Musicalnieuws week 45
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 45

Het musicalnieuws van week 45. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Linda Verstraten speelt de rol van Fiona in Shrek de Musical

Van Hoorne Entertainment kondigt met plezier aan dat actrice Linda Verstraten de rol van Fiona zal gaan spelen in Shrek de Musical. In het theaterseizoen 2024-2025 brengt de theaterproducent de hitmusical naar de Nederlandse en Belgische theaters. Eerder werd al aangekondigd dat René van Kooten de rol van Shrek op zich zal nemen. Met de toevoeging van Linda Verstraten aan de cast als zijn tegenspeelster in de rol van Fiona, belooft de musical een betoverend spektakel te worden.

Linda Verstraten: “Ik heb ontzettend veel zin om de rol van Fiona te gaan spelen. Deze vrouw is komisch, weet wat ze wil en is zeker niet de “typische prinses”. Dit wordt een mooie uitdaging en ik verheug me om op de vloer te staan met de rest van de cast!

Shrek de Musical toert tussen september 2024 en juni 2025 door Nederland en België en is meerdere dagen te zien in middelgrote en grote theaters. De première van de show vindt plaats in het Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024.

Eerste scénefoto’s van De Hospita

Hieronder bekijk je de eerste twee scénefoto’s van de nieuwe Nederlandse musical De Hospita. De Hospita is speciaal voor Simone Kleinsma gemaakt. Zij speelt de flamboyante Madeleine Coutard: vroegere revuevedette en vlijmscherpe comédienne die wordt geconfronteerd met de verwarrende wereld van nu wanneer drie studenten bij haar intrekken. Paul Groot kruipt in de huid van Kimono, de extravagante oud-kostuumontwerper, huisgenoot én beste vriend van Madeleine.

De première zal plaatsvinden op maandag 4 december in het DeLaMar Theater in Amsterdam

De hospita
©Set Vexy
De hospita
©Set Vexy

Luuk Haaze wordt de nieuwe meester in Mees Kees Op Kamp

Wegens veranderde omstandigheden wordt de rol van Mees Kees overgenomen van Merijn Oerlemans door Luuk Haaze. Luuk zal gestalte geven aan de leukste meester van Nederland met aan zijn zijde Mylène d’Anjou, Anouk van Nes en de voltallige kindercast, zo maakt producent STENT Producties bekend.

De afgelopen jaren is Mees Kees uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Naast het gelijknamige boek uit de boekenserie trok de film Mees Kees Op Kamp meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop.

De musical zal met meer dan 100 voorstellingen te zien zijn vanaf 16 december 2023 door heel Nederland. De première zal plaatsvinden op zondag 14 januari in Schouwburg Het Park in Hoorn.

Jamai toegevoegd aan line-up Disney 100 in Concert

Op woensdag 27 en donderdag 28 december viert Disney het 100-jarig bestaan met vier shows van Disney 100 in Concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Jamai is toegevoegd aan de line-up en daarmee is deze compleet.

Jamai Loman, Willemijn Verkaik, Vajèn van den Bosch, April Darby, Stanley Burleson en Jonathan Vroege zingen de grootste klassiekers uit 100 jaar Disney repertoire. Samen met een groot live-orkest onder leiding van Maurice Luttikhuis worden de Disney hits gezongen met uiteraard de iconische filmbeelden op een groot scherm.

Sinds de oprichting van Disney in 1923, hebben de verhalen van The Walt Disney Company de achtergrond gevormd van betoverende en bekroonde melodieën en liedjes. De soundtracks van Disney verhalen raken harten en ontroeren mensen van alle generaties. Sinds 2016 betovert de succesvolle musicalserie Disney in Concert fans wereldwijd met deze legendarische soundtracks.

Als onderdeel van de Disney100 vieringen in zijn 100ste verjaardagsjaar, wijdt deze aankomende speciale editie van de prachtige concertreeks zich aan een reis die 100 jaar avontuur, 100 jaar emoties en 100 jaar Disney muzikale magie viert.

Audities Spring Awakening Plzier Entertainment

Voor de musicalproductie Spring Awakening is Plzier Entertainment op zoek naar getalenteerde castleden vanaf 16 jaar (met theaterervaring).

De audities worden gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2024 in de theaterstudio van Plzier Entertainment te Hilversum.

De repetities vinden plaats op de woensdagavond. De shows zijn op zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2024. Enthousiast geworden? Klik dan hier om naar de website te gaan en je aan te melden.

Auditie's Robin Hood

Altijd al in een musical willen spelen? Theatergroep Manteau zoekt musicaltalenten voor de Studio 100 musical Robin Hood

Robin Hood is een magische en avontuurlijke musical die het tijdloze verhaal vertelt van de legendarische held, Robin Hood, en zijn dappere bende van vrijbuiters die strijden voor gerechtigheid en tegen onderdrukking. Met prachtige muziek, betoverende choreografieën en een meeslepend verhaal belooft deze productie het publiek mee te nemen op een onvergetelijke reis vol spanning en emotie.

Sinds haar oprichting in september 2010 heeft Stichting Manteau als doel om getalenteerde musicalartiesten een platform te bieden waarop ze zich kunnen ontwikkelen en schitteren in regionale theaters. Onder de bekwame leiding van twee professionals, regisseur Sharon Slachter en musicus Michel de Valk, heeft Theatergroep Manteau de afgelopen jaren met enthousiasme diverse producties op de planken gebracht, waaronder Aïda, Cinderella, Shrek, Hairspray, Belle en het Beest, Legally Blonde, Jesus Christ Superstar, Zorro en A Christmas Carol.

Er wordt gezocht naar getalenteerde musicalacteurs en (ensemble)zangers van alle leeftijden om deel uit te maken van de cast van Robin Hood.

  • Data: Woensdag 17 en 24 januari 2024
  • Tijd: Vanaf 19:30 uur
  • Locatie: Centraal Punt | Grote Haarsekade 120 | Gorinchem

Meer informatie & aanmelden? Stuur dan een mailtje naar info@theatergroepmanteau.nl of ga naar www.theatergroepmanteau.nl

Header: ©MediaLane, ©Set Vexy, ©Annemieke van der Togt en Roy Beusker

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *