als je erbij wilt zijn! Voor Aladdin de musical klik je hier. Voor TINA – De Tina Turner Musical klik je hier. Voor ONE de musical klik je hier.

Spring Awakening wegens succes in de grote zaal van DeLaMar te zien

OpusOne en DeLaMar brengen de succesvolle productie Spring Awakening terug naar het DeLaMar Theater. Afgelopen zomer zorgde deze gedurfde musical vol jonge talenten voor uitverkochte zalen en lovende reacties in DeLaMar West. Hoewel de voorstelling hierna wegens coronamaatregelen werd geannuleerd, steeg de vraag naar kaarten. Daarom zal Spring Awakening dit keer in de grote zaal van DeLaMar te zien zijn: de Wim Sonneveld zaal. De musical wordt hier van 25 februari tot en met 13 maart gespeeld door een deels nieuwe cast. Zorg dus dat je erbij bent en boek hier je kaarten!

Repetities en kaartverkoop 'Bring it On' gestart

De repetities van de energieke Broadwaymusical ‘Bring it On’ zijn gestart in de studio’s van Musical 2.0 in Amsterdam. In het bijzijn van de cast werd de start feestelijk ingeluid met het aansnijden van een grote slagroomtaart van Bakkerij Gorthuis.

Bring it On De spectaculaire musical ‘Bring it On’ werd genomineerd voor meerdere prestigieuze Tony Awards en is geschreven door Jeff Whitty (Avenue Q), met liedteksten van Lin-Manuel Miranda (In The Heights, Hamilton) en muziek van Tom Kitt (Next to Normal). Het creatieve team bestaat uit Marjolein Teepen (regisseur), Pien van Gerven (vocal coach) en Marleen de Vries (choreograaf). De Nederlandse vertaling is in handen van Eileen Bosch van Bas van Gestel.

De start van de repetities is tevens het startschot voor de kaartverkoop. De oorspronkelijke Broadwaymusical ‘Bring it On’ is voor het eerst te zien in Nederland en gaat op zondag 20 november in première in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Tickets zijn nu hier verkrijgbaar!

Musical 2.0 Bring it on

Première Hij Gelooft in Mij gecanceld

De première van de André Hazes musical Hij Gelooft in Mij op zondag 6 februari in Koninklijk Theater Carré gaat niet door. Producent Stage Entertainment maakte eerder al bekend dat acteurs Martijn Fischer en Annick Boer in quarantaine zitten, vanwege een positieve coronatest. Vandaag wordt bekend dat ook Roosmarijn Luyten, die de hoofdrol van Rachel Hazes vertolkt, positief is getest. De voorstellingen van vandaag en morgen kunnen hierdoor logischerwijs ook niet doorgaan. Kaarthouders voor deze voorstellingen ontvangen vandaag bericht en kunnen hun kaarten kosteloos omboeken.

Naast dit droevige nieuws was er deze week ook leuk nieuws rondom Hij Gelooft in Mij. De eerste scènefoto’s zijn namelijk gepubliceerd! Bekijk ze hieronder: © Joris van Bennekom.

Luistertip: De muziek uit Diana & Zonen

Producent MediaLane heeft op veler verzoek 10 nummers uit de nieuwe Nederlandse musical Diana & Zonen uitgebracht. Het gaat om de onderstaande nummers die vanaf nu te beluisteren zijn op de streamingdiensten Spotify, Apple Music en Deezer en in de iTunes Store. Het gaat om de volgende nummers:

  • Wijs mij niet af
  • Open ogen
  • Betover ze Meghan
  • Wie ben je dan
  • Twaalf jaar
  • Fraai maar saai
  • Lang gewacht
  • Alles komt wel goed (zeven engeltjes)
  • Laat los
  • Wat liet ik na

Start direct met luisteren! Liever live de liedjes horen? Boek dan hier je tickets voor de musical. Wil je weten wat wij ervan vonden? Klik dan hier.

Header: ©Instagram DeLaMar, OpusOne ©Joris van Bennekom©MediaLane

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *