Musicalnieuws week 41
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 41

Het musicalnieuws van week 41. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Musical Murder Ballad naar België

De off-Broadway hit Murder Ballad, die afgelopen theaterseizoen in Nederland te zien was, krijgt een Vlaamse versie. Wij bezochten de musical destijds in Nederland en schreven deze recensie.

“De musical Murder Ballad was afgelopen seizoen in de bijzondere tijden waarin we toen leefden en overigens nog steeds, een waanzinnig succes. In 2014 ben ik het vak ingerold met een job voor de schermen in een grote musical van Studio 100. Sindsdien heb ik een zwak voor het prachtige land en werd de wens met de dag steeds groter om ooit in Vlaanderen te gaan produceren. Destijds bemachtigden wij dan ook voor zowel Nederland als België de rechten, een goed moment om daad bij het woord te voegen! Dat verdiend deze prachtige productie overigens ook. We gaan met het Nederlandse team er een prachtige Vlaamse versie maken, met dan ook een Vlaamse cast. Ik kan oprecht niet wachten!” aldus producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties.

De musical zal van 29 juli tot eind september 2022 te zien zijn door heel Vlaanderen, waarbij de première gepland staat op 8 augustus 2022 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. 

Cast Hij Gelooft in Mij gepresenteerd

Het was al eventjes bekend dat Martijn Fischer wederom in de huid zal kruipen van André Hazes in de musical Hij Gelooft in Mij. Afgelopen week presenteerde Stage Entertainment dan ook de castleden voor de andere hoofdrollen.

Roosmarijn Luyten gaat de rol van Rachel Hazes vertolken. Een rol die zeker niet nieuw is voor haar, aangezien zij deze rol in het laatste jaar van de vorige versie van deze musical ook al vertolkte. Annick Boer speelt Friedel van Galen, de moeder van Rachel, en Rutger de Bekker haar vader Jan van Galen. Mark Kraan speelt de rol van muziekproducent en vriend van André Tim Griek. Dorien van Gent speelt Conny, de vriendin van Rachel. Tot slot speelt Dick Cohen meerdere rollen, waaronder die van de heer Valkenier en de vader van André.

Hij Gelooft In Mij gaat in première op 27 januari 2022 in theater Carré in Amsterdam.

Annie de musical komt terug!

Het roodharige weesmeisje Annie keert terug. Annie de musical was eerder al van eind 2019 tot begin 2020 te zien in diverse Nederlandse theaters en zal nu, met een gedeeltelijk nieuwe cast, terugkeren. Lucretia van der Vloot en Doris Baaten zullen in ieder geval deel uit gaan maken van de nieuwe cast. Overige castleden worden later bekendgemaakt. 

De voorstelling, gepresenteerd door de Theateralliantie en Mark Vijn Theaterproducties, zal exclusief te zien zijn van 3 februari tot en met 27 februari in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Bekijk de video hieronder en kom alvast in de stemming! Liever direct tickets boeken? Dat kan hier!

Audities ensemble 'Best of Musical'

Aankomend jaar brengt het Nationaal Jeugd Musical Theater in samenwerking met StageCenter en MusicalCamp, ‘Best of Musical’ naar het theater. 
In deze unieke show nemen bekende musicalartiesten met een grootschalig ensemble de bezoekers mee op reis langs tal van grote musicals. Bekende en minder bekende musicals zullen de revue passeren. 

Voor het ensemble zullen binnenkort audities gehouden worden waarvoor jongeren en volwassenen in verschillende leeftijdscategorieën zich kunnen opgeven. Ben jij nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor meer informatie en meld je direct aan voor de audities!

Sidera Theaterproducties presenteert Bad Girls de musical in 2022

Komend theaterseizoen brengt Sidera Theaterproducties uit Venlo de musical Bad Girls! Na 1,5 jaar is het eindelijk zover en kan er weer volop gerepeteerd worden. De rollen voor Bad Girls zijn verdeeld en het repetitieproces is begonnen. De voorstellingen zullen plaatsvinden in mei 2022, waarbij de kaartverkoop begin februari zal starten.

In de musical Bad Girls maak je kennis met vrouwen die om uiteenlopende redenen in de bak zijn beland, maar allemaal met zowel vergelijkbare als verschillende problemen worstelen. De cast wordt aangestuurd door regisseuse Meren Verhaegh, muzikaal leider Rick van den Belt en de choreografie wordt verzorgd door Kyara Verbunt. De musical wordt geleid door een live band onder leiding van Bas van Gestel.

Header: ©Stef Nagel, ©STENT Producties, ©NJMT & StageCenter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *