Spot the Week 17
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 17

Het musicalnieuws van week 17. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Les Misérables en Sweeney Todd grootste kanshebbers Musical Awards 2023

De Stichting Musical Awards is verheugd vandaag mede te delen dat de genomineerden voor de Musical Awards 2023 bekend zijn. De afgelopen maanden bezocht de vakjury, bestaande uit Hilde Scholten, nieuwkomer Jamai Loman, Henriëtte Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder en Dianne Zuidema, alle producties. Na vakkundig beraad hebben zij hun nominaties bekend gemaakt.

Les Misérables is met 11 nominaties het meest vertegenwoordigd direct gevolgd door Sweeney Todd met 10 nominaties. Ook dit jaar kan het publiek bepalen welke musical van het afgelopen seizoen, volgens hen, de beste is via de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical en de Eventim Publieksprijs voor Beste Familiemusical.

De prijsuitreiking vindt plaats op 15 mei 2023 in het AFAS Circustheater Scheveningen en wordt live uitgezonden door AVROTROS op NPO1. Het gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg. Kaarten voor het gala zijn te koop via eventim.nl.

Bekijk de volledige lijst met genomineerden hier! Wie gaan er volgens jou winnen?

Hoofdrol voor Buddy Vedder in Het was Zondag in het Zuiden

Nadat vorige week bekend werd dat Magtel de Laat een rol te pakken heeft in de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden, is ook Buddy Vedder toegevoegd aan de cast. ‘’Buddy Vedder is één van de meest veelzijdige entertainers van dit moment, we zijn zeer trots dat hij toetreedt tot de cast van de spektakelmusical’’, aldus producenten Servé Hermans en Leon Thommassen.

Servé Hermans: ‘’In de gesprekken voorafgaand aan ons gezamenlijke avontuur treft de energie en het engagement van Buddy me steeds zeer. Ik gloei van trots dat we dit talent aan onze productie kunnen koppelen. Buddy zal de Heilige Anthonius gaan spelen, één van de hoofdrollen in Het was Zondag in het Zuiden. Als Heilige Anthonius wordt hij de verteller en het geweten van de musical. Hij zet de tijd stil en weer aan, hij manipuleert en neemt op die manier het publiek mee in het verhaal.’’

Buddy Vedder: ‘’Wanneer je de kans krijgt om samen met Toneelgroep Maastricht een voorstelling te maken, spits je de oren. Het verhaal is aangrijpend, actueel en speelt zich af in het voor mij vertrouwde Limburg. Als kind kwam ik hier vaak, omdat mijn grootouders in het Zuiden woonden. Ook zij hebben te maken gehad met de overstromingen en alles wat daarmee gemoeid ging. De rol zet mijn creatieve motoren op volle toeren, daagt mij muzikaal uit en maakt dat ik op acteergebied alles uit de kast moet halen. Maar iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een uitdaging het liefst met beide handen aanpak!’’

Meer informatie over deze voorstelling vind je hier!

Radio-opnames voorbeschouwing De Tocht met o.a. Dione de Graaff

‘’De dag waar heel Nederland al 26 jaar op wacht. De dag die geen tijd kent maar een eindeloze samensmelting is van verhalen, van heroïek, pijn, verdriet, glorie, trots, maar vooral van die magische verbinding tussen de mens en de elementen. Die dag is vandaag. Dit is de Elfstedentocht!’’ Met die woorden opent presentatrice Dione de Graaff de live-uitzending van Radio De Tocht. ‘‘Dit is de radio-uitzending die ik mijn hele leven al hoop te mogen maken, vandaag voel je die spanning in de studio alsof het echt zover is.’‘ aldus de Graaff die wereldwijd van de grootste sportevenementen al verslag deed.

Radio De Tocht is onderdeel van de totaalbeleving van Musical De Tocht. Bezoekers kunnen terwijl ze onderweg zijn naar de voorstelling in de auto of het openbaar vervoer of thuis via een livestream afstemmen op Radio De Tocht om alvast in de stemming te komen. In de uitzending wordt live geschakeld met de startkooien. Wie zijn de favorieten? Is het Jorrit Bergsma of misschien wel Marten Visser? En hoe staat het staat het eigenlijk met het ijs in Sneek? Moet er gekluund worden? Hoe goed is Fryslân voorbereid op honderdduizenden bezoekers die vandaag naar de provincie komen? 

In de bijzondere live-voorbeschouwing die zich zogenaamd twee uur voorafgaand aan de start van De Elfstedentocht van 2023 afspeelt komen alle onderwerpen en vragen aan bod die je verwacht. Muziek, bijzondere gasten, actualiteit, historie. De Elfstedentocht is nu. De voorstelling begint dus eigenlijk al ver voordat men plaatsneemt in de theaterstoel.

Musical De Tocht is vanaf 1 oktober te zien in het Friso Theater in Leeuwarden. Tickets zijn beschikbaar via www.musicaldetocht.frl

Scénefoto’s van de vernieuwde versie van Aida

Na de première van vorige week zondag heeft Stage Entertainment ook de eerste scénefoto’s van de vernieuwde versie van Aida gepubliceerd. Deze bekijk je hieronder. 

Daarnaast heeft Stage Entertainment al diverse sneak peeks gedeeld van de voorstelling. Van de nummers ‘Mijn Pakkie-an‘, ‘Te Ver Gegaan‘ en ‘Dans van de Mantel‘ is een kort fragment te vinden op het YouTube kanaal van Stage Entertainment. Al het beschikbare beeldmateriaal van Aida vind je hier

Groots dansspektakel vanaf november exclusief in vijf Nederlandse theaters

De spectaculaire danstheatershow Message In A Bottle, met de grootste hits van Sting, komt naar Nederland. Vanaf 7 november is deze energieke dansshow, waarin maar liefst 32 dansers op het toneel staan, te zien in verschillende theaters in Nederland.

Maar liefst 28 hits van Sting, die zeventien keer een Grammy heeft gewonnen, zijn te horen in deze enerverende danstheatershow. Op een adembenemende choreografie van Kate Prince laat het zeer talentvolle dansgezelschap een spannende mix van verschillende stijlen zien.  Samen met Sting heeft Kate Prince een aangrijpende dansshow gemaakt over een familie die op de vlucht slaat, omdat er een burgeroorlog uitbreekt in hun land. We volgen het verhaal van drie broers en zussen die worden geconfronteerd met onmogelijke keuzes om te overleven. Ze verlaten hun vaderland, raken van elkaar gescheiden en ondernemen individueel een gevaarlijke reis naar een veiligere plek. 

‘‘Het is geen musical, geen concert, maar een internationale theatershow vol dans en de prachtige, tijdloze muziek van Sting,’’ zegt Ruud de Graaf van DG Theater. ‘’Met ook nog eens een mooi verhaal van deze tijd. Een verhaal dat bedacht is, maar ook werkelijkheid kan zijn. In een wereld waarin steeds meer mensen op de vlucht zijn, gaat de aandacht vaak uit naar de politieke kant en ‘vergeten’ we de mens. Hoe zij de verschrikkingen van een oorlog beleven, wordt op een fantastische manier door de dansers uitgebeeld. Uiteraard met de iconische muziek van Sting.’’

Bekijk de trailer van deze bijzondere voorstelling hieronder of koop meteen kaartjes via  www.eventim.nl

De klas van Mees Kees is bekend!

In januari werd de musical Mees Kees Op Kamp opnieuw aangekondigd en konden kinderen zich aanmelden voor de audities om in dé klas te komen van de allerleukste meester van Nederland. Evenals vorig jaar meldde kinderen zich massaal aan, beide jaren bij elkaar zijn het meer dan 800 kinderen die een plekje wilden bemachtigen in het klasje van Mees Kees. Uit deze talenten zijn er 24 geselecteerd die afwisselend te zien zullen zijn in de musical. 

Deze jonge talenten zijn: Aiden Maij, Amelia Simion, Caithlin van Gils, Fieke Matthee, Floor Lighthart, Joris Hetterscheit, Kaey van den Berg, Koen van Ree, Lara Uribeechevarria, Linde van den Bos, Luca van Ammers, Max Roest, Mees Sidler, Megan Noordwijk, Mila Besselaar, Nalani Rijsdam, Nova Meens, Olivier Schipper, Rosalie Wegman, Stef Smits, Thomas Koekkoek, Tijn Palmen, Timora Aikins en Tobias Tuit.

De musical Mees Kees Op Kamp is van december 2023 t/m mei 2024 te zien door heel Nederland. De landelijke kaartverkoop start binnenkort, de kaartverkoop voor de (voor)première op 14 januari in Schouwburg Het Park in Hoorn is al reeds gestart. Kaarten zijn te koop via www.hetpark.nl

Header: ©Musical Awards,  ©STENT Producties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *