Musicalnieuws week 14
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 14

Het musicalnieuws van week 14. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Extra voorstellingen Les Misérables in Amsterdam, Rotterdam en Breda

Het enorme succes van de legendarische musical Les Misérables blijft aanhouden. Theaterproducent De Graaf en Cornelissen Entertainment, i.s.m. Van Lambaart Entertainment, is verheugd bekend te maken dat er vanaf vrijdag 7 april, 10:00 uur, 25.000 extra eersterangs kaarten beschikbaar komen. De speelperiodes in de theaters in Amsterdam, Rotterdam en Breda zijn uitgebreid en verlengd, waardoor er aan de grote vraag van het publiek kan worden voldaan. In het Amsterdamse Koninklijk Theater CARRÉ keert Les Misérables vanaf 5 juli niet voor vijf maar zelfs voor zeven weken terug – tot 20 augustus. In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam zijn drie extra weken gepland van 30 augustus tot en met 17 september. En in het Chassé Theater in Breda zijn in de periode van 14 juni tot en met 2 juli extra voorstellingen gepland.

Nog voordat Les Misérables in première ging ontving de theaterproducent al de Diamanten Ticket Award voor de verkoop van meer dan 125.000 kaarten. En de vraag naar kaarten blijft onverminderd aanhouden. “Het is ongelooflijk”, laten de producenten weten. “De belangstelling voor deze productie is zo groot dat we extra data hebben toegevoegd. De recensies waren fantastisch en ook door de mond-tot-mond reclame wil het Nederlandse publiek massaal naar deze iconische musical. Daarom hebben we besloten om extra voorstellingen in Amsterdam, Rotterdam en Breda in te plannen waardoor er vijfentwintigduizend extra eersterangs kaarten zijn bijgekomen. Want het laatste dat we willen, is nee verkopen.

Les Misérables is nog tot in november 2023 in Nederland te zien in Maastricht, Apeldoorn, Groningen, Den Haag, Breda, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven met een voorlopig laatste serie voorstellingen in Heerlen. Tevens volgen er reeksen voorstellingen in Antwerpen en Gent.

Ga voor de kaartverkoop en meer informatie naar www.lesmiserables.nl  

Linda Wagenmakers start met nieuwe muziek en nieuwe concertreeks

Linda Wagenmakers onder andere bekend geworden door haar glansrol in de musical Miss Saigon en haar deelname aan het Eurovisiesongfestival 2000 na het winnen van het Nationaal Songfestival met het nummer No Goodbyes. Met het songfestival op komst zullen de songfestivalfans getrakteerd worden op gloednieuwe muziek van Linda.

Ik ben heel trots en enthousiast dat ik eindelijk na zoveel Covid tegenslagen weer nieuwe muziek ten gehore kan brengen. Ik mag daarnaast ook zeggen dat ik vanaf volgend seizoen het theater weer inga. Wat dat is mag ik nog niet zeggen, maar dat zal snel duidelijk worden.” Aldus Linda.

Linda zal daarnaast samen met LA the Voices zanger – Remko Harms – in mei gaan starten met een nieuwe reeks concerten onder de naam Safe Haven. Samen met een orkest en aanvullende vocals zullen ze het publiek meenemen in liedjes die ze na aan het hart liggen.

“Het is een droom om deze jaarlijkse reeks aan concerten te kunnen gaan organiseren en samen met Remko en het orkest en vocals van Aad Contze zullen we er een onvergetelijk event van maken.”

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.safehavenmusic.nl

Tarikh Janssen in Sonny Boy van Solo Stories

Tarikh Janssen zal de hoofdrol gaan spelen in de nieuwe voorstelling Sonny Boy van Solo Stories. Dit heeft de producent deze week bekendgemaakt.

De monoloog is gebaseerd op het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl dat in 2004 werd uitgebracht. In de voorstelling komen Rika en Waldemar Nods wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waarin hij niet altijd even welkom was.

Op dit moment is Tarikh Janssen tot en met eind augustus te zien als Frank Farmer in The Bodyguard in het Beatrix Theater. Eerder speelde de acteur in onder andere Hamlet, The Last Poets, Waarom is het stil in de stad en Wie is Bang. Ook speelde hij in We Hadden Liefde, We Hadden Wapens.

Sonny Boy is vanaf januari tot en met juni 2024 in de theaters te zien. Producent Solo Stories is op dit moment te zien in het theater met de voorstelling Nu ik je zie met Soy Kroon in de hoofdrol.

Wicked stijgt 11 april naar vierde plaats in lijst met langstlopende shows op Broadway

Wicked zal volgende week dinsdag een nieuwe mijlpaal bereiken, de show zal een plekje gaan stijgen in de lijst met langstlopende shows op Broadway. Op dinsdag zal Wicked voor de 7486ste keer worden opgevoerd en daarmee stijgt de musical naar de vierde plaats en gaat de productie de musical Cats voorbij die nu nog op de vierde plaats staat met 7485 voorstellingen.

In oktober zal Wicked het 20-jarig jubileum vieren. Wicked is te zien in het Gershwin Theatre, hetzelfde theater waar de musical in 2003 in première ging.

De top drie van de lijst met langstlopende shows bestaat uit The Lion King op de derde plaats met 9936 voorstellingen, Chicago op de tweede plaats met 10.321 voorstellingen en op de eerste plaats The Phantom of the Opera met 13.965 voorstellingen. Alledrie de shows zijn op dit moment nog te zien op Broadway. Alleen The Phantom of the Opera zal op 16 april voor het laatst worden gespeeld.

Header: ©De Graaf en Cornelissen, ©Govert de Roos, ©DeLaMar Theater

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *