Musicalnieuws week 42
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 42

Het musicalnieuws van week 42. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Dirty Dancing in Concert komt naar Rotterdam

Liefhebbers van de jaren 80 klassieker Dirty Dancing kunnen het liefdesverhaal van Baby en Johnny live herbeleven. Tijdens Dirty Dancing In Concert zie je de filmklassieker op groot bioscoopscherm met live band, solisten en dansers op het podium. Met een soundtrack die een generatie definieerde, belooft Dirty Dancing In Concert een nieuwe, ervaring van de publieksliefhebber te brengen.

Dirty Dancing, geschreven door Eleanor Bergstein en met Patrick Swayze en Jennifer Grey in hun meest iconische filmrollen, was een wereldwijde kassasensatie toen het werd uitgebracht in 1987. De soundtrack leverde maar liefst twee multi-platina albums en meerdere singles op, waaronder het Academy Award-winnende beste originele nummer “(I’ve Had) The Time of My Life”. Dirty Dancing veroverde de harten van het publiek overal ter wereld.

Dirty Dancing In Concert tourde in 2022 door het Verenigd koninkrijk naar aanleiding van de 35ste verjaardag van de memorabele film, en reist in 2024 door Europa. Op 14 april 2024 kan het publiek genieten van de klassieker tijdens een film-to-concert ervaring op het Rotterdamse RTM Stage.

Wie Dirty Dancing in Concert bijwoont, beleeft de succesfilm op een unieke en onvergetelijke manier. Een volledige vertoning van de digitaal geremasterde film wordt afgespeeld terwijl een band en zangers de nummers live uitvoeren, synchroon met de film, een unieke ervaring. Tickets scoor je hier!

Audities: Diverse rollen 40-45 de musical

Voor de Nederlandse versie van 40-45 de musical van Studio 100 wordt er gezocht naar naar de beste zangers en acteurs (m/v/x) voor een aantal beschikbare posities, waaronder: Understudy Leah, Understudy Louis en Ensemble en swings.

Aanmelden voor de audities kan via het casting platform In The Picture, via verhaakcasting.nl vóór maandag 13 november, het insturen van een recent CV is hierbij een vereiste. Je moet in het bezit zijn van een relevante opleiding en/of werkervaring die aansluit bij de gestelde criteria.

De communicatie rondom de audities zal verlopen via casting platform In The Picture. De audities vinden plaats op maandag 27 november in Amsterdam.

Rolbeschrijvingen

Emiel Zegers

 • 50’er. Vaderfiguur, werkt als uitbater van een bioscoop aan het begin van de oorlog.
 • Acteur met zangcapaciteiten.
 • Bereik: F# – d’

Louis Zegers

 • 26 jaar. Oudste zoon van Emiel en Anna. Hij werkt als mecanicien in een autogarage. Hij heeft een natuurlijke wijsheid die niet uit boeken komt. Hij kijkt op naar zijn jongere broer Dirk. Hij wordt verliefd op de Joodse Leah.
 • Acteur met zeer goede zangcapaciteiten.
 • Bereik: G – a’

Dirk Zegers

 • 25 jaar. Jongere broer van Louis. Hij is student medicijnen. Hij wordt tijdens de oorlog de Duitse bezetter en diens gedachtengoed genegen, ziet er opportuniteiten in en maakt actief deel uit van de Nederlandse SS.
 • Acteur met zeer goede zangcapaciteiten.
 • Bereik: B – g’

Anna Zegers

 • 50’er, warme, volkse moederfiguur. Ze heeft het beste met iedereen voor en probeert eventuele plooien binnen het gezin glad te strijken.
 • Actrice. Non-singing part.

Leah Liebmann

 • Jonge 20’er, van Joodse afkomst, studeert cello.
 • Leah en Louis leren elkaar kennen aan het begin van de oorlog en proberen doorheen deze moeilijke periode een relatie uit te bouwen.
 • Actrice met goede zangcapaciteiten.
 • Bereik: g# – b’

Marie De Bruycker

 • Prille 20’er. Zij is het liefje van Dirk. Een vrolijke volkse meid.
 • Actrice met zangcapaciteiten.
 • Bereik: g# – c#’’

Meneer Leon

 • 60+er. Zonderling figuur. Eminence grise van het verzet.
 • Acteur. Non-singing part.

Ensemble (m/v/x):
Zeer sterke zangers en acteurs van alle kleuren en leeftijden. Binnen het ensemble zitten ook een aantal feature ensemble posities waaronder Schultze, Wolff, De Grauwe, e.a.

Cast Little Women bekend en crowdfunding geslaagd

De cast en crew van Little Women de Musical willen hun oprechte dank uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de crowdfunding campagne. Door de steun van talloze vrienden, familie, en liefhebbers van theater hebben ze niet alleen hun financiële doel bereikt, maar ook een gemeenschap van gepassioneerde supporters opgebouwd.

De steun die we hebben ontvangen is overweldigend”, zegt initiatiefneemster Michelle van de Ven, die tevens één van de hoofdrollen speelt. “Dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs kunnen we onze droom realiseren om de voorstelling in zijn volledigheid op de planken te brengen met een orkest en een volledig decor. Dit project is een eerste mijlpaal voor ons en Paper Kite Productions, en we zijn zo dankbaar voor de steun die we hebben gekregen. Zelfs de originele Broadway-makers Mindi Dickstein (liedteksten) en Jason Howland (muziek) hebben hun enthousiasme voor ons project met ons gedeeld!

Paper Kite Productions vliegt naar grote hoogtes als platform voor jonge musicalartiesten de kans te geven om naast ervaren professionals op te treden en te groeien in hun vakgebied. De volledige cast is inmiddels bekend en bestaat uit Michelle van de Ven (Jo March), Lisanne Veeneman (Beth March), Natalie Bommelé-Salek (Meg March), Sem Gerritsma (Amy March), Job Greuter (Laurie), Anne-Mieke Ruyten (Aunt March), Céline Purcell (Marmee), Wim van den Driessche (Mr Laurence), Sander Volders (Mr Brooks), Jonathan Demoor (PR. Bhaer), Imme Debeij (alternate Amy March) en Romy Peters (alternate Beth March).

Little Women de musical belooft een betoverende en hartverwarmende ervaring te worden voor het hele gezin. Vanaf eind december te zien in het DeLaMar West. Meer info en tickets? Klik hier!

Channah Hewitt vertolkt hoofdrol in JOSEPHINE B – een leven in revue

Na de succesvolle producties Les Misérables en Mamma Mia! brengt De Graaf en Cornelissen Entertainment volgend seizoen onder andere het levensverhaal van Josephine Baker naar het theater. Channah Hewitt zal de hoofdrol in JOSEPHINE B – een leven in revue – vertolken.

Het is al jaren een grote wens van ons bedrijf om een muziektheaterproductie over het fascinerende leven van Josephine Baker te brengen,” laat creatief producent Hans Cornelissen weten. “Zij is nog altijd ‘s werelds bekendste revuester. Al in 2016 hadden we vergevorderde plannen voor een voorstelling over Josephine Baker. Maar omdat toen ook de plannen voor onze musical over Liesbeth List opeens concreet werden, zagen we ervan af. Vorig jaar kregen we een vernieuwd script in handen. Dat was vrijwel gelijk met de repetities voor Les Misérables, waarin Channah Hewitt de rol van Fantine speelt. Toen viel alles samen. In Channah hebben we ‘onze’ Josephine Baker gevonden.

Josephine Baker werd in 1906 geboren in Saint Louis/Missouri en verwierf in 1937 de Franse nationaliteit. Ze was veel meer dan de eerste zwarte superster. Als spionne sloot ze zich aan bij het Franse verzet. Ook gebruikte ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Ze adopteerde twaalf kinderen om de wereld te laten zien dat huidskleur en religie er niet toe doen. Met hen woonde ze in Kasteel Les Milandes in Frankrijk. In 1963 was Josephine Baker, op 57-jarige leeftijd, de enige vrouw die voor menigte van 250.000 mensen sprak tijdens The March on Washington.

Ze deelde het podium met Martin Luther King toen hij daar zijn beroemdste ‘I have a dream’ – toespraak hield. Nederland was voor Josephine Baker geen onbekend terrein. In 1928 gaf ze hier haar eerste optredens. Met de Nederlandse schrijver en illustrator Piet Worm schreef ze in 1957 het kinderboek ‘De Regenboogkinderen’, geïnspireerd door haar geadopteerde kinderen. Ze overleed in 1975 en in 2021 werd ze bijgezet in het Pantheon in Parijs, de erebegraafplaats voor Franse grootheden. Een bijzonder eerbetoon vanwege haar verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog, inzet als activiste en haar maatschappelijk belang in brede zin.

Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen : “Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Het wordt een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar turbulente leven. Met prachtige songs, waaronder enkele wereldhits.

Channah Hewitt, bekend van ‘TINA, de musical’ en nu nog te zien als Fantine in ‘Les Miserables’ speelt de hoofdrol. Zij wordt in deze voorstelling omringd door een live-orkest en acht knappe, dansende, zingende en spelende mannen, onder wie haar broer Leo-Alexander Hewitt. Hij zal de rol van de jonge Marin Luther King zal vertolken. Frank van Laecke en Allard Blom zijn verantwoordelijk voor het script en liedteksten, de muziek is van Sam Verhoeven en anderen. De regie is in handen van Martin Michel.

JOSEPHINE B – een leven revue – zal het volgende theaterseizoen 2024/2025 in vele Nederlandse theaters te zien zijn.

Jonathan Vroege toegevoegd aan line-up Disney 100 in Concert

Jonathan Vroege is toegevoegd aan de line-up van Disney 100 in Concert. De show is eind december meerdere malen te zien in de Ziggo Dome. Eerder werd al aangekondigd dat Willemijn Verkaik, Vajèn van den Bosch, April Darby en Stanley Burleson mee zullen werken aan het concert.

Disney 100 in Concert is een show waarin de grootste hits van Disney worden gebracht onder begeleiding van een groot live orkest. De filmscenes worden vertoond op een groot scherm en samen met een lichtshow worden de bezoekers meegenomen in de magische wereld van Disney.

Header: ©Dirty Dancing in Concert, ©Robin H. van der Weide

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *