Nieuws

Nieuwsoverzicht week 10

Het musicalnieuws van week 10. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Linda Verstraten en Sanne den Besten te zien in musical Checkpoint Charlie

Goedemorgen Theaterproducties maakte deze week de eerste twee hoofdrolspelers bekend van de nieuwe musical Checkpoint Charlie. Linda Verstraten zal de rol van de Oost-Duitse Lena vertolken en Sanne den Besten neemt de rol van de in West-Berlijn wonende Anna op zich. Checkpoint Charlie is vanaf begin 2023 te zien in de Nederlandse theaters.

Linda Verstraten, momenteel te zien in de musical Titanic, stond eerder in Kinky Boots en Hugo de Groot, de musical. Sanne den Besten werkte de afgelopen jaren op West End in Londen en speelde daar onder andere in Les Misérables en Mamma Mia. In Nederland werd zij bij het grote publiek bekend door haar deelname aan het tv-programma ‘Op zoek naar Maria’. Producent Fons van Rongen: “We zijn ontzettend blij met Linda en Sanne in onze cast. Beiden zijn krachtige actrices, ontzettend getalenteerd, met prachtige stemmen die het publiek weten te raken.” 

De liedteksten voor de productie worden geschreven door Stef Bos. Voor Bos is het de eerste keer dat hij meewerkt aan een musical. In Checkpoint Charlie wordt het verhaal verteld van acht mensen in de eerste maanden na het plotselinge optrekken van de Berlijnse muur. Mensen die van de ene op de andere dag leven in een verdeeld Berlijn, afgesneden van familie, dromen en de stad zoals ze die kenden. 

Checkpoint Charlie zal vanaf januari tot eind april 2023 te zien zijn door het hele land. De rest van de cast wordt later dit voorjaar bekend gemaaktVoor meer informatie, klik hier

Al 25.000 kaarten verkocht voor spektakelmusical Dagboek van een Herdershond

Tijdens de perspresentatie van de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond hebben producenten Albert Verlinde en Toneelgroep Maastricht bekend gemaakt dat er inmiddels 25.000 kaarten zijn verkocht voor de voorstelling die in de maanden mei en juni exclusief in het MECC Maastricht te zien zal zijn. ”Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht en ik zijn enorm trots dat zoveel mensen al een kaartje voor deze spektakelmusical hebben gekocht, zonder dat er nog één voorstelling is gespeeld,” laat Albert Verlinde weten. Regisseur Servé Hermans: ‘‘Het verhaal van Dagboek van een Herdershond leeft nog altijd en ook de sterrencast, die we voor deze voorstelling hebben kunnen vastleggen, spreekt absoluut tot de verbeelding.

”Twee maanden lang zal de voorstelling vrijwel iedere dag te zien zijn,’‘ zegt Albert Verlinde. ”Het is mooi om te zien hoe mensen na twee onzekere jaren, ook voor de theaterwereld, nu massaal naar het theater willen.”

Tickets bestellen of meer weten over deze productie? Lees dan hier verder.

Al 50.000 kaarten verkocht voor musical Titanic

De Graaf & Cornelissen Entertainment is verheugd te kunnen melden dat er inmiddels meer dan 50.000 kaarten zijn verkocht voor Titanic de Musical. De voorstelling met onder andere René van Kooten, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Dennis Willekens, Marijn Brouwers en Richard Spijkers in de hoofdrollen, trekt momenteel iedere avond goed gevulde zalen. 

”Het is fantastisch om te zien dat het publiek weer naar het theater komt,” laten producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen weten. ”Nu de theaters weer als vanouds gevuld mogen raken, hoop je dat de mensen inderdaad weer gaan komen. Met Titanic de Musical hebben we een geweldige voorstelling met een gouden cast, crew en creatief team. Zij hebben ervoor gezorgd dat de voorstelling onder heftige en wisselende omstandigheden steeds op niveau overeind is gebleven. Het publiek waardeert dit iedere avond en geniet met volle teugen. Deze week is het 50.000ste kaartje verkocht. We zijn trots dat het publiek ons dit vertrouwen weer geeft.”

Wil jij deze productie bezoeken? Klik dan hier voor het bestellen van tickets.

Musicals Gone Mad is na 5 jaar terug: The Great Reset

Na 9 succesvolle voorstellingen in Rotterdam maakt de jaarlijkse Bonte Avond van het musicalseizoen op 13 juni a.s. een herstart in Amsterdam onder de noemer ‘The Great Reset’. De voorstelling is een vrolijke terugblik op vrijwel alle shows die de afgelopen 2 jaar (niet) te zien waren. 

Vliegende tapijten, geïsoleerde eilanders, rondspokende royalty en een ‘vermusicaliseerde’ pandemie zijn slechts enkele van de onderwerpen die in de parodie aan bod komen. Een cast van 4 musicalacteurs, een verteller en een live combo brengen u een vrolijke voorstelling met een lach, een tiran en een bizarre complottheorie.

Het gedeeltelijk vernieuwde creative team bestaat uit Bart Mijnster (teksten), Aron Bruisten (teksten & muzikale supervisie), Marleen van der Loo (regie & choreografie) en Marinus de Graaf (vormgeving en productie). De cast zal zeer binnenkort bekendgemaakt worden.

De voorstelling is enkel te zien op maandag 13 juni in DeLaMar West, Laan van Spartaan 4, Amsterdam.  Meer informatie over Musicals Gone Mad: The Great Reset is hier te vinden.

Het grootste musicalensemble van Nederland!

Het grootste musicalensemble van Nederland – samengesteld uit castleden van het merendeel van de lopende musicals van dit seizoen – brengt op 9 mei een uniek concert. Uiteenlopend van Hamilton tot The Hunchback of Notre Dame zingen zij de mooiste koorstukken.

Er is één ding waar je musicalzangers voor kan wakker maken; samen zingen (maak ze alsjeblieft niet létterlijk wakker hiervoor, dat vinden ze vreselijk maar het gaat om het principe). Het is dan ook niet gek dat ze stonden te trappelen om op hun vrije avond precies dát te gaan doen. Zonder afleiding van choreografie, decorchangementen of snelverkledingen, kun je genieten van de samenzang zoals het door de componisten ooit bedoeld is. En jij zit er zo dicht bovenop; bloed uit je oren!

In samenwerking met DeLaMar West produceren Steven Roox (Come From Away, Beauty and the Beast) en Rudy Hellewegen (14 de musical, Soldaat van Oranje – De Musical) onder de muzikale leiding van Jeroen Sleyfer (Hij Gelooft in Mij, Ciske de Rat) dit eenmalige muzikale concert. 

Zang: Armand Pol, Aron Bruisten, Caroline Beuth, Cathalijne de Sonnaville, Celine Rietmeyer, Danique Graanoogst, Dieter Spileers, Eliane Kwee, Esmee Mardjan, Eva van der Post, Flen Huisman, Frank van Hengel, Gino Korsèl, Guus Boswinkel, Howard van Dodemont, Jeroen Sigterman, Jolijn Henneman, Judith Boesen, Julia Berendse, Kiki Heus, Leanne Lena, Lena Stallinga, Lone van Roosendaal, Ludo van der Winkel, Nienke Latten, Nori de Winter, Q-shans Thode, Robbert van den Bergh, Ruben Kuppens, Rudy Hellewegen, Ruth Sahertian, Sander van Voorst tot Voorst, Silencio Pinas, Sjoerd Oomen, Soraya Gerrits, Sterre Verschoor, Steven Roox, Sven Blom, Tessa Sunniva van Tol, Victor Marinus, Willemien Dijkstra en Zoï Duister. 

Wil jij hier bij zijn? Check dan hier de kaartverkoop!

Off-Broadway musical Hello Again exclusief te zien in DeLaMar West

Met de toepasselijke titel Hello Again komt De Kernploeg na twee zomers afwezigheid terug naar het theater. Ditmaal in het gloednieuwe DeLaMar West in Amsterdam. In deze vierde titel van De Kernploeg reis je kriskras door de twintigste eeuw langs tien affaires, van een broeierige dansvloer in een New Yorkse club in de jaren ‘70 tot de laatste minuten op de Titanic in 1912. Hello Again is te zien vanaf 30 juni t/m 10 juli en gaat in première op zaterdag 2 juli, enkel te zien in DeLaMar West, Amsterdam.

In tien op het eerste oog losstaande dialogen zien we steeds twee personages, wankelend op de dunne scheidslijn tussen liefde, lust en macht. Met alle misstanden omtrent grensoverschrijdend gedrag is deze voorstelling momenteel actueler dan ooit. Aan het einde van de scène stapt een van hen naar de volgende scène in een compleet ander decennium. De tijden veranderen, maar doen wij dat ook?

Naast inmiddels bekende Kernploeg-gezichten als Cystine Carreon (o.a. Gooische Vrouwen), Jip Bartels en Desi van Doeveren zullen ook o.a. musicalsterren Doris Baaten (Was getekend, Annie M.G. Schmidt, Hij Gelooft in Mij), Hugo Haenen (o.a. Beauty and the Beast, Moeder, ik wil bij de Revue) en Lisse Knaapen (o.a. In Het Licht, Soldaat van Oranje,) te zien zijn in deze bijzondere voorstelling.

Meer informatie over de show vind je hier.

The Book of Mormon vanaf volgende week in Carre

Vanwege het succes in 2019 komt The Book of Mormon vanaf volgende week terug naar Koninklijk Theater Carré. De met Tony®, Olivier® en Grammy® Awards bekroonde show volgt twee mormoonse jongens die op een zendingsmissie naar Afrika worden gestuurd, ver weg van hun thuis in Salt Lake City. De Broadwayhit van Trey Parker, Matt Stone en Robert Lopez is slechts drie weken in het Amsterdamse theater te zien, van 15 maart tot en met 3 april 2022.

Nog geen kaarten? Bestel ze dan hier, want geloof ons… dit wil en mag je niet missen!

Header: ©Ministerie van Beeld, ©M Theaterproducties©Steven Roox en Rudy Hellewegen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *