Spot the Week 19 2023
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 19

Het musicalnieuws van week 19. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Musical Blind Date naar witte doek

Johan Nijenhuis werkt aan een filmversie van de met sterren overladen Nederlandse musicalcomedy Blind Date. De theatervoorstelling met Freek Bartels, Brigitte Heitzer en Sanne Franssen ging op 10 oktober 2022 in première in DeLaMar en was met veel succes t/m eind december door heel het land te zien. Vorige week werd bekend gemaakt dat Blind Date genomineerd is voor acht Musical Awards, waaronder Beste Kleine MusicalBeste Script en Beste Muziek.  

De overweldigende reacties op de voorstelling waren al speciaal, maar dat we nu samen met Johan werken aan een mogelijke filmversie van Blind Date is wel heel bijzonder”, zegt theaterproducent Christian Seijkens van De Theater BV.  “Het is een groot compliment voor iedereen die zo hard en met zoveel liefde aan deze voorstelling heeft gewerkt en een cadeau voor iedereen die de filmmusical straks in de bioscoop kan gaan zien.

Allard Blom, die ook verantwoordelijk was voor het theaterscript, werkt samen met Nijenhuis aan het scenario voor de film. De muziek van componist Sam Verhoeven zal ook in de film te horen zijn. Producent van de film is Ingmar Menning.

Elke romantic comedy gaat over de relatie tussen mensen en eindigt meestal met een kus. Wat er tussen de ontmoeting en de kus gebeurt, maakt het grappig en eigentijds. Blind Date levert een hele originele en eerlijke kijk daarop”, aldus regisseur Johan Nijenhuis.

Eerder schreven wij deze recensie over de musical Blind Date.

Pietje Bell na 15 jaar terug op de planken in nieuwe musical

REP Entertainment komt komend najaar met de familievoorstelling Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand naar de Nederlandse theaters. Na het succes van familievoorstellingen als Kruimeltje en Dolfje Weerwolfje brengt REP Entertainment een geheel nieuwe versie van het geliefde verhaal van Chris van Abcoude tot leven. Het hartverwarmende verhaal over vriendschap en avontuur zal vanaf begin oktober door heel Nederland te zien zijn. 

Voor Pietje en haar bende is een getalenteerde kindercast samengesteld, waarbij de rol van Pietje voor het eerst gespeeld zal worden door een meisje. De kinderen staan op het toneel samen met gerenommeerde acteurs: Michael de Roos, Els Damen, Mitch Blaauw en Anne-Fleur van der Hoeven. Regisseur Bruun Kuijt vertelt: “Niet alleen is Pietje Bell een vermakelijke voorstelling voor het hele gezin, het is ook een belangrijke boodschap over vriendschap en het opkomen voor wat juist is. We zijn verheugd om het Nederlandse publiek deze nieuwe interpretatie van een tijdloos verhaal te presenteren en we kunnen niet wachten om iedereen te laten genieten van de avonturen van Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand.” 

Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand is vanaf oktober 2023 te zien door heel Nederland. Kaartverkoop is nu gestart via de theaters en op www.repentertainment.nl 

Annick Boer en Martijn Kardol in nieuw geschreven cabaretmusical Ver van je bed

In het voorjaar van 2024 brengt Oatmilk Studio de tweede musicalproductie Ver van je bed uit. Uniek aan deze nieuwe voorstelling is de combinatie tussen cabaret en musical. Daarnaast zal Maarten Hopman, bekend van o.a. De Speld, de actualiteit als inspiratie gebruiken voor het schrijven van de voorstelling. De scherpte van zijn beroemde Twitter-account zal dan ook zeker terug te zien zijn in deze musical. Ver van je bed gaat in première op zaterdag 23 maart 2024 in het nieuwe Theater aan de Parade en is daarna te zien in 45 verschillende Nederlandse theaters.

Producent Niels van Doormalen zegt over de voorstelling: “Ver van je bed is een combinatie van cabaret en musical, waarin een herkenbaar verhaal wordt verteld over de wereld waarin we leven. Oatmilk maakt met deze musical een oorspronkelijk nieuwe Nederlandse musical met voornamelijk jonge makers. De combinatie van makers staat garant voor een boeiende musical: onder andere de ervaren regisseur en actrice Wimie Wilhelm verzorgt de regie, Ezra van Nassauw componeert de muziek en Maarten Hopman schrijft het script.” 

Het verhaal

De 63-jarige Evert, CEO van een familiebedrijf, heeft vrij plotseling zijn biezen gepakt en is halsoverkop vertrokken naar het buitenland. Het enige dat hij heeft achtergelaten is een brief, die de familie pas mag openen wanneer ze allemaal samen zijn. Wanneer ze gezamenlijk aan de keukentafel de brief van Evert openmaken, ontploft er een bom in de familie en staan de inmiddels sterk gepolariseerde verhoudingen op scherp. Wie voelt zich geroepen om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen? Op humoristische wijze nemen de spelers je mee in een gloednieuwe Nederlandse cabaretmusical met livemuziek over identiteit, het wegvallen van sociale zekerheden en de toekomst van de planeet. 

Meer informatie over deze nieuwe musical vind je hier.

Line-up Musical Awards Gala 2023, deze musicals treden op

Het Musical Awards Gala 2023 live vanuit het Circustheater in Scheveningen, maandag 15 mei bij AVROTROS om 20.30 uur op NPO 1.

Musical Pretty Woman vanaf september te zien in het Beatrix Theater

Stage Entertainment Nederland brengt de musical Pretty Woman, gebaseerd op de gelijknamige film uit 1990, vanaf 21 september in het Beatrix Theater in Utrecht. Pretty Woman is een van de meest geliefde romcoms aller tijden en vertelt het liefdesverhaal van Vivian Ward en zakenman Edward Lewis dat ontstaat nadat hij haar inhuurt als escort. De film betekende de doorbraak van Julia Roberts, die de hoofdrol van Vivian vertolkte naast Richard Gere in de rol van Edward.

De musicalversie, met originele muziek van Bryan Adams en Jim Vallance, speelde al op Broadway, West End en wordt de opvolger van The Bodyguard, die momenteel te zien is in het Beatrix Theater Utrecht. De cast wordt op een later moment bekendgemaakt. De kaartverkoop is vandaag gestart.

De muziek van Pretty Woman de musical is van Grammy Award winnaar Bryan Adams (Summer of ’96, Heaven, Run to You) en zijn songwriter partner Jim Vallance. Het script is geschreven door de regisseur en de scenarioschrijver van de originele film, Garry Marshall en J. F. Lawton. De Nederlandse regie is in handen van Carline Brouwer, die ook verantwoordelijk was voor de regie van Pretty Woman in Italië en Spanje.

Trailer Stayin' Alive Disco Fever

Op vrijdag 5 mei ging Stayin’ Alive Disco Fever in première. Een swingende avond vol met liedjes gezongen door Esmée Dekker, Ferry Doedens, Linda Verstraten, Nigel Brown, Judith van der Wijst en Martijn Vogel. Benieuwd naar deze voorstelling? Dan hebben we goed nieuws! Deze week is namelijk de trailer gepubliceerd. Deze is hieronder te bekijken.

Header: ©Oatmilk Studio, ©De Theaterbv, ©REP Entertainment

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *