Musicalnieuws week 11
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 11

Het musicalnieuws van week 11. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Soraya Gerrits speelt Sophie in MAMMA MIA!

Deze week brachten producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen het officiële campagnebeeld van hun nieuwe versie van MAMMA MIA! naar buiten en introduceren ze de jonge actrice Soraya Gerrits als vertolkster van de rol van Sophie. Eerder werd bekend dat Brigitte Heitzer de rol van Donna vertolkt en René van Kooten de rol van Sam. De namen van alle andere castleden worden op 29 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekendgemaakt. 

‘‘MAMMA MIA! wordt naast een feest van herkenning ook verrassend. Met een gloednieuwe vertaling van Jeremy Baker en een nieuwe vormgeving,’’ zegt artistiek directeur Hans Cornelissen. ‘En een geweldige cast. Brigitte Heitzer en René van Kooten zijn onze gedroomde Donna en Sam en de rol van Sophie lijkt Soraya op het lijf geschreven. We hebben recent met haar gewerkt bij de musical The Prom waarin zij de rol van het schoolmeisje Alyssa speelde. Dat deed ze fantastisch’’.

Soraya voelt zich vereerd dat zij de rol van Sophie mag gaan spelen. ‘’Ik mag dan nog jong zijn, maar de liedjes van ABBA ken ik van voor naar achter. Net als dat ik de films ook al verschillende keren heb gezien. Dat de producenten en de regisseur vertrouwen in me hebben, daar ben ik dankbaar voor. Ik zal ze niet teleurstellen.’

De vernieuwde versie van MAMMA MIA! zal vanaf september 2023 tot mei 2024 in meer dan twintig grote theaters in heel Nederland te zien zijn. De landelijke première vindt plaats op zondag 10 september 2023 in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar de voorstelling verdeeld over twee periodes maar liefst vijf weken te zien zal zijn.

Exclusieve openbare voorstelling ‘Willem Junior’ in Bergen Op Zoom

De educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over het leven van Willem van Oranje’, toert al sinds september 2021 door heel Nederland middels besloten schoolvoorstellingen op school én in het theater. Vandaag maakt producent STENT Producties bekend dat er wegens vraag een exclusieve openbare voorstelling in Bergen op Zoom te zien is.

Medio april staat de voorstelling ‘Willem Junior’ met maar liefst 10 schoolvoorstellingen geprogrammeerd in de CKB Zaal in Bergen op Zoom, de thuishave van hoofdrolspeler Merijn Oerlemans (Jan). Reden genoeg om een exclusieve openbare voorstelling te organiseren, waarbij de andere hoofdrol van Willem gespeeld wordt door Calvin Kromheer. Oerlemans maakt zich ondertussen ook gereed om komend seizoen de hoofdrol te spelen in ‘Mees Kees Op Kamp’ en Kromheer speelde dit seizoen nog in Disney’s ‘Aladdin’ en ’Schippers van de Kameleon’. 

De openbare voorstelling staat gepland op maandag 17 april om 19:30 uur in CKB Zaal in Bergen op Zoom. Tickets á €12,50 per ticket zijn verkrijgbaar via www.willemjunior.nl

14 het theaterspektakel over Johan Cruijff ontvangt Diamanten Ticket Award

14 het theaterspektakel over Johan Cruijff heeft vanavond de diamanten VVTP-award in ontvangst mogen nemen. Deze award werd tijdens de live uitzending van Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1 uitgereikt aan schrijver/regisseur Tom de Ket en producent Wolter Lommerde omdat er al meer dan 150.000 kaarten zijn verkocht voor 14. Het indrukwekkende eerbetoon aan Johan Cruijff, zijn leven én zijn carrière, is in ieder geval nog t/m 25 juni te zien in het AFAS Theater in Leusden.

Direct na het uitreiken van de award zijn Tom de Ket en Wolter Lommerde doorgereden naar het AFAS Theater in Leusden om de Award de overhandigen aan de cast en crew na het spelen van de voorstelling. Het heugelijke nieuws is daar goed gevierd!

Producent Wolter Lommerde is bijzonder gelukkig met de award: “We trekken veel publiek, omdat we met dit onderwerp een heel brede doelgroep aantrekken. Niet alleen de reguliere theaterbezoekers, maar ook liefhebbers van sport en sportgeschiedenis. Het is echt een voorstelling voor mannen én vrouwen en we zien dat de show verschillende generaties aanspreekt: ouders nemen hun kinderen mee en kinderen hun ouders voor een heel bijzonder avondje Cruijff.” 

Daarnaast is ook het gloednieuwe AFAS Theater een belangrijke factor in het succes: gebleken. Het gebouw is een belevenis op zich en de bezoekers worden in de watten gelegd met gratis parkeren, garderobekluisjes en een drankje bij ontvangst en in de pauze. De samenwerking met AFAS was voor ons een uitgelezen kans om zonder concessies deze originele en eigenwijze show te ontwikkelen, maar ook hebben we nu gezamenlijk een nieuwe norm in gastvrijheid kunnen neerzetten.” Aldus de producent.

Musical Sister Act weer terug bij Medialane in 2024

Er wordt gewerkt aan een terugkeer van de musical Sister Act. Vanaf 2024 moet er een nieuwe versie in de Nederlandse theaters te zien zijn. Producent MediaLane Theater opende woensdag de inschrijvingen voor audities. Auditie doen? Geef je hier op!

Header: ©De Graaf & Cornelissen, ©STENT Producties, ©Out Of Office Productions

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *