Spot the Week 41
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 41

Het musicalnieuws van week 41. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

3,5 miljoenste bezoeker Soldaat van Oranje - De Musical onthult kunstwerk Streetart Frankey

Deze week bereikte Soldaat van Oranje – De Musical een nieuwe mijlpaal in de TheaterHangaar in Katwijk: 3,5 miljoen bezoekers. Ter herinnering hieraan onthulde de 3,5 miljoenste bezoeker samen met kunstenaar Streetart Frankey een bijzonder kunstwerk dat sinds vandaag een plek heeft gekregen op de grote V buiten op het theater.  Frankey: “Soldaat van Oranje, een voorstelling die in mijn ogen draait om de thema’s geloof, hoop en liefde. Geloof en hoop komen mooi samen in een vredesduif. Voor liefde bestaat ook een wereldwijd bekend symbool: het hartje. Combineer je die beiden, krijg je de Soldaat van Oranje DuiV.

Soldaat van Oranje – De Musical is de langstlopende voorstelling ooit, met de meeste bezoekers in de Nederlandse theatergeschiedenis. Sinds de allereerste voorstelling op 10 oktober 2010 is het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden inmiddels aan meer dan 3,5 miljoen mensen (door-)verteld. Na afloop van de voorstelling komen vaak ook de eigen (familie)verhalen uit deze tijd ter sprake. Zo blijft een belangrijk deel van onze geschiedenis levend.

Ervaringen en/of gedachten van het publiek naar aanleiding van de voorstelling zijn vanaf vandaag in verschillende media uitingen te zien. Deze quotes zijn ook terug te zien op soldaatvanoranje.nl

The Musical of the Night

Op vrijdag 20 oktober wordt de grote zaal van CPunt Hoofddorp omgetoverd tot een waar Halloweenfestijn. Tijdens het concert The Musical of the Night zingen solisten Tony Neef, Shay Lachman, Linda Verstraten en Richard Spijkers de grootste hits uit de spannendste en meest bloedstollende musicals.

Iedereen die van zowel theater als musical houdt, kan op 20 oktober zijn hart ophalen. Nummers uit
musicals als Tanz der Vampire, Phantom of the Opera en Elisabeth zullen deze avond niet ontbreken,
maar ook Thriller van Michael Jackson maakt deel uit van de voorstelling.

Tickets bestel je hier!

Populaire ‘Juf Braaksel’ gaat het theater in

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Carry Slee over ‘Juf Braaksel’ komt er in december een heuse bioscoopfilm over de populaire juf en dat niet alleen, vandaag maakt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat ‘Juf Braaksel’ een eigen musical krijgt. Juf Braaksel en de Magische Ring zal vanaf augustus 2024 te zien zijn in theaters door heel Nederland. De cast wordt op een later moment bekendgemaakt.

In 2018 liet Carry Slee, bekend van boeken als ‘Spijt!’, ‘Lover of Loser’ en ‘Afblijven’, het publiek kennismaken met Juf Braaksel. Vorige maand verscheen het zesde deel in de serie en in december volgt er een bioscoopfilm. Van het eerste boek, ‘Juf Braaksel en de magische ring’, zijn inmiddels al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

‘’Ik ben heel trots op het feit dat wij het vertrouwen hebben gekregen om Juf Braaksel naar het theater te brengen. Voor de huidige generatie van 8+ is de juf een iconisch figuur geworden, waar een zesdelige boekenreeks over is gemaakt. Carry Slee is voor mij persoonlijk een groot onderdeel geweest van mijn jeugd, ik ben opgegroeid met veel van haar boeken. Ik vind het dan ook een eer om met mijn team de vertaalslag naar het theater te gaan maken voor een musical. We starten binnenkort met de casting voor volwassenen én kinderen, ik kan niet wachten!’’ aldus producent Sturkenboom.

De musical gaat op zondag 22 september 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn in première waarna een landelijke tournee tot voorjaar 2025 zal volgen.

Trailer moordmysteriemusical Curtains

Dit weekend speelt Musicalvereniging Con Brio de Tony Award-winnende moordmysteriemusical Curtains: een komische whodunnit vol spanningen, intriges en romantiek, van de makers van Broadwayhits Cabaret en Chicago. Hieronder vind je de trailer, gemaakt door VDD Productions.

De musical wordt gespeeld op onderstaande date:
•       Vrijdag 13 oktober om 20.00 uur
•       Zaterdag 14 oktober om 14.00 uur
•       Zaterdag 14 oktober om 20.00 uur
•       Zondag 15 oktober om 13.00 uur

Kaarten zijn hier te bestellen! En houd ons platform in de gaten… want gisteravond was MusicalSpot aanwezig bij de voorstelling!

Trailer De Komedie over Een Bankoverval

De trailer van de unieke komedie die rechtstreeks uit het Londense West-End komt is er! De Komedie over Een Bankoverval is nog een stap verder dan de Harrie Vermeulen traditie en is een verhaal vol behendige acrobatische kronkels, optische trucs en fenomenale sketches en manoeuvres. 

Aankomende maandag gaat deze musical in première. Wij zijn erbij en vertellen je daarna hoe het was.

Trailer van Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand

Ook is vanaf deze week de trailer van Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand beschikbaar. En laat deze kindermusical aankomend weekend nou ook in première gaan, op zondag 15 oktober.

Header: ©NDM Producties, ©Soldaat van Oranje, ©STENT Producties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *