musicaloverzicht week 3
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 3

Het musicalnieuws van week 3. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Stage Entertainment opent tweede theater in Milaan

Stage Entertainment, het grootste internationale musicalproductiebedrijf ter wereld, heeft in Milaan een tweede theater geopend: het ‘Teatro Lirico’. Het theater heeft de beschikking over 1.400 zitplaatsen. 
 
Het Lirico theater werd de afgelopen jaren grondig gerenoveerd, nadat het sinds 1998 in ongebruik raakte.  Arthur de Bok, CEO Stage Entertainment vertelt: “Ik ben trots op het feit dat we het Lirico theater aan ons netwerk van theaters kunnen toevoegen en het culturele aanbod in Milaan daarmee kunnen verrijken. Het Lirico theater past in onze strategische doelstelling om in de landen waarin we opereren, onze aanwezigheid te vergroten en onze bezoekers een breed aanbod aan live entertainment te bieden.” 
 
Matteo Forte, Managing Director Stage Entertainment Italië zegt: “Met de heropening van het Lirico theater geven we een stuk historie terug aan de stad. In lijn met de oorspronkelijke doelstelling van het theater willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en zullen we daartoe een gevarieerd programma aanbieden. Ik vind het fijn dat we daar als Stage Entertainment aan kunnen bijdragen.

RENT de musical te zien in Oisterwijk

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 april presenteert de nieuwe theatervereniging Spot 11 in de Inside in Oisterwijk hun versie van de award winnende pop/rock musical RENT. Een wervelende musical met een greep uit de betere amateurs van Brabant.

Initiatiefnemers Sem van den Borne en Liza van Eerden hebben een dubbelrol in dit project. Ze spelen niet alleen Roger en Mimi maar nemen de rol van regisseur en choreograaf op zich. Initiatiefnemers Sem en Liza zijn in hun nopjes dat ze “hun” musical nu eindelijk zelf op de planken gaan brengen.

Sem vertelt “Al jaren ben ik enorm fan van Rent. Het is gewoonweg een ongelooflijke vette musical, rauw en intens met muziek die tijdloos is. Ik heb altijd de rol van Roger willen spelen en dat dit nu echt gaat gebeuren kan ik bijna niet geloven. In mijn collega Liza vond ik mijn partner in crime met haar passie voor de rol van Mimi. We willen de musical echt samen met een cast maken die net zo enthousiast zijn als wij.

Kaartjes kopen? Dat kan hier! En wist je dat de opbrengst naar Muziekids gaat? Dit is een stichting die kinderen die chronisch ziek zijn op een mooie manier in contact brengt met muziek. “Als we met het bereiken van onze droom weer andere mooie dingen mogelijk kunnen maken, dan is de cirkel wel rond.” aldus Liza en Sem.

Stage Entertainment rekent op heropening theaters op 26 januari

Musicalproducent Stage Entertainment werkt momenteel met man en macht om haar theaterproducties vanaf 26 januari weer aan het publiek te kunnen tonen. De huidige lockdown voor theaters geldt tot en met 25 januari. Op die datum besluit het kabinet of er versoepeld kan worden. Er is tot nu toe geen perspectief geboden en het is onduidelijk per wanneer de mogelijke versoepelingen ingaan. Dit in combinatie met de onduidelijkheid over het voortzetten van de financiële overheidssteun, die tot en met 25 januari is bevestigd, voelt de producent van Disney’s Aladdin, Tina – De Tina Turner Musical, The Sound of Music en Hij Gelooft in Mij een positieve druk om zich voor te bereiden op een heropening vanaf woensdag 26 januari.

 
Walter Drenth, Managing Director Stage Entertainment Nederland: “Als op 25 januari pas bekend wordt gemaakt dat theaters op 26 januari hun deuren weer mogen openen, moeten we voorbereid zijn. Het is in ons vak niet zo dat je binnen een dag de shows weer kunt spelen, dat vergt een lange voorbereidingstijd. Werken aan theaterproducties op het hoogste niveau is topsport. Er moet dus tijdig gerepeteerd worden. Bovendien zal het publiek op tijd geïnformeerd moeten worden en zullen de theaters voorbereidingen moeten treffen om het publiek weer veilig te kunnen ontvangen. We weten allemaal dat theater een bewezen veilige omgeving is.
 
Kan jij ook niet wachten om weer in het theater te zitten? Hier koop je je kaarten voor één van de musicals van Stage Entertainment!

Auditieoproep: Charlie en de Chocoladefabriek

Willy Wonka is voor de landelijke tournee van Charlie en de Chocoladefabriek – de Musical in 2022/2023 (vanaf eind augustus 2022) op zoek naar talentvolle jongens tussen 8 en 13 jaar oud met een maximale lengte van 1.50 m. Alle personages zijn rond de 11 jaar en zingen solo in deze voorstelling. Je moet dus beschikken over zang, – én acteertalent dat wij je helpen te ontwikkelen op de Charlie School! Met de Charlie School beginnen we in maart 2022!

Producent Theater Alliantie is op zoek naar enthousiaste talenten voor de volgende rollen:
– Charlie: de bescheiden jongen met een hart van goud
– Augustus: de snoepkont
– Mike: de gameverslaafde

Auditie doen? Geef je hier op!

Auditieoproep: MusicalAllFactory audities 2022

Steel jij de spotlight? Wil je van musical je vak maken en doorstromen naar een muziek- of musicaltheater vervolgopleiding? Dan is de MusicAllFactory echt iets voor jou!

MusicAllFactory van Factorium! Hartje Tilburg, tegenover dé Academie voor Muziek- en Musicaltheater van Fontys, werken professionele MAF-docenten met studenten om ze klaar te stomen voor het grote werk.

MusicalALlFactory is er voor diverse leeftijden:

Junior (12 t/m 14 jaar)

Jongeren

Volwassenen 

Auditieoproep: MusicalMaster

Musical Master zoekt de meest gepassioneerde en ambitieuze musicaltalenten van Nederland.

Ben jij jong, talentvol en ambitieus? Dit is je kans! Laat je inspireren in seizoen ’22-‘23 en doe auditie voor Musical Master. De audities vinden plaats op zondag 20 februari 2022.

Meer weten over de audities? Kijk dan hier!

Header: ©Muziektheater Apeldoorn, ©Nandi van Beurden

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *